Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce programam un 18F452?

MirceaM

Postări Recomandate

Intrebare.Daca eu am un programator care merge pentru 16F876 atunci, pentru a programa unul de 40 pini (unul cu 18F..., de 32KB de cod sau chiar 64KB) este suficient sa trag (de la programatorul existent catre controller) cele 5 fire: +, -, MCLR, B6 si B7? Si sa utilizez acelasi soft, de exemplu icprog?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MirceaM

3

• yo7but

3

• CristianC

2

• Zerro

2

Top autori în acest subiect

DA. Microcontrollerele PIC care au aceeasi capsula pot fi programate cu acelasi programator indiferent de familia lor PIC12, PIC16, PIC18 ... Deci soclul in care ai programat PIC16F876 poti sa-l folosesti pentru a programa PIC18... (cu 40 de pini)

Link spre comentariu
Vizitator zuzurelu

DA.Am senzatia ca-ti lipseste un pic notiunea ICSP sau modul de programare al PIC-urilor in general. Microchip a dezvoltat toate controllerele sale ca avand IMPLICIT posibilitatea de a fi programate ICSP ( In Circuit Serial Programming ) de aceea este lider mondial la MCU de 8biti ( zik gurile rele ). Asta inseamna ca MCU-ul tau se programeaza SERIAL indiferent unde sta el : pe un soclu ZIF intr-un programmer, pe un soclu in montajul tau sau lipit cu fire in aer... lol.Pentru a programa un controller PIC, ai nevoie de 5 sau 4 conexiuni :- RB6 ( CLOCK ) clock si data pentru programmer- RB7 ( DATA )- MCLR ( Master Clear ) foloseste la intrarea in modul programmer- GND- VDDPinul VDD este OPTIONAL intrucat microcontrollerul tau daca sta "In Circuit" adica chiar pe placa unde il vei folosi, desigur se va alimenta de acolo. Ideea este sa alimentezi MCU de undeva, fie din programmer, fie din Circuit. Depinde de programmer.Nota : Daca folosesti un programmer industrial cum ar fi ICD2, acesta are nevoie si de VDD intrucat altfel iti va da un mesaj de eroare degenul "VDD target missing"Daca vrei sa tragi fire ( a la radio pirat... ) ai grija sa nu fie prea lungi intrucat pot capta zgomot si este posibil ca programarea sa fie compromisa. Be cool...

Link spre comentariu

Lider mondial la microcontrollere de 8 biti e Atmel, cu AVR-urile, mai ieftine, mai rapide si mai simplu de programat!P.S. Asta nu inseamna ca PIC-urile nu sunt bune. :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator zuzurelu

Lider mondial la microcontrollere de 8 biti e Atmel, cu AVR-urile, mai ieftine, mai rapide si mai simplu de programat!P.S. Asta nu inseamna ca PIC-urile nu sunt bune. :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Eu discut de vinzari nu de preferinte personale sau ce se invata in facultate. Asa cum Microchip incearca din rasputeri sa penetreze piata DSP si tot dupa vanzari este muuult in urma ADI, TI sau Motorola, la 8 biti este lider.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut ! Ma poate ajuta cineva pentru a programa un PIC18F452 ?Am un programator de la Adelaida cu alimentare externa model PIC-P02 dar nu stiu ce setari sa fac la programul ICProg.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Salut ! Ma poate ajuta cineva pentru a programa un PIC18F452 ?Am un programator de la magazin cu alimentare externa model PIC-P02 dar nu stiu ce setari sa fac la programul ICProg.Multumesc anticipat.

Cred ca e JDM
Link spre comentariu

Cu aceasta configuratie am programat mult cu PIC16F84, a mers, dar cu 18F452 nu vrea, imi da eroare la verificare la adresa 000h.Probabil ca sunt ceva setari care trebuiesc schimbate in ICprog dar nu le stiu.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări