robert1000 Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Este vorba de un tv crt plat, Grundig gmm1100. Problema cu el este ca nu exista nici imagine nici sunet pe niciunul din cele 2 scarturi. La conectarea scartului tv-ul trece in modul AV, dar nu exista imagine nici sunet. Am facut un experiment. Cu scartul conectat la dvd player, am aplicat si semnal video de la mufa video RCA (composit) a dvd playerului la pinul tv scart nr.20 (video composit input) si am imagine si sunet. De ce? De ce nu apare semnal video si audio doar prin scart si trebuie sa fac un asemenea artificiu? Si pe SCART-SCART exista semnal video composit in-out, asa ca nu inteleg de ce merge cu "inventia" mea, iar fara ea nu merge? Am incercat cu 2 cabluri scart, deci nu cablul e de vina. Astept sa ma lumineze cineva. Multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Interesant.Poate totusi cablurile sunt de vina. Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 sau mai rau sa fie dvdul defect pe scart lai incercat la alt tv? Link spre comentariu
robert1000 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Cablurile scart sunt bune... probate pe alt tv. Dvd playerul e perfect functional, merge perfect pe scart pe alt tv. Asadar ce sa fie? Link spre comentariu
iuliantv Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 daca dvd-ul e generatie ceva mai noua are multe setari pe partea de sunet in menu,sau daca e sistem dvd 5+1 (cu boxe externe e posibil sa nu scoata sunet pe scart) am intalit pe samsung sau lg se pare ca am raspuns cam in acelasi timp.atunci nu se mai explica niic ,folositi un cablu scart rca si gata Link spre comentariu
robert1000 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Iulian : dvd playerul e LG dvx 172, are iesire stereo doar. Si tot nu inteleg de ce tv-ul acela nu merge deloc pe scart (nici video nici sunet) si cand aplic video composit de la dvd la scart tv pe pinul corespunzator, apare si imagine dar si sunet? A se intelege ca tv-ul are clar o problema , am incercat si la receiverul cuiva, tot pe scart (cablul lui, de data asta) , si tot nu exista semnal audio-video prin scart la acest tv. Editat August 5, 2015 de robert1000 Link spre comentariu
dan cod Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Daca dai din telecomanda sa treaca pe AV si apoi bagi scartul merge? Link spre comentariu
robert1000 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Telecomanda nu am la tv, insa la conectarea scartului, tv-ul trece in modul video automat, apare si pe ecran (AV1, AV2)...doar ca nu are imagine, nici sunet...se vede negru. Link spre comentariu
dan cod Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Incearca cum am spus.Neaparat cu telecomanda Link spre comentariu
naetv Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Incearca cum am spus.Neaparat cu telecomanda Telecomanda nu am la tv, insa la conectarea scartului, tv-ul trece in modul video automat, apare si pe ecran (AV1, AV2)...doar ca nu are imagine, nici sunet...se vede negru. incearca cu NP18 de Tauras sint unele care AV1 , AV2 sint pentru intrari RCA si euroscart este chiar asa notat Editat August 5, 2015 de naetv Link spre comentariu
robert1000 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Cand bag scartul 1, apare pe ecran AV1, cand cuplez scartul 2 apare pe ecran AV2, pare in regula, doar ca nu exista imagine si sunet. La multe tv-uri, la cuplarea scartului, intra automat in modul video. Link spre comentariu
naetv Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Cand bag scartul 1, apare pe ecran AV1, cand cuplez scartul 2 apare pe ecran AV2, pare in regula, doar ca nu exista imagine si sunet. La multe tv-uri, la cuplarea scartului, intra automat in modul video. in mod normal ar trebui sa faca automat comutarea , dar am intilnit situatii in care nu se realiza acest lucru eu as incerca cu telecomanda , comutarea pe AV si daca tot nu vrea as urmari semnalul de la scart pina la intrarea in STV " aplic video composit de la dvd la scart tv pe pinul corespunzator " direct pe 20 peste cel de la scart ? pe pin 20 la mufa cu scart-ul cuplat ? sa nu fie o greseala de conexiuni sau dump alterat si sa comute intrarea pe mufa libera - cu doua surse de semnal conectate simultan poate se vede ceva Editat August 5, 2015 de naetv Link spre comentariu
robert1000 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Am facut un desen mai sus. Deci, SCART la SCART , tv comuta in modul video, dar nu se vede si nu se aude nimic. Imi dau si eu seama cand un tv intra in modul video, nu sunt copil totusi. Cu scartul cuplat la ambele aparate, mai adaug din mufa video composit a dvd-ului (mufa rotunda, tip RCA), semnal video pe pinul 20 al scartului tv-ului (deci in timpul asta, cablul scart e deja cuplat la ambele aparate) si apoi se vede si se aude. Si de aceea mi se pare ciudat, pentru ca si pe cablul scart exista deja composite video (vazut schema scart). Si totusi cand aplic composite video separat, peste scart, merge. De ce? Nu stiu. O sa incerc totusi sa gasesc o telecomanda. Link spre comentariu
robert1000 Postat August 6, 2015 Autor Partajează Postat August 6, 2015 Si cu telecomanda, comutarea video se face la fel, tot nu exista nici sunet nici imagine pe scart Link spre comentariu
dan cod Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Atunci ceva e defect sau fisurat pe acolo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum