Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IR2153 pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Cred că nu ai fost atent Marian . E vorba de înlocuirea BUX85 de la #83. În rest însă , îți dau totală dreptate .

PS Dacă-ți amintești , am stârnit mai demult oareșce supărări pe Forum , când am vorbit despre necesitatea creșterii exigenței tehnice . Mi s-a răspuns ceva de genul : Postați băieți , numa ' postați !

Sigur , ce-am scris mai sus este interpretarea mea subiectiv-literară din ce-mi amintesc că s-a discutat atunci . Probabil că nu s-au rostit nici pe departe vorbele citate de mine . ( Sic ! ) Scuze pentru inconveniențe .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Marian cred ca se referea la asta:

O alta intrebare ar fi ce tranzistor pot folosi in locul lui bux85?Cel din primar sursa pc merge?

Posted 01 December 2016 - 06:13 PM

Am folosit tranzistor din primar sursa pc si merge!

Pt ca eu i-am recomandat o sursa auxiliara in locul rezistentei de putere de care se plangea.

REVIN: am postat in acelasi timp cu Radu!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cunosti diferenta dintre un bipolar si un mosfet?

am zis eu undeva ceva de mosfet?am folosit un e13007 luat din primarul unei surse atx!Acum sa vad daca am inteles cum functioneaza protectia asta!Cand se depaseste pragul curentului stabilit din semireglabil se traga la masa pin 1 prin tiristorul simulat!Gresesc?

da miticamy in 10 min rezistentele de 56k se inegreau + cele din portile mosfetilor acum nu se mai intampla chestia aia!

Link spre comentariu

Daca te referi la traful de curent, atunci spira aia ce trece prin el este inseriata cu primarul, deci trebuie sa suporte curentul de acolo, ceva in jur de 1mm diametru ar trebui sa ajunga. Iar sarma pentru "secundarul" trafului de curent ( spirele alea mai multe ) trebuie sa suporte un curent proportional cu raportul de transformare.

Daca te referi la altceva atunci...specifica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări