Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare osciloscop ...

Postări Recomandate

L-am sunat pe colegu, el are fixuri cu aparatura.

Ca sa nu fie canalul decalibrat afectat si la intarzieri, a spus sa vizualizezi acelasi semnal cu ambele sonde si imaginile trebuie sa se suprapuna. Avem nevoie de corespondenta in timp grila-drena.

Posted ImagePosted Image

REVIN: am facut eu suprapunerea in poza 2. e clar ca avem comanda in grila dar drena nu coboara. Nu stiu, dioda din inf de recuperare a fost inlocuita? Pune una ff rapida, dar pune si corespondenta infasurare recuperare cu tens drena.

Trebuia lucrat de la inceput cu 2 canale, cum am spus conteaza intarzierile nu decalibrarea pe amplificare

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Bravo Miticamy, ai identificat bine.

Stii ce-ar mai trebui masurat acum...?....ar trebui pe acelasi imagine adaugat si curentul de drena.

In contextul actual se pare ca visez, dar eu asta as fi facut.

Dupa cum a spus Mitinamy, pune o dioda noua (poate fi si recuperata la nevoie) de ffoarte mare viteza in locul la D907. (gen UF400x, UF 540x sau MUR440 sau MUR460, MUR480 sau MUR4100)

Mai poti incerca si cu un tranzistor mai puternic sa vezi ce se intimpla.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
...........................................................

Dupa cum a spus Mitinamy, pune o dioda noua (poate fi si recuperata la nevoie) de ffoarte mare viteza in locul la D907. (gen UF400x, UF 540x sau MUR440 sau MUR460, MUR480 sau MUR4100)

Mai poti incerca si cu un tranzistor mai puternic sa vezi ce se intimpla.

Smelturile mele sunt mai vechi....pe CR907 am pus un BYX55/500  iar pe CR920 un BA159 . Considerati ca nu sunt bune , spuneti exact ce sa pun si eu sunt baiat cuminte ...cumpar si le schimb ...doar , doar o merge ....

Cu multumiri ,

Link spre comentariu

Cele recomandate de mine au Trr intre 50 si 75-100nsec si le-am ales din oferta actuala la magazinele online (nu mai dau nume ca nu ma plateste nimeni sa le fac reclama).

Cea pe care ai pus-o tu are undeva pe la 500-700nsec, deci de 10 ori mai lenta.

Daca ai mai multe recuperate din tv-uri si monitoare sau surse in comutatie si ca sa nu cumperi acum, cauta datasheeturile la ceea ce ai tu si alege una cu Trr cit mai mic (<200nsec, preferabil sub 100nsec), 1-3A, 400-600V, si foloseste-o la citeva teste.

Link spre comentariu

rr[/sub] cit mai mic (<200nsec, preferabil sub 100nsec), 1-3A, 400-600V, si foloseste-o la citeva teste.

Pentru ca ultimile discuții au avut ca obiect aceasta dioda si pentru ca eu am găsit in el tot una cu Trr >300 , m-am uitat la cea originala DSR3400x .....surpriza Are Trr 20ns. Deci , tind sa cred ca e foarte posibil ca aici sa fie problema . Am căutat azi una la fel si nu am găsit , nu m-am dus nici pregătit cu alte denumiri alternative crezând ca ma pot descurca la fata locului . Nu a mers . Sa vad ce gasesc similar .......In recuperatele mele nu am găsit nimic care sa întrunească toți parametri chiar cu un Trr <100 . Daca știți echivalente .......Pun o dioda de care trebuie , si mai "vorbim " Cu stima ,
Link spre comentariu

Una de asta are sub 10nsec dar cam costa si trebuie sa o comanzi online

Nu stiu unde ai găsit ca ar avea sub 10ns , nu am vazut sub 75ns ?? La 1N5408 , ce am găsit eu in surse si care cred ca este la fel cu UF5408 nici nu am gasit dat " Trr " O sa încerc sa vad diferența ...decât 400 /. 500 ......
Link spre comentariu

Am gasit , la sugestia unui coleg de pe forum , o dioda SF28G cu Trr=35ns . Am pus-o si atasez rezultatul :spre comparatie prima poza e cea facuta cu BYX55/500 , a doua este cu SF28G si cu CR909=~8ohmi .

post-175211-0-40246900-1441016073_thumb.jpg

post-175211-0-97341200-1441016088_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deja arata un pic mai bine, 300nsec vs 500nsec.

Cu incalzirea cum este acum?

Se incalzeste ceva mai putin?

In pozele de mai jos se vede unde am vazut eu Trr < 10nsec.

Ar mai fi si altele... in principiu cele Schottky au timpul de comutatie (Trr) asa de mic incit de obicei nici macar nu mai este specificat in datasheet.

Problema este ca-i dificil sa se faca diode Schottky pt tensiune mai mare de 100V (cele de mai mult de 100V sint realizate defapt din mai multe de 100V inseriate).

post-178603-0-76480900-1441019745_thumb.png  post-178603-0-20126800-1441019769_thumb.png

Pune-o pe cea pe care am gasit-o eu si ar trebui sa mearga mai bine. Ce nu inteleg eu este cum de lui Miticamy ii mergea perfect cu o dioda fara pretentii (sau poate ma insel.....).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări