Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator full balansat cu KT 88

flancfuster

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Ai citit lucruri bune despre ampul thailandez!?Ok,ai ascultat acel amp? Sunt sigur ca nu.Poți face un amp după orice schema,sa nu uiți un lucru,transformatoarele de iesire sunt piese extrem de importante în amplificatoare,nu contează doar schema,oricum la tuburi nu ai multe variante de scheme.Nu uita un lucru,pentru sound bun,întreg lanțul audio trebuie sa fie de calitate,în general veriga slaba sunt incintele.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Intradevar, din pacate n-am ascultat amplifcatorul. Asa as fi putut sa-mi fac o parere despre sunet.

Stiu ca e foarte important traful de iesire, cu siguranta nu l-am uitat,  dar cred ca avem oameni foarte capabili care pot face un traf de iesire excellent (ex. D-l Lazaroiu care mi-a facut trafurile pentru SE cu 6C33C).

Legat de lantul audio eu zic ca stau destul de bine, inclusive cu incintele.

- Surse:- CD-transport cu mechanism Philips CD-PRO2LF

- PC Server fanless - FLAC/WAV - 16/44, 24/96 si 24/192

- DAC: - TPA Buffalo II (ESS9018) care stie 32/356 cu iesire Legato (full balansat) si interfata USB asincron de la Musicaltech (Nucu)

- Preamp - Lite LS-69 cu 6DJ8 full balansat

- Amplificator: Firstwatt J2 (Nelson Pass)

- Incinte: Diy Troels Gravesen DTQWT MKII 95 db cu upgrade la tweeter - Scanspeak D2904/710003

Iar experienta mea in audio este destul de mare. Echipamente ascultate pana acum: Triangle Genesis cu Accuphase, Ascendo System M+F cu Vitus Audio, German Physics Borderland cu Unison Research, Martin Logan CLX cu Pass Labs, etc.. 

Ai citit lucruri bune despre ampul thailandez!?Ok,ai ascultat acel amp? Sunt sigur ca nu.Poți face un amp după orice schema,sa nu uiți un lucru,transformatoarele de iesire sunt piese extrem de importante în amplificatoare,nu contează doar schema,oricum la tuburi nu ai multe variante de scheme.Nu uita un lucru,pentru sound bun,întreg lanțul audio trebuie sa fie de calitate,în general veriga slaba sunt incintele.

Link spre comentariu

Inca o propunere , care poate fi cosmetizata dupa pricepere si dorinta  : 

Posted Image

Pentru o acordare optima cu absolut orice sarcina , se poate introduce un circuit de reglaj al factorului de amortizare ( damping ) , folosind principul de mai jos :

Posted Image

Link spre comentariu

Cateva detalii despre factorul de amortizare si care este importanta lui in ansamblul integrat incinte - cabluri si conectica - amplificator final :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Atunci la treaba,chiar as fi curios de rezultate,nu am văzut pe aici un amp cu topologie balansata, ma refer la unu funcțional,scheme copy paște am văzut.

Link spre comentariu

Foarte bun articolul despre "Critical dumping". Explica multe (in anul 1954!!!)... inclusiv de ce s-au introdus noile tehnologii de feedback piezo.

Scheme copy paste...

Bete prin gard... treci mai departe.

Link spre comentariu

Intradevar, din pacate n-am ascultat amplifcatorul. Asa as fi putut sa-mi fac o parere despre sunet...

O parere prin telefonul lui DjLeco:

si
. Editat de sebi_c
Link spre comentariu

Sebi, in nici un caz nu pot sa-mi fac o parere ascultand ceva pe youtube. Ca imagine da, imi place ce vad.

Am trecut de nivelul: muzica din placa de sunet intr-un Technics pe boxe lipite de perete.

O parere prin telefonul lui DjLeco:

si
.
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Un articol bun pt începători.De la o simpla schema pina la realizarea unui amplificator bun e cale lunga,oricum nu exista o schema geniala, exista și riscul de a investi masiv în amp și sa nu placa urechii sunetul obținut sau riscul sa nu se potrivească ampul cu incintele.Un exemplu,am un amp PP, clasa AB, cu 6P3C-E ca finale,a fost pus pe o mulțime de incinte,cinta frumos, pina într-o zi, vine cineva la mine sa asculte un amp cu tuburi, avea o pereche de incinte SpendorS3/5, incinte cu SPL de 85db (unii zic ca au 83db),pun muzica,ampul oscila din toate încheieturile,comut reacția,mut incintele pe alta impedanta de iesire,degeaba,ampul este ucis de filtrele din incinte.Deci... exista și riscul de nepotrivirea cu incintele.
Link spre comentariu

Adevarat. Exista acest risc.Mi-am asumat riscuri din momentul in care am inceput cu DIY. Cam tot ce am construit a fost fara posibilitatea de a-l asculta inainte. Cand m-am apucat de incinte am postat la sectiunea difuzoare si am intrebat daca le-a construit cineva din Romania. Din pacate nu le construise nimeni, mi-am asumat riscul (destul de important financiar), dar acum nu regret nici un moment ca le-am construit. Isi merita toti banii si munca.Daca gasesc un proiect care sa-mi placa, cu siguranta il voi construi.PS. Incintele au impedanta nominala de 8ohmi, minima de 6ohmi iar filtrele sunt ordin 2. Pana acum n-am avut surprize cu nici un amplificator. In plus SPL este de aprox 95db, lucru care face ca amp sa lucreze la putere mica pentru o presiune acustica decenta.

Un articol bun pt începători.De la o simpla schema pina la realizarea unui amplificator bun e cale lunga,oricum nu exista o schema geniala, exista și riscul de a investi masiv în amp și sa nu placa urechii sunetul obținut sau riscul sa nu se potrivească ampul cu incintele.Un exemplu,am un amp PP, clasa AB, cu 6P3C-E ca finale,a fost pus pe o mulțime de incinte,cinta frumos, pina într-o zi, vine cineva la mine sa asculte un amp cu tuburi, avea o pereche de incinte SpendorS3/5, incinte cu SPL de 85db (unii zic ca au 83db),pun muzica,ampul oscila din toate încheieturile,comut reacția,mut incintele pe alta impedanta de iesire,degeaba,ampul este ucis de filtrele din incinte.Deci... exista și riscul de nepotrivirea cu incintele.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am mai gasit ceva interesant cu traf de iesire normal, facut de un membru diyaudio.com din UK.

Posted Image

Posted Image

12SJ7 se poate înlocui cu 12SJ6 (e același tub doar ca are tensiune de filament 6,3V), cum tubul american se găsește greu se poate înlocui cu varianta ruseasca 6J8,care se găsește ușor și e foarte ieftin,aceste pentoda sunt metalice.

KT77?!, recomand cele produse de rusi,în nici un caz JJ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări