digix Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Panou solar am folosit eu, era evident ca la el merge pe baterii, ideea este sa le optimizeze descarcarea. Si daca stau sa ma gandesc bine, n-ar strica ceva fotovoltaice mici, de la lampi solare, care sa incarce un 18650 din lumina ambientala. Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Cel mai bun senzor ramane tot postasul! Pentru 50 lei/an, il tranformati in senzor, direct la usa... Pentru 50 lei/an,nu gasesti un postas "fidel"...am inteles ca traficul de corespondenta este mare....crezi ca urca ala de 4>6>n ori pe zi pentru...50 lei/an? Mai stii?Poate suntem deja in "vest" unde oamenii CHIAR isi fac treaba!! Link spre comentariu
informer Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Multumesc baieti pt. idei. Treaba nu-i ca muream fara scula asta da` oricum aveam de comandat "obligatoriu" un PCB la chinezi si mi se parea cumva aiurea sa platesc $13 pt. PCB-uri si $35 la DHL... asa ca am zis sa fac repede si placa asta sa coste PCB-urile macar cat transportu`. Eu sper ca reducand frecventa PIC-ului si durata cat LED-urile sunt aprinse (5 < t < 10us) si marind la maxim posibil durata intre doua aprinderi succesive sa reduc in asa fel consumul incat sa nu schimb bateriile 2 x R6 mai des decat la 2+ luni. Daca reusesc, ma declar multumit cu un cost de intretinere de 1RON/luna (2 x R6 Toshiba, mediocre, costa 2 RON). Daca nu, precis o sa mai am eu de comandat urgent ceva PCB pe viitor si mai imbunatatesc una alta... . Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Tot nu inteleg de ce te cramponezi sa folosesti baterii?? Nu mai bine pui acumulatori de aceeasi dimensiune,cand se descarca ...seara ii pui la incarcat...dimineata ii instalezi la loc! Si daca chiar vrei sa fie alimentata non-stop...cumperi 2 perechi de acumulatori(cu incarcatorul dedicat) si atunci va fi nealimentata doar ..1 minut pana faci schimbul de acc! Gandeste pe termen lung..o baterie(ex.chinezeasca,cea mai ieftina)=1,5>2 lei x2 buc 3-4 lei! Asta la fiecare schimb! Dar in varianta cu acc este adevarat ca sunt mai scumpi ,dar ii poti reancarca de N-ori(un nr.limitat,desigur)! Eu unul as alege varianta cu acc (doar 2 buc)...Macar puteai sa spui ce curent este in circuit,desigur in stand-by,perioada activa este foarte mica... Link spre comentariu
informer Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Macar puteai sa spui ce curent este in circuit,desigur in stand-by,perioada activa este foarte mica... Nu ma cramponez deloc, am prevazut un suport pt. doua baterii R6 dar nu ma opreste nimeni sa pun acolo acumulatori... doar ca o sa am o tensiune mai mica de unde si o autonomie mai mica la aceeasi capacitate cu a bateriilor. Daca or sa ma coste 2RON bateriile la 2 luni chiar nu ma deranjeaza... eventual d.p.d.v. ecologic... Consum aproximativ in stand-by: 600nA/comparator, 1.2uA RFM69HW in Idle, PIC16LF1825 500nA cu watchdog-ul folosit pt. iesire din sleep. Consumul cam mare il are LMV321, in jur de 100uA asa ca probabil o sa caut alt operational sau o sa folosesc direct divizorul cu valori mari de rezistente, daca-mi permit comparatoarele. L.E. Cum am specificat, valorile componentelor nu-s "batute in cuie" cum nici un consum clar nu este. Am obtinut in teste un front cu durata de 5us la iesirea fototranzistorului deci ma voi putea apropia de aceasta valoare cu durata cat LED-urile sunt aprinse. In schimb, nu stiu cat de des va fi nevoie sa le aprind pt. a detecta de ex. un aviz de colet, care are dimensiuni mici. Am facut niste calcule dar... sunt multi factori. Deasemenea circuitul sau (OR) format de iesirile comparatoarelor consuma si in standby...asa ca rezistenta din colectorii tranzistorilor ar trebui sa fie cat mai mare... cat de mare, asta vom vedea. Una peste alta, ar fi cam devreme sa calculez o autonomie... ca sa nu mai zic ca asta depinde si de cate "scrisori" primesc... . Editat Februarie 3, 2016 de informer Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Acum mai vii de acasa!(e doar o vorba..) Ai dreptate,la un asemenea consum au sa moara bateriile de ...batranete! Bafta! PS.Cand realizezi proiectul,poate pui si aici varianta constructiva aleasa si bineanteles...primele impesii dupa testarea in fapt! Asteptam...! Link spre comentariu
informer Postat Februarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2016 Cand realizezi proiectul,poate pui si aici varianta constructiva aleasa si bineanteles...primele impesii dupa testarea in fapt! Cu siguranta! Multumesc pt. sfaturi. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 28, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2016 Placa asamblata. Urmeaza softu` si testele, cand oi avea ceva vreme. Link spre comentariu
digix Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Felicitari, arata grozav, asta nu mai este o simpla mestereala, se vrea un produs, asa-i ? Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Ce distanta ai intre 2 LED-uri?(alaturate nu fata in fata) Link spre comentariu
informer Postat Februarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2016 Ce distanta ai intre 2 LED-uri?(alaturate nu fata in fata) 26mm Fiecare pereche led/tranzistor este pozitionata intr-un canal separat dint-o piesa frezata ce serveste ca suport. Am sa pun o poza cu ansamblul, cand e... asamblat. digix, nu cred ca ar fi multi curiosi de asemenea produs. ) Mie-mi convine ca nu mai tre` sa fac si receptorul, folosesc unu` din alt proiect. ;) Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 24, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Intr-un final am reusit sa fac si soft-ul... . https://youtu.be/bU_6wmHhpCg Link spre comentariu
of-of Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Arata a produs adevarat. Eu cred ca ar fi destui interesati de asa ceva. Felicitari. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Si eu m-am gandit la ceva de genul asta. Numai ca eu am avut idei si mai fanteziste. Adica introducerea in cutia postala a unei camera ceva provenita de la telefon. Si sa primesti MMS cu o poza cu de la cine este acea scrisoare. Dar am abandonat-o rapid. Daca ar fi un sistem care sa le si desfaca sa le si fotografie si sa le trimita......ar fi bine. Link spre comentariu
one Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 Cat tine bateria la treaba asta ? Interesant ca desi unii au dat solutia super-simpla cu clapeta, totusi unora le place complicat, unde mai pui ca au fost sugestii pentru oglinzi, lasere... De cate ori pe zi trece postasul ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum