Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema diode buna sau proasta

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nr4

2

• DorinD

1

• vasilenicolae52

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Iti spun eu ce se va intampla daca folosesti acea schema. O sa ai parte de fierberea electrolitului din condensatorii de pe partea de tensiune negativa iar montajul nu va functiona.

Vezi ca mai e pe undeva pe forum postata o schema de alimentare pe care o poti folosi (eu am pus-o, d-asta stiu)

Sa vad daca o gasesc....

Aici se gaseste http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=141752#141752

Link spre comentariu

intai si intai cand alternanta + este la borna de jos a secundarului prin cate o dioda / din cele doua punti redresoare / e pus in scurt traful de retea ... pana la electrolitici "mai va" !

Link spre comentariu

nr4,daca in loc de priza mediana la secundar ai avea doua infasurari egale independente (verifica traful de care dispui, cel mai probabil e asa construit) atunci corectia schemei date de tine consta in izolarea celor doua punti pe partea de alternativ si conectarea laolalta doar pe partea de curent continuu in punctul comun al condensatorilor de filtraj.Altfel, asa cum spunea un "antevorbitor" ai scurt pe secundar prin circuitul ce se inchide prin cate 2 diode (una de la fiecare punte) pe fiecare alternanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări