Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153 pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posted Image

Am facut sursa din schema asta ,o singura iesire de 35v ,totul eok,dar am adaugat o infasurare de 4 spire pentru alimentarea unui ventilator redresarea cu 4*fr104

Tensiunea de iesire pe infasurarea pentru ventilator24v,in gol,daca pun ventilatorul coboara la 14v

Am nevoie de o rezistenta de sarcina pe iesire (15-20ohmi) si o bobiana mica?

Multumesc

Ps

traf a fost bobinat:20spire primar,10spire secde forta(35v),4spire pentru ventilator si 20spire primar

Link spre comentariu

prima data am facut doar o infasurare in secundar 10spire pentru 35v punte redresoare (1dioda cu anod comun si una catod comun)a functionat ok

am adaugat pe urma inca o infasurare de 4 spire pentru ventilator redresarea am facut-o cu 4 diode FR104 dar in gol aveam la iesire 24 v fara sarcina ,cu ventilatorul cadea

la 14v,cred ca trebuia si o rez de sarcina pe iesirea pentru ventilator

Proba am facut-o cu bec inseriat pe alimentare,la prima proba a fost ok ,la urmatoarea incercare becul din primar pilpia foarte repede,cred ca ir2153 a murit

Nu sunt lamurit daca infasurarea pentru ventilator a fost vinovata sau a fost doar o intimplare

Cum trebuie bobinat traful sa am o iesire de 35v si una de 12v pentru ventilator?

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Citat: 35v punte redresoare (1dioda cu anod comun si una catod comun)

Iar nu inteleg, aveti niste exprimari confuze...

Punte cu 2 diode ? Probabil varsta isi spune cuvantul, inteleg mai greu.

Si la SMPS lucrul fara osc este ca aratul cu plugul cu boi in secolul masinilor agricole cu GPS.

Link spre comentariu

Posted Image

La multi ani

Incerc sa ma fac ma-i bine inteles

Am facut schema asta cu Ir2153 pina la secundar

Secundarul are o singura infasurare 10spire pentru 35v,redresarea cu 2 diode duble mur 1620CTRG si 1620RG(una cu anod comun si una catod comun legate in punte)

Sursa functioneaza corect,dar am vrut inca o iesire de 12v pentru ventilator

Am desfacut ultima parte din primar si peste infasurarea de 10sp(35v),am facut o infasurare de 4sp(pentru 12v) redresare cu 4*fr104 dupa care am rebobinat ultima parte din primar

Cind am facut proba (cu bec inseriat in primar)sursa nu functioneaza,becul din primar pilpiie

Am demontat din nou traf,am scos cele 4sp,inlocuit IR2153 si sursa functioneaza

Cum trebuie sa bobinez infasurarea pentru 12v?

Traf a fost bobinat in felul urmator:20sp primar cu 0,6, 10sp sec cu 1.2 si 20primar,asa functioneaza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări