no_onne Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 (editat) Am decis sa imi construiesc un amplificator cu tda7294 si am dat peste proiectul urmator: http://www.te1.com.br/2011/06/brutus-circuito-amplificador-estereo-tda7294-bridge-300-watts/#axzz3hfSYMvVb Dupa cum am vazut se poate folosi si in punte montajul. Intrebarea e: e functionala schema, cablajul, si amplasarea componentelor. Alimentarea o sa fie facuta cu 2 trafuri identice fiecare 1x28v la 3,8A E suficient curentul de 7.6A pentru cele 4 tda ? Editat August 2, 2015 de no_onne Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 28v este prea mare tensiunea pentru cele doua kituri, mai ales ca sunt in punt,e si banuiesc ca vrei sa folosesti pe boxe de 8 ohm. Dupa redresare o sa ai 39 V cea ce pentru Ci este mult prea mare Schema pare a fi functionala ... cam atata am avut sa iti zic ,sunt si eu incepator si de curand am facut si eu un ampl cu tda7294 in punte Las pe ceilalti colegi sa te ajute . Link spre comentariu
no_onne Postat August 2, 2015 Autor Partajează Postat August 2, 2015 Mai pot scoate din spire nici o problema, probelma e curentul transformatoarelor daca e suficient. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Mai pot scoate din spire nici o problema, probelma e curentul transformatoarelor daca e suficient. Cei 7 amperi iti ajung doar pentru un kit in punte Link spre comentariu
flores72 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Pentru 300w iti trebuie un transformator de cel putin 500w. Ce ai tu nu este ok. Ai tensiune prea mare si curent prea mic. Ar fi ok un traf de 2x22Vca si 10A Parerea mea. Link spre comentariu
no_onne Postat August 2, 2015 Autor Partajează Postat August 2, 2015 AM INTELES. MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSURI Link spre comentariu
daniel_88 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Iti recomand un singur transformator in loc de doua. Cu doua nu stiu cum vei obtine tensiune simetrica cu 0 flotant. Pentru alea 4 TDA-uri iti trebuie cel putin 500 W. Link spre comentariu
ratza Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Alimentarea o sa fie facuta cu 2 trafuri identice fiecare 1x28v la 3,8A E suficient curentul de 7.6A pentru cele 4 tda ? Nu sînt 7,6A cu două transformatoare, ci tot 3,8A. Link spre comentariu
zal Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Cel mai bine studiezi întîi pdf-ul producătorului, proiectele de pe net pot fi greşite sau exagerate. Pe sait scrie în portugheza braziliană, trafo 350VA minim ptr 300W ceea ce e o prostie, probabil de aia recomandă şi tensiunea mai mare de alimentare, că va scădea mult în sarcină, ampliful va hîrîi îngrozitor şi guşterul va da automat volumul mai mic, salvînd sărăciile de integrate. E bine să ai o alimentare în jur de +/-25V ptr sarcină de 8 Ohmi, adică 2x18...20Vca în secundarul trafo la minim 12A sau mai bine două secundare separate de 2x18...20Vca la 6...8A. O punte la 35...50A ptr alimentarea unică, că tot sînt făcături şi rezistă doar la sfert, sau două mai mici cu alimentarea separată a canalelor Editat August 3, 2015 de zal Link spre comentariu
hixpp02 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Transformatoarele nu debita curent suficient, cel mai bine ar fi un transformator cu doua secundare care asigura 24Vca/8A pe ramura , redresarea cu doua punti sau opt diode adecvate, cu filtraj de cel putin 20000uF pe ramura. Atentie la TDA7294, daca doriti sa folositi in punte ar fi bine ca sa fie toate dintr-un lot, sarcina minima in cazul in care folositi TDA7294 in punte este de 8 ohmi. Eu am realizat un alt proiect de pe site-ul brazilian sus mentionat, ala a functionat fara probleme, unele kituri chinezesti au fost facute bazand pe scheme de pe site-ul respectiv. Succes ! Link spre comentariu
sesebe Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Daca vrei numai sa asculti muzica la un volum moderat, atunci cele doua trafuri sint suficiente. Daca esti adeptul stilului de ascultat muzica gen "manele" atunci nu-ti ajung nici 500W la trafuri.... Pt ascultat muzica la volum moderat (sub 5-10W pe canal), din cauza sa puterea medie este foarte mica datorita crest-factorului, este suficient sa ai disponibil din sursa de alimentare o putere chiar mai mica decit puterea de virf pe care o doresti, virfurile de putere fiind livrate din condesatorii de filtraj. Pt 10W (mediu) pe canal, peak power poate ajunge si la 2*100W out si atunci ai avea nevoie de suplimentare din condesatori. Binenteles ca valoarea tensiunii de alimentare va varia semnificativ in functie de semnal si volum dar va fi suficienta daca nu vrei mai mult de 10W/ch mediu si ai condesatori de peste 10000µF pe ramura. Poti sa mai citesti pe aici: http://www.elforum.info/topic/105571-aflare-wati-amplificator/page-3?do=findComment&comment=1204940 Editat August 3, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum