Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Protectie DC si Temperatura

Postări Recomandate

Am facut o compilatie de doua scheme pentru protectie temperatura si DC pentru un amplificator de 2x400 pe care il am in lucru.

Cele doua scheme separat functioneaza ireprosabil.

As vrea sa introduc si semnalul de la senzorul de temperatura pe protectia DC pentru a-mi decupla difuzoarele la incalzirea excesiva a finalilor(peste 75-80 grade), insa nu stiu cum sa procedez in zona incercuita din poza, pentru a nu se suprapune semnalul de la iesirea amplificatorului pe iesirea senzorului de temperatura.

Cine imi poate da un sfat?

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

NU conectezi montajul de supratemperatura la iesirile amplifului, nu au legatura. Mai pui in inversor la iesirea montajului de supratemperatura cu inca un BD139 sau ce NPN vrei tu si colectorul il legi in paralel cu Q5. Astfel releul o sa cupleze in ambele situatii. Daca se doreste situatia inversa (releul sa fie decuplat) mai adaugi un inversor in locul unde este conectat acum releul (un PNP).

Link spre comentariu

Nu pot desena scheme, dar o varianta mai simpla fata de schema initiala ar fi un singur NPN:

C legat in baza Q5

E la masa sau emitor Q5

B primeste semnal printr-o rezistenta din catod LED03 (nu se vede prea bine).

Ai obtine ce vrei tu, tranzistorul ce comanda releul se va bloca. avand scurt B-E fortat.

Link spre comentariu

Da protectia la supratensiune e pentru ambele canale iar protectia DC pentru fiecare canal

O sa testez si revin.

Multumesc pentru ajutor

Ar merge varianta asta pusa in colectorul si emitorul lui Q2, Q3 si baza lui Q4, asa s-ar aprinde si ledul de protectie si ledul de temperatura

Adica asa

Posted Image

Cred ca varianta asta e mai functionala, dar pana nu testez nu stiu

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări