informer Postat Mai 15, 2016 Autor Partajează Postat Mai 15, 2016 Cat tine bateria la treaba asta ? Interesant ca desi unii au dat solutia super-simpla cu clapeta, totusi unora le place complicat, unde mai pui ca au fost sugestii pentru oglinzi, lasere... De cate ori pe zi trece postasul ? Sincer nu prea inteleg ce ti se pare complicat avand in vedere ca si daca puneai clapeta, tot aveai nevoie de microcontroler si modulul radio... si da, am folosit un modul radio de calitate mai buna decat perechile TX/RX ASK cu 99centi, de la chinezi, pentru ca sunt multi pereti de beton intre mine si cutie. Solutia "super simpla cu clapeta" implica o parte mecanica extrem de sensibila ca sa fie actionata de exemplu de un aviz de colet postal a carui greutate este foarte mica. O asemenea mecanica este greu de interetinut pe termen lung, cel putin pt. mine... prefer oricand o electronica "complicata" pieselor in miscare. Am montat un set de doua baterii R6 din categoria ieftine (Toshiba - 1RON / bucata) si sunt la 2.92V dupa o luna.... Nu stiu de cate ori trece postasul si dealtfel mi se pare irelevant. Link spre comentariu
one Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Solutia cu clapeta ar fi permis alimentarea circuitului numai in cazul actionarii. Am presupus ca led-urile consuma destul de mult, de fapt cred ca am gresit intrebarea, sunt curios nu cat tin bateriile ci cat consuma circuitul. Ideea cu postasul era ca daca trece o data pe zi, circuitul cu clapeta functioneaza cateva secunde, in timp ce cel cu led functioneaza multe ore. Oricum daca ai un consum foarte mic felicitari. Link spre comentariu
informer Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Ai dreptate cu alimentarea comandata de clapeta insa pt. mine mecanica implicata ar fi fost mai dificil de facut. Da, consumul per total a iesit in limite OK, daca ies la un RON pe luna mi-e bine. uC-ul si modulul RF sunt in sleep iar watchdog-ul este setat la 16ms. Le acest interval se aprind LED-urile pt 40us si se testeaza "continuitatea". As fi vrut mai putin de 40us dar atat a fost minim pt. curentul prin LED-uri, viteza comparatoarelor etc. Daca se sesizeaza un obiect se trimite un pachet si se asteapta confirmarea receptiei acestuia (am facut asa ca tot aveam cate un transceiver la ambele capete). Dupa confirmarea receptiei bariera NU mai functioneaza pana nu se deschide usa cutiei actionand astfel switch-ul de pe placa... asa ca daca a venit ceva in cutie, scade consumu la o valoare chiar neglijabila pt. ca stii deja ca este ceva in cutie... ;). Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Din moment ce este tot timpul acasa,(lucreaza la domiciliu...?),atunci prin posta nu primesti doar...felicitari....De aceea,e buna ideea ,desi a investit un pic de munca,dar facuta cu ...placere! In tara asta,multi muncesc dar putini cu (adevarata)placere..! Nu-i asa? Link spre comentariu
informer Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 Pai primul contact l-am avut cu electronica in clasa a 6-a, cand mergeam la cercu` de electronica de la defuncta Casa a Pionierilor... si de atunci nu l-am mai pierdut... ;). Deci da, asta n-a fost un proiect neaparat super rentabil, nici macar unul super util... a fost 99% "proof of concept" si placere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum