Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Amplificator 2x100W, Quad 405 - Incepator

Vizitator Catoiu Ionut

Postări Recomandate

Eu, dupa ce am fost vrajit de 405 si 306, am "vrajit" la rândul meu un Quasar 13 cu o alta inventie britanica plus o combinatie de MOSFET-uri pt caracteristica patratica (urmeaza o combinatie hibrida à la Zeck) plus alte maruntisuri. Si nu-mi pare deloc rau.

Link spre comentariu

Si eu am facut acest kit dar am schimbat toate componentele cu altele de calitate si cu ceva modificari fata de schema cu care vine kit-ul am un sunet deosebit

Acum nu vreau sa contrazic pe nimeni dar fiecare cu urechea lui :rade:

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Vad ca inca foarte multi mai cad in extaz in fata acestui amplificator. Asa cum am cazut si eu inainte de a-l construi. Vreo doua-trei pagini din nr 1 al revistei "Radio" aparute mai demult pe la noi, erau dedicate acestui amplificator. "Super" schema, fara curent de repaus pe finali, puntea cu pricina care elimina distorsiunile, matematica frumoasa cum scria colegul de mai sus, schimbarea regimului de functionare de la puteri mici la cele mari, etc. Wow, wow, wow... de zeci de ori. Pana la proba practica. Dupa aia... praf. Un rahat de schema. Numai reclama e de ea. Sigur, sigur... am gresit eu la realizare... asa am zis si eu.  Am facut-o in 4 exemplare, mai mai voi descoperi minunea din acest amp. Nimic. La frecvente joase "zboara" membrana difuzorului cum scria colegul, dar din alte motive... adica din motive de componenta continua! "Vana" la bass nu are deloc. Zici ca e spart. Asta e marea schema Quad 405. E buna de cazut in contemplatie in fata schemei, dar atat. E praf. Dovada ca i s-au tot adus "imbunatatiri" pe parcurs. 

Astea le spun dupa ce am realizat inainte cateva zeci de amplificatoare dupa diverse scheme, si altele dupa Quad. De asemenea am ascultat multe amplificatoare profi si semi, adica stiu cu ce se mananca un sunet bun.

Astept fanaticii Quad-ului la atac. Dupa parerea mea e o porcarie. E buna doar de prostit audienta precum puterile magice ale chinezariilor de pe piata. Numai numele si "principiul" e de ea. E mai buna de zeci de ori una clasica, sanatoasa, in clasa AB, reglata bine. Ceea ce mi s-a si confirmat de nenumarate ori, si inainte si dupa.

Succes celor inca "vrajiti" de cele cateva detalii unice dar inutile ale acestei scheme!

Mare dezamagire ! Dar omite ca un amplificator audio (de putere), de calitate , nu trebuie sa modifice in nici-un fel calitatea sunetului.Rostul lui este numai de amplificare pentru atacul traductoarelor(difuzoarelor).Amplificatorul de putere amplifica exact ce primeste .I se da semnal de calitate , asa va fi si pe difuri.Quad 405 poate amplifica liniar de la 20Hz la 100khz daca se doreste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări