Nostalgic Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Te felicit ca ai ales schema Quad 405, putini au inteles-o cum functioneaza. O sumara descriere: nu este pretentioasa la sortarea componentelor, distorsiunile de racordare sint anulate din principiul schemei,nu este nevoie de nici-un reglaj al biasului,pina pe la 3wati la iesire functioneaza in clasa A apoi la puteri mai mari trece in clasa AB,distorsiuni THD infime, raportul S/Z peste 90 dB,reactie negativa in aval cu anularea distorsiunilor. Trebuie alimentat cu tensiune diferentiala +50. 0. -50volti pentru 100wati . Succes! Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 @nostalgic, amplificatoarele le-am ales mai mult in necunostinta fiind incepator, si dupa cum am spus sunt kituri, deci nici macar construite de mine, eu sper sa reusesc sa pun totul la un loc intr-o cutie si sa iasa ceva cat de cat frumos... apoi sigur o sa ma gandesc si la alte proiecte facute de mine, dar de data asta de la zero. Poate ma poate cineva ajuta cu niste raspunsuri pentru intrebarile 2 si 3 din topicul principal: 2. Cum sa alimentez corectorul, sa cumpar un transformator micut separat? Daca ar fi sa il alimentez de la cel cu care alimentez si amplificatorul trebuie sa cumpar o punte redresoare separata? 3. Vu-metrele se pun intre boxe si amplificator? Cum se alimenteaza acestea? Link spre comentariu
Patefon Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Felicitari pentru alegere. Quad 405 este o implementare a unei punti Maxwell-Wien in echilibru. Ca fapt divers, cand am facut analiza functionarii Quad 405 la seminarul profesorului Marculescu (un om exceptional) la sfarsitul orei aveam o ecuatie de transfer insirata pe doua randuri pe tabla. La punerea in echilibru a puntii au inceput sa se reduca toti termenii specifici distorsiunilor de neliniaritate ramanand o ecuatie simpla si frumoasa. La sfarsit concluzia a fost ca "Etajul final poate sa fie facut sa amplifice pe rulmenti - atat timp cat puntea este in echilibru operationalul va avea grija sa elimine distorsiunile" Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Preamplificatorul, corectorul de ton, vumetrul , se alimenteaza din aceeasi tensiune ce alimenteaza amplificatorul de putere reducind la nivelul necesar. Vumetele se conecteaza nu intre anumite etaje ci in paralel, si intr-un anumit punct in functie de nivelul necesar vumetrului. Link spre comentariu
maxente Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Eu n-as mai folosi nici-un fel de corector la intrarea amplificatorului, am observat ca mai mult strica decat ajuta Numai bine ! Link spre comentariu
marius75 Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) Sper sa incapa in carcasa (pare cam micuta). Sfaturi in electronica nu prea pot sa va dau, fiind si eu tot incepator. O sa urmaresc proiectul. Editat August 3, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 Astept sa vina amplificatoarele+radiatorul sa vad daca incap, daca nu o sa fac o alta cutie din pal... Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat August 3, 2015 Partajează Postat August 3, 2015 (editat) @ionut, din cauza acelui corector de ton cu TDA1524, o sa ai niste necazuri si surprize foarte neplacute, eu am lucrat cu acest corector TDA1524, si vreau sa iti spun ca o sa ai niste autooscilatii ale corectorului de nu o sa stii ce sa faci, si mai ales daca este chitul de la MIVAROM, eu am cumparat doua de la ei si in final le-am aruncat, mai exact am refacut cablajul dupa schema de catalog, chiturile sunt o mare porcarie. Si ca sa nu arunci corectorul, daca vrei iti pot da cablajul facut de mine si recuperezi o parte din piese, asta in cazul in care nu vrei sa renunti din start la el. In cel mai rau caz foloseste un corector cu LM1036, este mai bun decat TDA1524, dar nici el nu exceleaza in performante. Succes. Editat August 3, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
franzm Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Te felicit ca ai ales schema Quad 405, putini au inteles-o cum functioneaza. O sumara descriere: nu este pretentioasa la sortarea componentelor, distorsiunile de racordare sint anulate din principiul schemei,nu este nevoie de nici-un reglaj al biasului,pina pe la 3wati la iesire functioneaza in clasa A apoi la puteri mai mari trece in clasa AB,distorsiuni THD infime, raportul S/Z peste 90 dB,reactie negativa in aval cu anularea distorsiunilor. Intr-adevar, putini au inteles cum functioneaza. In primul rand, nu "functioneaza in clasa A pana pe la 3W" (se poate dovedi foarte usor apeland la teoremele lui Kirchhof si la alte cunostiinte elementare de electricitate) Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Astazi au venit si amplificatoarele, atasez mai jos poze (inclusiv schema): Editat August 5, 2015 de Catoiu Ionut Link spre comentariu
franzm Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Felicitari Ionut. Ai luat plasa cu BU205. ICM=3A si hFE>2. Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Felicitari Ionut. Ai luat plasa cu BU205. ICM=3A si hFE>2 Tradu si pentru incepatori... parca BU205 astia erau inainte prin televizoare... Editat August 5, 2015 de Catoiu Ionut Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Traducere in rusa: curentul maxim este 3A, incearca si vezi de cat ai tu nevoie. Traducere in turca: Hfe este beta sau factorul de amplificare in curent si 2 este fffff mic. Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 (editat) Intr-adevar, putini au inteles cum functioneaza. In primul rand, nu "functioneaza in clasa A pana pe la 3W" (se poate dovedi foarte usor apeland la teoremele lui Kirchhof si la alte cunostiinte elementare de electricitate) In schema originala Quad405 in etajul final sint trei diode de atac al finalilor in clasa B contratimp.In aceasta schema sint numai doua D5,D6. cind pe aceste diode se creeaza tensiunea de deschidere atunci intra in functiune etajul final in clasa B.Pina in acel moment amplificatorul functioneaza in clasa A.Pentru intarirea acestor afirmatii voi posta textul aparut in Tehnium cu foarte multi ani in urma.Am citit si rascitit documentatia si atunci cind am inteles cum functioneaza am construit amplificatorul.Este o schema de inalta clasa si nu este complicata deloc.Eu am folosit la intrare ic LM301, finali am utilizat 2N3442, alimentat la +-50v debiteaza 100W pe canal.Raportul semnal/zgomot foarte mare , prima conectare la alimentare am avut impresia ca nu este alimentat,atingind cu degetul la intrare a zburat membrana difuzorului de 100de wati Editat August 5, 2015 de NOSTALGIC Link spre comentariu
franzm Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 In schema originala Quad405 in etajul final sint trei diode de atac al finalilor in clasa B contratimp In prima versiune, sa-i zicem originala, sunt numai doua diode. In variantele ulterioara apare si o a treia dioda intre baza finalului dinspre plus si baza tranzistorului master din dubletul dinspre minus. Finalul de sus se deschide la ca. 40-45 mA prin rezistorul de 47 ohmi din punte. Socotiti singur cat de mare e puterea de iesire pt o asemenea valoare a amplitudinii curentului prin sarcina. Fara puntea RLC si fara operational, care are in principal rolul de DC servo, schema amplificatorului este arhicunoscuta (a fost bevetata prin anii 50 ai secolului trecut). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum