Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator alternator- verificare

costi75

Postări Recomandate

Rar mi-a fost dat sa gasesc alt defect in asemenea cazuri,decat blocul de diode,dar nu neg ca poate fi si altceva.Una sau mai multe sunt defecte, prezinta conductie in ambele sensuri,nu total,deci nu sunt arse,strapunse,cu jonctiunea in scurt,lucru usor de pus in evidenta cu orice digital,dar in cazul asta digitalul e orb,de asta spuneam ca un analogic aici face toti banii.Cu alternatorul jos de pe masina,ar trebui sa nu fie prea complicat de masurat.Daca diodele sunt bune,atunci trebuie vazut mai departe bobinajul stator-rotor,si contactul la perii,acceptand ideea ca acestea sunt bune.Am intalnit un alternator cu perii bune,dar firul presat in carbune facea contact prost.La ohmetru dadea bine,dar cand se inseria cu sarcina,rezistenta crestea.Am avut cazuri cand steaua formata de bobinajul stator,avea punctul comun lipit defectuos,si o infasurare facea contact prost,de aici si comportamentul asemanator cu acesta.Si releul se poate verifica la banc,insa defectul acestuia nu mai depinde de sarcina,asta ori merge,ori nu,indiferent de incarcarea alternatorului cu consumatori.La schimbarea blocului de diode trebuie avut insa grija la crearea unei rezistente mecanice a lipiturii cu bobinajul(trebuie sa reziste la vibratii).La majoritatea asta se produce prin sudura in puncte,nu cu aliaj de lipit.Daca se asigura rezistenta mecanica,se poate si cu aliaj(fludor).Lipirea doar cu aliaj va ceda in timp cu siguranta.

E greu de spus de la distanta ce poate fi cu certitudine,dar cateva cauze am enumerat,fara pretentia de a fi epuizat toate cauzele posibile,dar raman la parerea ca cel mai des se duce blocul de diode,cand apare o astfel de manifestare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări