paulus Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Ma chinue un amplificator 2+1 JBL Creature III care a avut finalul TDA 8512J carbonizat si siguranta de 5 a din alimentator arsa. Am inlocuit finalul cu unul original Philips (gasit cu greu si destul de scump) si siguranta cu una de acelas amperaj. Acum functioneaza dar nu cred ca scoate mai mult de 5 wati la maxim. Am cautat pe google schema lui sa pot verifica partea de alimentare pas cu pas dar n-am gasit aceasta schema, doar manual de utilizare. In circuitul de alimentare am o componenta marcata 1515 SB in capsula TO 220 si fixata pe radiator comun cu finalul, eu banuesc ca ar fi un regulator de 15 v dar nici aceasta componenta nu o gasesc. Ma poate lamuri cineva cu schema lui si eventual cu acea componenta? Multumesc. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Si pe sateliti se aude incet? Pe ''aceea'' 1515SB este tensiune? De la ce sursa de semnal audio ati dat semnal? Link spre comentariu
paulus Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 Da, si pe sateliti se aude incet, pe 1515 am intrare de 26 volti si iesire de 18,5 volti. Semnal am luat dela iesirea audio PC. Reglajul de volum, bass si treble functioneaza normal. Fara schema nu ma descurc, speram sa gasesc ceva puncte de masura, tensiuni, etc. Am gasit un site pe care puteam descarca un manual service, dar m-a umplut de virusi si am renuntat. Link spre comentariu
paulus Postat Iulie 31, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2015 Revin cu cateva precizari: azi am masurat alimentarea la TDA si am pe pinii 5 si 13 cate 17,22v (tipic ar fi 15v) Pe Q 12 (acel 1515 SB) de care banuiam ca ar fi un regulator electronic de 15v am -8,23v 0v (masa) si -5,27v. Poate fi un tranzistor bipolar sau mos-fet? Ce rol are el acolo? Inca o remarca: cand ating cu degetul pe reglajul de volum se aude brum de retea, e normal? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 La masuratorile facute ce referinta ai luat(deobicei GND).?Ce nivel de semnal ai dat la intrare? Util un osciloscop. Link spre comentariu
paulus Postat Iulie 31, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2015 Tensiunile sunt masurate fata de radiatorul comun TDA si "creatura" de 1515 SD. Semnal preluat dela Audio-out dela calculator. Radiatorul se incalzeste destul de tare si fara semnal, apreciez eu cam 55-60 gr.C. Poate cineva mai priceput in ale PC-ului reuseste sa download-eze schema electronica si ne lamurim cumva ce-i creatura si ce rol are. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 pune o poza cu modulul ampliffului sa putem vedea ce componenta este aceea. Link spre comentariu
paulus Postat August 3, 2015 Autor Partajează Postat August 3, 2015 Revin cu cateva imagini, poate ne vor ajuta. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 4, 2015 Partajează Postat August 4, 2015 Din ceea ce se vede in poza ...problema e mai complicata!! Ar trebui injectat un semnal audio de nivel constant la mufa de IN si urmarit cu osciloscopul nivelul sau pana la intrarile audio ale finalului!! Tind sa cred ca alimentarea si implicit finalul sant ok,problema fiind in ''hatisul'' de integrate pana la intrarile finalului audio! Link spre comentariu
paulus Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Tare ma tem ca am un integrat din preamplificator busit, sau poate nealimentat corect. Dar cum sa apara doua defecte simultan-final ars si ceva in preu? Parca i-mi scapa ceva! Voi verifica alimentarea pe fiecare integrat din hatisul ala si revin cu informatii. Era mult mai usor sa fi avut barem schema bloc, localizam mai usor pe PCB componentele suspecte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum