gabilungu66 Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Va salut Domnilor,imi puteti spune cum se anuleaza protectia la un invertor echipat cu OZ 960 S.Este un lcd Lenoir, model TVC 2043 LCD.Tv functioneaza, dar fara backlight.La trecerea din stand by se aprinde backlight-ul pentru o secunda.Tensiunea de 12v scade la 10v cat timp se aprind lampile,dupa care revine la 12v.Am verificat lampile si sunt ok. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
dan cod Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Cred ca led in pin 10.Sper sa nu gresesc din cap.Nu sunt la calculator. Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Este valabila si solutia data de Dan. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Este valabila si solutia data de Dan. ...si mai simpla!! Aia o folosesc! In cazul dvs,colegul gabilungu66 e foarte posibil sa aveti trafo invertor defect. Link spre comentariu
dan cod Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Dupa anularea protectiei lamureste si asta Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Va multumesc ,voi proba astazi. O zi buna. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Cred ca led in pin 10.Sper sa nu gresesc din cap.Nu sunt la calculator. Buna ziua Dl Dan, pe ce pin pun dioda ? pin 10 sau pin 4? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Inainte sa incercati anularea protectiei verificati rezistenta secundarelor trafo cu ohmmetrul. Valorile trebuie sa fie in +/-5% una fata de cealalta pentru a lucra corect, se pot identifica usor spire in scurt (valoare prea mica) sau intrerupere (rezistenta infinita). Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Este valabila si solutia data de Dan. Ce nu ati inteles? Verificati in primul rand integritatea infasurarilor secundare (si sa fie sensibil egale, nu mai mult de 5 %). Anularea protectiei este o metoda de a depista problema invertorului,nu o prea agreez ca solutie de depanare,si de fapt nici nu prea este. Editat August 5, 2015 de ANDRASONI LUCIAN Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Cred ca led in pin 10.Sper sa nu gresesc din cap.Nu sunt la calculator. Dl Dan a spus pin 10,dar nu era sigur,iar in schema Dl. elmar era pin 4. Led-ul se da la masa sau la +5v? Inainte de toate voi dezlipi traf-urile si le voi masura. Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Led-ul se da la masa sau la +5v? Ledul se monteaza cu anodul in pinul 10 si katodul la masa!! Nu aveti treaba cu niciun +5v!!! Link spre comentariu
elmar Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Dl Dan a spus pin 10,dar nu era sigur,iar in schema Dl. elmar era pin 4. Led-ul se da la masa sau la +5v? Ce va spus d-l Dan e corect! ...şi e o altă metodă(mai simplă) de a ”păcăli” protectia invertorului...puneti un led cu catodul la masa montajului în pinul 10 ...OZ960...(aşa cum vi sa spun de mai multe ori) Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Am inteles ,multumesc tuturor. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Am masurat secundarele si sunt aprox. egale ,dar rezistenta mi se pare cam mica, unul are218 ohmi,al doilea are220 ohmi,fata de 450-480 ohmi cat am masurat la altele.Voi anula protectia sa vad ce face.Dupa cum am spus,ccfl-urile le-am verificat direct pe mufele care intra in invertor,deci nu ar trebui sa descarce la conexiunile de la tuburi. De curiozitate am masurat bobinele cu ESR-ul: primar unul are 9,91ohmi al doilea 9,68 ohmi. secundar, unul are 219,4 ohmi- 1,65H,al doilea 218,8 ohmi-1,56H. Editat August 5, 2015 de gabilungu66 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum