Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce programam un 18F452?


MirceaM

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • MirceaM

    3

  • yo7but

    3

  • CristianC

    2

  • Zerro

    2

Top autori în acest subiect

PICkit 2 nu merge direct cu MPLAB. Am eu si nu merge.Dupa ce compilezi cu MPLAB intri intr-un utilitar ("PICkit 2 Microcontroller Programmer" - care e diferit de MPLAB) deschizi fisierul hex il si il versi in PIC.

Link spre comentariu

Si asta e o mare problema ? In principiu, daca stii programare, poti implementa noi functii pt a memorii seriale si chiar alte tipuri de controlere... Si nu m-ar mira daca la un moment dat sa poti programa direct din MPLAB...

Link spre comentariu
Vizitator VanHauser

Programatoarele JDM (cum sint cele de la Adelaida) merg si pentru 18Fxx?

Cel cu alimentare externa de la Adelaida merge perfect, doar ca trebuie activat VCC Control in ICPRog. Testat cu 18F452 si 18F252. Pacat totusi ca n-are soclu ZIF.
Link spre comentariu

Vasile are un programator f. bun, ICD2.Poti face programare direct din MPLAB si debugging, rulare pas cu pas, etc. Daca nu aveam PICkit2 (care nu imi place, e mult mai slab) imi luam si eu. Vi-l recomand (clona ICD2) e muuuult mai ieftin decat cel original si merge IDENTIC. Vorbiti cu Vasile, e cea mai simpla metoda!

Link spre comentariu

1. Daca nu utilizez MPLAB (ci, de exemplu CCS si Proteus) pot folosi ICD2? (asa, in treacat: nu am prea lucrat cu MPLAB, pot sa fac in MPLAB simulare si sa atasez un LCD, de exemplu?)2. Apoi cred ca am sa caut alt controller decat cel anuntat, unul cu si mai multa memorie rom, anume 18F4680. Merge ICD2 si cu el?3. Se poate cumpara ICD2 din orasul Bucuresti?4. Stiu ca ICSP este ceva bun dar intreb asa: folosind ICD2, sunt obligat sa folosesc ICSP? Invers, chiar daca este un sistem depasit, se poate ca in placa target sa am controllerul pe soclu si sa il mut de pe soclul placii pe soclul programatorului de fiecare data cand rescriu softul? Am impresia ca nu. Rog sa NU mi se explice cat de avantajos este ICSP si cat de rea este procedura mentionata, nu acum si nu aici.Prefer sa ma concentrez pe soft si, daca s-ar putea, sa ma limitez la a intelege doar la modul general cum este cu hardware-ul, la a acorda consideratia cuvenita hardului si hardistilor, la a intelege NUMAI atat cat sa imi permita sa scriu soft.

Link spre comentariu

1. Si eu tot CCS si Proteus (pentru simulari) folosesc... insa toate astea sub MPLab (exista plugin pentru CCS si totodata si Proteus stie de MPLab) si fac totul din MPLab ... inclusiv programarea si chiar debug ... ca am ICD22. ICD2 stie si de 18F4680 (ca sa fiu mai exact sunt putine pic-uri de care NU stie)3. Pai poti comanda un ICD2 la Vasile ... acum am vazut ca are si carcasa si soclu ZIF (am si eu unul de vanzare - fara carcasa - dar e doar pe serial si necesita o sursa externa)4. Poti sa adopti ce procedura vrei tu ... cu care te-ai invatat si care iti e la indemanaSper ca te-am lamurit ...Toate cele bune!

Link spre comentariu
Vizitator zuzurelu

Cauta pe Google un programator ICSP ( In Circuit Serial Programmer ) pentru PIC. Inainte sa folosesc PicKit sau ICD2, am folosit ani de zile un software excelent scris de David Tait :

 

http://people.man.ac.uk/~mbhstdj/piclinks.html

 

Construieste hardware-ul pentru LPT si vei putea programa pe orice PC inclusiv leptoapele mai noi...

 

Iti recomand ICSP intrucat este oarecum stupid in dezvoltare sa tot scoti controllerul de pe placa si sa-l bagi in montaj... vei rupe pinii in cele din urma si in plus, dupa ce modifici / imbunatatesti cate ceva ai vrea sa vezi rezultatele imediat.

 

Software-ul de mai sus este capabil sa scrie PIC-uri in mod GENERIC, adica nu are neaparat predefinite marimea PGM MEM, EE MEM etc. astfel ca poate programa si controllere mai noi, fara a le avea in lista.

 

Daca tii mortis sa folosesti comunicatia seriala (COM) in loc de paralela (LPT) o sa fii incantat ca acest mic programel simplu si fara mare pompa stie acest lucru. Nu ti recomand, intrucat pe COM programarea dureaza mult mai mult.

 

Success,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări