flancfuster Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Salutare tuturor!Acum cativa ani am construit un amp SE cu 6C33C (schema Borbely), de care m-am bucurat mult timp.Amplificatorul l-am vandut si momentan vreau sa construiesc un PP full balansat. Nu am gasit prea multe amplificatoare de genul acesta pe net, de aceea va rog sa postati, daca aveti, scheme cu acest tip de amplificator. Preferabil ceva testat si functional, eu neavand suficiente cunostinte pentru proiectare/modificari.Am atasat o schema de principiu. Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Păi, ai sursă de semnal balansată? Link spre comentariu
flancfuster Postat August 2, 2015 Autor Partajează Postat August 2, 2015 Da. Ies dintr-un DAC ESS9018 balansat, intr-un preu cu 6DJ8 si el balansat, iar din preu intr-un amp FirstWatt de la Nelson Pass. Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 (editat) Ceva cam aşa, puţin mai finisat. Editat August 2, 2015 de zal Link spre comentariu
DRACU Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Culmea e ca majoritatea amplificatoarelor industriale pana la puteri de 5kw erau balansate acum 60 de ani folosindu-se de transformatoare driver intre fiecare doua etaje.cred ca am si acum un tesla construit in acest mod de la intrare pana la iesire.in principiu e un lucru bun, in practica este dificil de reglat pt ca fiecare etaj necesita imperecherea tuburilor si a caracteristicilor si nimic din ce parea simplu ca bunaziua la inceput nu mai e in practica .Fara traf-uri de cuplaj totul devine un puzzle complicat.Imbatranirea prematura a tuburilor dintr-un etaj strica tot comportamentul armonic al unui etaj.In general in electronica audio exista doua reguli.Ori folosesti tuburi si faci totul folosind cat mai putine componente cu putinta dar optimizat la maxim ori complici totul la maxim si mergi hibrid sau full semiconductor folosind zeci de componente acolo unde una sau maxim doua triode si un traf interstage facea totul. Link spre comentariu
flancfuster Postat August 2, 2015 Autor Partajează Postat August 2, 2015 Ceva cam aşa, puţin mai finisat.Mersi Zal,Prima schema e cam ceea ce caut eu. Link spre comentariu
zal Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Sînt multe alte scheme, nu numai cu KT88/6550 şi le poţi adapta la lămpile şi trafo pe care le ai. ............. La schema aia ar fi bine să împarţi altfel E88CC, o lampă secţiunile de ''jos'' şi alta ptr cele de ''sus'' cărora să le faci alimentarea filamentului separată şi izolată. E mai cuşer. Editat August 3, 2015 de zal Link spre comentariu
DRACU Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Probabil ai fost intr-o casa cusher si ti-a placut ca nu poti pune niciodata supa cu taitei in farfuria pentru friptura de miel...de obicei triodele dintr-un balon e88cc sunt gata imperecheate si chiar bine de tot daca e un siemens ori adzam.inteleg rationamentul Ufk si supramodularea curentului de bias daca alimentezi in ac, dar doua e88cc identice sunt mai greu de gasit.E288cc este regina in ecuatia asta desi scumputa rau. Link spre comentariu
zal Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 De obicei e o lozincă cu împerecherea din fabrică, iar ampliful nu sughite nici cu ECC/PCC88, restul sînt ifose audiofile. Atenţie mare la următoarea schemă, unde Audio Research arată clar care triode din care baloane trebuie să provină, mai ales într-un amplif simetric. Dacă nici ei nu ştiu meserie, poate-i învaţă Sfîntu Dracu. Link spre comentariu
DRACU Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Stii cat mai costa 8 buc e88cc?!Cand ti-ai cumparat ultimul Audio Note?...Cam care este sensul folosirii unui amplificator complet simetric?adica ce are el in plus si cum poate fi protejat acel ceva? Link spre comentariu
flancfuster Postat August 4, 2015 Autor Partajează Postat August 4, 2015 Dupa ce am citit articolul de mai jos, m-am decis.https://passlabs.com//download.php?download_file=https://passlabs.com/images/uploads/mypdf/susy.pdf Stii cat mai costa 8 buc e88cc?!Cand ti-ai cumparat ultimul Audio Note?...Cam care este sensul folosirii unui amplificator complet simetric?adica ce are el in plus si cum poate fi protejat acel ceva? Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 De unde 8 bucăţi şi care Audio Note??? Era vorba de prima schemă, doar 4 bucăţi de ECC88, iar a doua e Audio Research. Mai multă atenţie, în electronică e ca-n medicină, nu-i loc de prosteli. ............... flancfuster, care e decizia? Acolo ai un patent, una din dumele lui Pass, nu un amplif funcţional. Aşa şi sărăciile de AV/MOS400, 800, 1000 au intrare simetrică dar sînt de cacao. De fapt se poate face şi cu TDAxxxx. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Consultanta online e direct praf pe Elforum , mai bine ceri prietenilor sprijin pentru sfaturi de specialitate , ca si pana acum . Nu e cazul sa-ti mai explic de ce ... . Link spre comentariu
DRACU Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 (editat) SCUZE ZAL! AI DREPTATE! N-am citit cu atentie si am raspuns aiurea.Intr-adevar se folosesc doar 4 buc e88cc la audio research si se folosesc corect.Nici 4 nu-s prea ieftine ca eu tin 6 ca pe sfantul graal, dar am gresit oricum.Toata lumea crede ca DRACU e un tinerel chipes, oaches, rabdator si atotstiutor...nu chior, uituc si degraba "varsatoriu de sange"... Editat August 4, 2015 de DRACU Link spre comentariu
flancfuster Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Linkul era pentru userul DRACU. A intrebat care sunt avantajele unui amp balansat. Dupa ce l-am citit, m-am decis ca vreau sa construiesc un amp balansat. Eu vreau unul cu tuburi. Sunt inca in cautari... Am citit lucruri bune despre un amp facut in Tailanda. Glowmaster KT-88. Schema de principiu din primul post este a lui. De unde 8 bucăţi şi care Audio Note??? Era vorba de prima schemă, doar 4 bucăţi de ECC88, iar a doua e Audio Research. Mai multă atenţie, în electronică e ca-n medicină, nu-i loc de prosteli. ............... flancfuster, care e decizia? Acolo ai un patent, una din dumele lui Pass, nu un amplif funcţional. Aşa şi sărăciile de AV/MOS400, 800, 1000 au intrare simetrică dar sînt de cacao. De fapt se poate face şi cu TDAxxxx. Editat August 5, 2015 de flancfuster Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum