Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezlipire mufa laptop Acer aspire one ao751h

Vizitator mirell2000

Postări Recomandate

Vizitator mirell2000

Cu un leton de la Weelman de 80w si o tresa de 2,5 mm inclusiv 1mm pot deslipi mufa de pe placa de baza ? Are 5 pini , 2 mari si vreo 3 mai mici

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

4

• petreelectronic

3

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Nu. Acei pini trebuie incalziti simultan....asta se poate face cu statia de aer cald. Nu forta dezlipirea pentru ca se va exfolia cablajul.

Link spre comentariu

Depinde de priceperea meseriasului care vrea sa o dea jos. Despre ce mufa este vorba ?

Daca nu mai ai nevoie de ea, se poate da jos de pe placa si in bucati, asa incat sa pastrezi cablajul intact si sa poti pune alta noua.

Pune o poza, face cat 1000 de cuvinte si eventual iti putem da si ceva idei cum sa procedezi

Link spre comentariu

Incepi cu suportii de prindere a carcasei, scoti tot cositorul cu tresa absorbanta apoi incerci sa le ridici usor pe rand de pe placa cu o surubelnita subtire.

Apoi pe pinii de pe placa, folosesti mai mult cositor incat sa ii acopere/incalzesti pe toti simultan si o sa poti scoatemufa afara foarte usor.

Mare atentie cand pui cositorul sa nu topesti mufa alba din imediata apropiere.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

incearca sa dezlipesti pe rand pinii din lateral, introducand sub ei ceva ascutit...ex. varful uni cutter.

pinii din spate se pot dezlipi incarcandu-i cu fludor astfel incat sa fie uniti...in acst fel vei putea sa-i incalzesti simultan. Dupa care cureti locul cu tresa.

Link spre comentariu
Vizitator mirell2000

Deci aia 3 din spate e putin mai greu ? Pun fludor pana ii acopăr pe toți 3? Ii unesc ? Nu prea am înțeles cu aia din spate ca cu aia din lateral am înțeles , încălzesc pe rând si absorb cu tresa si scot in sus

Link spre comentariu

Deci aia 3 din spate e putin mai greu ? Pun fludor pana ii acopăr pe toți 3? Ii unesc ? Nu prea am înțeles cu aia din spate ca cu aia din lateral am înțeles , încălzesc pe rând si absorb cu tresa si scot in sus

Pai aia 3 ca sa-i poti scoate cu sculele tale, tre sa ii acoperi cu cositor. E singura metoda ca sa-i incalzesti simultan si astfel sa poti extrage mufa afara dupa ce ai eliberato din suportii de prindere de pe lateral.

Link spre comentariu

uffff...ce-i asa greu! prima data rezolvi cu cei din lateral saltandu-i usor pe rand

dupa care faci o picatura mare de fludor peste cei trei pini, astfel incat sa-i incalzesti simultan si tragi usor de mufa

DUPA CE AI SCOS MUFA CURETI SURPLUSUL DE FLUDOR CU TRESA

Link spre comentariu

Dupa ce fac un punct peste cei 3 ii încălzesc cu letconu direct fără tresa?

Mestere...lasate de meserie...  Incalzeste pinii aiaq odata si trage mufa afara, ce naiba e asa de greu de inteles.

Eu tare ma tem ca la cat ti-e de greu sa intelegi pasii astia simplii, nu stiu ce o sa faci mai departe. Laptopul ala pare sa fie condamnat

Link spre comentariu
Vizitator mirell2000

Buna , am încercat la îndemnulVostru sa dezlipesc mufa cu un letcon de 80w de la weelman si am reușit decât 3 Pini din 5 , e au rămas in placa , s-au rupt si nu reușesc nici decum sa ii scot , am încercat sa ii încălzescCu letconu si tot degeaba , vreoIdee ? Uitați imagine : https://imageshack.us/i/pbdj8SsDj

Link spre comentariu

Planul de masa e de vina, iti disipa caldura. Daca nu ai statie cu aer cald atunci trebuie sa insisti, poate dura cateva minute pana se incalzeste toata zona aia de masa.

Pentru a avea contact termic mai bun intre pini si letcon pune fludor pe ansa letconului. Totul tine de suprafata de contact, depinde si ce varf ai la letcon, nu doar forma.

Dupa ce s-a topit complet lipitura poti incerca sa impingi pinii cu un ac sau sa-i tragi cu un cleste de taiat fire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări