Vizitator mirell2000 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Cum se verifica orice tip de integrate cu multimetrul? Explicațiimi , sunt începător Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Nu prea poti sa verifici asa cum o faci in cazul diodelor si a tranzistoarelor. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Fiecare integrat are o schema de test. Dar nu cred ca poti face pentru fiecare integrat care il ai cate un montaj de test sa verifici tot ce scrie in foaia de catalog. Cel mai simplu de incercat e sa il pui intr-un montaj care foloseste acel integrat. Sunt destul de putine integrate care le poti verifica cu multimetrul. Link spre comentariu
leo 17 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 cum au spus colegii cate un montaj cu circuitul respectiv care trebuie sa fie pe un soclu ..sa fie usor de scos si pus Link spre comentariu
dan cod Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Ceva testere de integrate se gasesc.Binenteles ca nu testeaza orice CIuri. Link spre comentariu
mars01 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Programatorul acesta ar face si testarea pentru unele circuite integrate, apare in specificatii la final. http://www.ebay.com/itm/TL866A-High-Speed-Programmer-USB-IC-ICSP-EPROM-EEPROM-FLASH-BIOS-Mini-Pro-AVR-/171730932167?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item27fbf611c7 O verificare foarte sumara o puteti face pe pinii de alimentare ai circuitului integrat. Daca aveti scurt circuit atunci sansele sa fie defect sunt mari. La amplificatoarele operationale, daca oricare dintre intrari este in scurt cu pinul GND atunci iar e bun de aruncat. Editat August 3, 2015 de mars01 Link spre comentariu
UDAR Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Unele verificări sumare se pot face cu schema circuitului în față și cu ceva noțiuni de tehnologia realizării CI - unde apar diode/tranzistori parazite/paraziți , cum se conectează protecțiile ESD ( care de obicei nu apar pe schemele simplificate ale CI ) , etc. De obicei scurturile ferme , cum zicea bine colegul @mars01 mai sus , indică un CI defect . Regula generală este : Cu multimetrul se poate da , uneori , verdictul defect . Cu multimetrul nu se poate da niciodată verdictul bun. Link spre comentariu
dan cod Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Eu mi-am cumparat un tester de CI tot de pe ebay Link spre comentariu
PKP98 Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Si poti sa testezi aproape toate C.I?,sau doar pe cele mai des intalnite si utilizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum