UnD3aD Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 veau sa fac un circuit care sa ma avertizeze cu privire la nivelul apei intr-un vas.... mai precis daca nu se umple vasul intr-un anumit timp... sa se aprinda un bec... sa bazaie un buzzer ceva... Am incercat eu ceva... dar nu stiu ce sa pun unde e semnul intrebarii... un comparator sau un 555.... vasul va fi de vreo 10-20 l .... si circuitul vreau sa functioneze cu o baterie...sunt incepator... fara comentarii stupide.... :weedman: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Alarm/walarm.htm http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... ev_alm.htm Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 pai e foarte simplu ... folosesti conductibilitatea apei sa declansezi alarma. Link spre comentariu
UnD3aD Postat Februarie 13, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2007 nu ati inteles.... eu vreau sa tzipe buzzerul daca NU se incarca vasul in 5 min de ex... Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 13, 2007 Partajează Postat Februarie 13, 2007 Ce tip de element sensibil vrei sa folosesti pentru detectarea nivelului apei in vas?Oprirea apei la nivelul maxim se face cu robinet cu flotor? (adica asa cum e la wc)Daca inchiderea apei se face cu flotor, poti pune si un intrerupator d-ala cu lamela, care sa inchida/deschida un contact cand flotorul este sus, deci cand apa e la nivel maxim. Pentru partea cu temporizarea, poti sa faci ceva de genul automat de scara pentru iluminat (sau sa cumperi unul gata facut). La automatele astea, daca tii butonul apasat in continuu, lumina sta in continuu aprinsa. Daca butonul nu sta apasat, lumina se stinge dupa un anumit timp pe care il setezi din automat.Aprinderea/stingerea luminii se face de obicei cu ajutorul unui releu. Automatul iti alimenteaza bobina releului cand lumina este aprinsa, sau invers. Poti folosi ce tipuri de contacte te avantajaza, in functie de tipul releului, astfel incat la "stingerea luminii" sa iti intre in functiune buzzerul.Ca buzzer, folosesti unul luat de pe piata si alimentat direct printr-o pereche de contacte a releului.Mai simplu nu am putut sa gandesc la ora asta.PS: Da-mi un motiv sa nu-l mut la automatizari Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum