Vizitator Catoiu Ionut Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) Salutare tuturor, Din dorinta de initializare in domeniu a celui mic, cat si a mea pentru ca sunt incepator si avand prin casa diverse lucruri legate de electronica, m-am gandit sa construiesc un amplificator home-made de 2x100W. De la bun inceput vreau sa va spun ca amplificatorul va fi construit din kituri, asadar sper sa nu fiti prea "acizi" in replici si sa ma ajutati pe cat posibil. Am gasit prin casa urmatoarele lucruri: 1. O carcasa metalica recuperata de pe la un amplificator (Detox sau cam asa ceva) 2. Un transformator toroidal scrie pe el 27V cred ca e cu mediana si din cate stiu eu ar avea vreo 3,5A dar nu sunt sigur 3. Un alt transformator despre care nu stiu prea multe, doar ca pe el scrie ceva de 12V si 24 V 4. Un corector de ton cu TDA1524 5. Sursa AD-051 de la Adelaida 6. Amplificatorul l-am comandat si trebuie sa vina la inceputul sapt viitoare este 2x100W, quad 405 7. 2 Vumetre bicolore O sa postez aici toti pasii pe care o sa-i urmez si sper sa ma ajutati. Deocamdata am inceput cu reconditionarea cutiei (o sa adaug poze). Va fi vopsita in negru! O sa elimin partea din fata si probabil si cea din spate si o sa le inlocuiesc cu plexi vopsit tot negru, pe care o sa le gauresc dupa cum doresc. Acum intrebarile: 1. Credeti ca transformatorul toroidal este suficient pentru acest amplificator? 2. Cum sa alimentez corectorul, sa cumpar un transformator micut separat? Daca ar fi sa il alimentez de la cel cu care alimentez si amplificatorul trebuie sa cumpar o punte redresoare separata? 3. Vu-metrele se pun intre boxe si amplificator? Cum se alimenteaza acestea? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri; pe masura ce avansez o sa pun si poze si o sa revin si cu eventuale intrebari... Editat August 1, 2015 de Catoiu Ionut Link spre comentariu
Dominicue Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) Salut . Daca kit-ul amplificatorului de putere poate debita 100 W ( asta bineinteles functie si de tensiunea de alimentare ), atunci trasformatorul toroidal este cam mic ( subdimensionat ) ....sincer ma indoiesc ca ar avea 3,5 A. O schema pentru amplificator ai ??? sa vedem cu totii mai exact despre ce este vorba . Editat August 1, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
capabilu Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Uite aici poate te ajuta http://www.elforum.info/topic/65968-amplificator-quad/ Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 O schema pentru amplificator ai ??? sa vedem cu totii mai exact despre ce este vorba . nu am, de aici l-am comandat http://www.romydesign.ro/oferta.html Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Nu folosi TDA1524. E nasol in orice aplicatie.Arunca un ochi si pe kit-urile mele.Mai sunt utilizatori cu realizari spectaculoase.Spor. Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Nu folosi TDA1524. E nasol in orice aplicatie.Arunca un ochi si pe kit-urile mele.Mai sunt utilizatori cu realizari spectaculoase.Spor. Asta am avut pe aici, deocamdata as folosi ce am, apoi in timp o sa imbunatatesc bineinteles.. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 LM1036 este o alternativa mult mai buna. Link spre comentariu
Dominicue Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Asta am avut pe aici, deocamdata as folosi ce am, apoi in timp o sa imbunatatesc bineinteles.. Intr-adevar TDA 1524 nu este cea mai fericita alegere, insa pentru ca este vorba de un proiect de incepator, este o solutie acceptabila pentru inceput . Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Nici chiar pentru un incepator nu e o solutie.Eu m-am jucat si cu Tda si cu LM-uri si stiu ce vorbesc.Nu vreau sa par categoric dar poate te mai gandesti.Spor. Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) Kiturile amplifurilor finale cred că au împlinit 20 de ani de cînd le tot văd prin magazine şi nu prea le cumpără nimeni. Există şi variante de kituri mai moderne, cu scheme evoluate faţă de Quad-ul de acum 40 şi ceva de ani. Oricum, verifică bine tot înainte de folosire, eventual schimbă radiatoarele că sînt prea mici la trz finali şi prefinali dacă vrei să-l alimentezi la tensiune maximă, caz în care ai nevoie de un trafo de 500W, 2x33-35V/7A. Schimbă rez fuzibile de 0,22 Ohmi/2W cu unele bobinate la 3-5W. Schimbă cond ceramici la 50V cu unii la 250V ca să nu ai surprize. Sarcina ptr tensiunea de +/-50V e de 8 Ohmi. Editat August 1, 2015 de zal Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Kiturile amplifurilor finale cred că au împlinit 20 de ani de cînd le tot văd prin magazine şi nu prea le cumpără nimeni. Există şi variante de kituri mai moderne, cu scheme evoluate faţă de Quad-ul de acum 40 şi ceva de ani. Oricum, verifică bine tot înainte de folosire, eventual schimbă radiatoarele că sînt prea mici la trz finali şi prefinali dacă vrei să-l alimentezi la tensiune maximă, caz în care ai nevoie de un trafo de 500W, 2x33-35V/7A. Schimbă rez fuzibile de 0,22 Ohmi/2W cu unele bobinate la 3-5W. Schimbă cond ceramici la 50V cu unii la 250V ca să nu ai surprize. Sarcina ptr tensiunea de +/-50V e de 8 Ohmi. Am inteles, astept sa vina intai kitul... am apucat deja sa comand din pacate... asa e cand esti nepriceput... O sa merg cu astea la primul proiect.. Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Cîştigi experienţă orice rezultat vei obţine. Link spre comentariu
Vizitator Catoiu Ionut Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) astazi am lucrat la cutie..... Editat August 1, 2015 de Catoiu Ionut Link spre comentariu
zal Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) Ideal era să aştepţi modulele şi piesele mari ca să vezi dacă încap: radiatoare, trafo, cond de filtraj, apoi să le poziţionezi, să construieşti ecrane unde e cazul (preuri), etc. Abia la sfîrşit te poţi apuca liniştit de mască. La mărimea cutiei îţi încap doar preurile şi alimentarea lor, ampliful intră în altă cutie. Editat August 1, 2015 de zal Link spre comentariu
daniel_88 Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) Toroidalul e subdimensionat pentru 100 W. La 2x100 W trebuie un traf de cel putin 250 VA, altfel la un chef, cand functioneaza la limita sau chiar la maxim, traful va lucra fierbinte,si sunetul clar va distorsiona. Acest ultim caz pe care l-am dat exemplu e cand traful are puterea limita, adica un 200W. Editat August 1, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum