Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator full balansat cu KT 88

flancfuster

Postări Recomandate

Pentru KT120 problema devine ceva mai complicata in cazul unui amplificator PP UL,mai ales daca doriti sa obtineti si ceva putere si asta datorita

faptului ca Ug2 pentru KT120 nu prea trebuie sa depaseasca 250V,in mod normal cam la 225V ar fi perfect.Toate acestea va duce la o alta topologie pentru

transformatorul de iesire,asta insemnand bobine separate pentru G2 deci nu va mai puteti incadra in  achizitionarea unor transformatoare "universale".

In schema de mai jos aveti materializat ce am incerca eu sa explic :

......si o schema ca sa spun asa; DE LUXE pe care putini si-o pot permite datorita tuburilor din componenta...

P.S multumesc @adrian_pic pentru remarca,am corectat si o sa tin minte,multumesc inca odata!Posted Image

post-175212-0-48578000-1439626388_thumb.png

post-175212-0-95939400-1439626725_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Ce Raa are traful din schema cu KT120?(traful este personalizat vad  :limb: - infasurari separate de UL)

Atentie pentru incepatori ca in schema de mai sus este desenat patratul gri OT.UL a carui laturi a intersesctat si trase si ca urmare au aparut noduri. Acestea trebuie ignorate. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Ce Raa are traful din schema cu KT120?(traful este personalizat vad  :limb: - infasurari separate de UL)

Am incercat sa va trimit mai multe amanunte referitoare la acel OT pe mesaj privat,dar se pare ca aveti casuta plina si nu mai puteti primi,dupa ce veti face curatenie imi spuneti si va trimit mesajul.

Link spre comentariu

Pentru KT120 problema devine ceva mai complicata in cazul unui amplificator PP UL,mai ales daca doriti sa obtineti si ceva putere si asta datorita

faptului ca Ug2 pentru KT120 nu prea trebuie sa depaseasca 250V,in mod normal cam la 225V ar fi perfect.Toate acestea va duce la o alta topologie pentru

transformatorul de iesire,asta insemnand bobine separate pentru G2 deci nu va mai puteti incadra in  achizitionarea unor transformatoare "universale".

Eu am lucrat cu tuburile KT120 si am avut ceva probleme,recomandabil ar fi KT88 sau 6550 aceste tuburi fiind suficient maturizate oferindu-va posibilitatea

realizari unui amplificator stabil.Schema de mai sus este deja realizata in cateva exemplare,dar nu balansat si cu finale EL34,iar configuratia este exact cea din schema

si cu componentele de acolo.Pentru probe puteti utiliza pentru tranzistori Q1 si Q2 2N2222 cu un mic radiator pe Q1,dar pentru siguranta BD139(cu un mica radiator) pentru Q1 si BC547 pentru Q2 ar fi perfect,ledurile rosii recomandabil ar fi sa gasiti din seria celor fabricate prin ani 80'...90',cele de astazi nu prea asigura ce dorim in schema respectiva iar pentru R8 recomandabil ar fi un semireglabil de 100 ohmi din care putem regla fin pentru a obtine tensiunile de pe schema.

Schema nu este "batuta in cuie" pentru D3a,unde se pot folosi cu aceleasi performante si EL802,E55L,6E6P-E,6E5P-E,EL803,EL83 sau chiar 6P15P bineinteles cu redimensionarea intregi configuratii a defazorului,dar am ales D3a pentru faptul ca este un tub SQ.Defazorul exceleaza printr-un THD foarte mic tocmai datorita tuburilor de acest gen,adica tuburi HighGm(high transconductance), foarte stabile si o liniaritate excepțională,sa nu "amestecam" sensibilitatea cu stabilitatea.

CCS-ul poate fi gandit de catre un baiat destept si altfel,nu neaparat asa cum este pe schema,eu am venit doar cu o propunere si atat...

P.S trebuie remarcat lipsa totala a NFB,ce va spune asta ?

Multumesc pentru precizari legat de KT120.

Am remarcat lipsa GNFB, lucru care ma incanta. Am ascultat diverse amplificatoare si pot sa spun ca le prefer pe cele cu cat mai putin GNFB.

Cam ce putere ar avea amplicatorul cu KT88? 50-60W?

Link spre comentariu

Multumesc pentru precizari legat de KT120.

Am remarcat lipsa GNFB, lucru care ma incanta. Am ascultat diverse amplificatoare si pot sa spun ca le prefer pe cele cu cat mai putin GNFB.

Cam ce putere ar avea amplicatorul cu KT88? 50-60W?

Lejer 50W in modul UL cu THD<1%,parerea mea si asta gratie defazorului :rade: !

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

În ordinea calității,exclusiv din experientele proprii1 Genalex Gold Lion - e brand de vinzare,tuburile sunt produse în Rusia,în mai multe fabrici,tuburile sunt selecționate și scrise cu brandul Genalex.2 Sovtek, e producator de tuburi din Rusia.3 Shuguang,e producator, din China.4 Groove Tubes, brand de vinzare,face parte din concernul Fender,tuburile sunt produse în fabricile rusești, sunt selecționate și branduite cu Groove Tubes.

Editat de viobio
Link spre comentariu

În ordinea calității,exclusiv din experientele proprii1 Genalex Gold Lion - e brand de vinzare,tuburile sunt produse în Rusia,în mai multe fabrici,tuburile sunt selecționate și scrise cu brandul Genalex.2 Sovtek, e producator de tuburi din Rusia.3 Shuguang,e producator, din China.4 Groove Tubes, brand de vinzare,face parte din concernul Fender,tuburile sunt produse în fabricile rusești, sunt selecționate și branduite cu Groove Tubes.

+1 , cu conditia ca tuburile SHUGUANG sa / si PSVANE sa fie cu adevarat originale ( oarecum e  greu de crezut , astea-s cam scumpe pentru niste orezarii , e de preferat ceva rusesc  rebranduit dar garantat dpdv calitativ )  , deoarece chinezii fac si clone chinezesti avand ca sursa de inspiratie produsele firmelor SHUGUANG si PSVANE :) .

Pe bune !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

PSVANE e brand de vinzare, aceste tuburi sunt făcute în fabrica Phamitech. Din cite cunosc eu în China sunt doar trei fabrici de tuburi,Shuguang, Phamitech și una la Shenzen - care lucrează exclusiv pentru armata și programul spațial chinezesc.Este exclus sa existe tuburi fake, produse în China sub brandul Shuguang sau Phamitech.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Mersi Vio,

Ai avut ocazia sa folosesti si asculti urmataorele?

TAD

Svetlana Winged C

JJ

EH.

Link spre comentariu

Perfect. Ma apuc de cumparat.Ce producator recomamdati ptr KT88?

Pentru ca ne-am cunoscut odata si stiu cat de meticulos si pretentios sunteti,indraznesc sa va recomand ceva din ce utilizeaza cei de la EML (EMISSION LABS) in ceea ce priveste seria KT88:

- KT88-RAM :"After extensive research and testing we have handpicked a tube that we feel proud to put our name on. These tubes are built to last,and sound amazing. Tests were done at 520 Volts on the plate! Please contact us so we canlet you know if this tube is a good fit, your ears will thank you."

sau

- KT88-GENALEX :"The legendary Genalex KT88 Gold Lion Tubes!Fully RAM tested, and matched. This is the first re-issue we have found that exceeds the originalin both measurements and listening. More powerful than the original and able to handle more voltage and dissipation.A true upgrade for your amplifier! You will readily appreciate it's unequaled performance!"

Daca va documentati despre EMISSION LABS (EML) o sa vedeti despre ce este vorba si cat de seriosi pot fi in acest domeniu.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mersi Vio, Ai avut ocazia sa folosesti si asculti urmataorele?TADSvetlana Winged CJJEH.

TAD sunt tuburi Shuguang,sunet bun, cam basos.Svetlana, am ascultat doar amp de bas,nu de audiție, nu pot să-mi dau cu părerea.JJ le recomand cu căldură tuturor dușmanilor.EH nu am intilnit niciodată.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări