Dan57 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Iertare dar trebuie sa ma lamuresc, o statie de dezlipit pe eBay DSX80 este 500 de Lire sterline, acesta este pretul? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) ....................................................................................................................Am o familie de intretinut,actualmente un copil student in alta localitate si ma costa sa stii treaba asta.Dar nu pot lucra cu stifturi fiindca unii or zice ca sunt snob ca mi-am luat scule bune. De ce bagi in seama astfel ''colegi''? Poate n-ai observat ca unii nu-si pot ascunde invidia. Ii roade pina la os. Lasa-i sa lucreze cu ciocanul de lipit incalzit la foc,cu tipirig si apa tare. Fiecare-si cumpara sculele care-i sint necesare. Nimeni nu cumpara o scula mai ''bengoasa'' numai,asa,ca sa se ''rupa-n figuri'' in fata celorlalti. O cumpara ca-i trebuie, iar cine traieste si-si intretine familia din meseria asta, trebuie ,sigur,sa aiba scule de calitate, nu stifturi de 2 lei. Stii vorba; gura lumi-ii sloboda si poate s-o astupe numa' pamintu'. Editat Martie 14, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Eu as fi chiar bucuros daca m-as afla in locul domnului Dan caci o vorba din popor stiti cum spune? "Omului fara dusmani nu-i face pielea 2 bani." Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 De ce bagi in seama astfel ''colegi''? Poate n-ai observat ca unii nu-si pot ascunde invidia. Ii roade pina la os. Lasa-i sa lucreze cu ciocanul de lipit incalzit la foc,cu tipirig si apa tare. Fiecare-si cumpara sculele care-i sint necesare. Nimeni nu cumpara o scula mai ''bengoasa'' numai,asa,ca sa se ''rupa-n figuri'' in fata celorlalti. O cumpara ca-i trebuie, iar cine traieste si-si intretine familia din meseria asta, trebuie ,sigur,sa aiba scule de calitate, nu stifturi de 2 lei. Stii vorba; gura lumi-ii sloboda si poate s-o astupe numa' pamintu'.Multumesc.Ma bucura ca sunt si oameni care inteleg fenomenul.Iertare dar trebuie sa ma lamuresc, o statie de dezlipit pe eBay DSX80 este 500 de Lire sterline, acesta este pretul? Pune un link sa vedem.DSX80 este doar letconul. Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Multumesc.Ma bucura ca sunt si oameni care inteleg fenomenul.Pune un link sa vedem.DSX80 este doar letconul. "http://www.ebay.com/itm/WELLER-WDD-81V-SOLDERING-STATION-50-DEG-450-DEG-dsx-80-V-/301892339700?hash=item464a2f87f4:g:UsgAAOSwgQ9V3F1F" Pai ce sa fac doar cu letconul? Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Acelasi produs pe acelasi site http://www.ebay.com/itm/Weller-DSX80-80-Watt-Desoldering-Tool-/191817975080 Editat Martie 14, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Tot pe acelasi site http://www.ebay.com/itm/Weller-DSX80-80-Watt-Desoldering-Tool-/191817975080 E doar ciocanul fara statie si pompa, ce sa faci fara tot chitul? E doar ciocanul fara statie si pompa, ce sa faci fara tot chitul? 500 Lire Sterline PLUS 25 Lire transportul. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) As vrea sa readuc putin topicul pe o linie mai tehnica si sa lasam deoparte partea (subiectiva sau obiectiva) a banilor, deoarece am o intrebare tehnica care sa mai racoreasca atmosfera: Pentru vacuum la pistolul de dezlipit ce parere ce parere aveti de pompa asta: http://airpon.en.ningboexport.com/jesus/productshow/detail/airpon-236882.html ? Aici documentatie suplimentara si clipuri cu teste: https://proto-pic.co.uk/12v-vacuum-pump/ Preturi fara curier depinde cine aduce: https://www.robofun.ro/pompa_vid sau poate mai aduc aici http://www.jola.ro/ro/componente/92-pompa-vacuum-12v.html La o conversie din inch Hg in mm Hg rezulta ca pompa asta are cam 400mmHg fata de 500 cat are o statie de dezlipit pensol sl20-r... Oare sa fie insuficient, cat au alte statii de dezlipit? Ii rog pe cei care doar dezbat preturi sa lase pe cei care vor sa faca ceva sa se poata informa. Multumesc pentru intelegere! Editat Martie 14, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Preturile la WELLER sant mari . Ca si la FLUKE . Si la alte marci , care produc cate ceva care are tangenta cu meseria sau pasiunea comuna a celor de pe forum . Probabil trebuie facuta distinctia intre hobby si profesie , sau un hobby practicat la nivel ( sau macar cu scule ) profesional . Marcile mentionate inainte au preturi mari ( pentru noi , in Romania ) pentru ca se adreseaza utilizatorilor profesionisti , individuali sau intreprinderilor . Acolo costurile sant absorbite in preturile produselor sau serviciilor pentru care este necesara dotarea respectiva . Au fost ( si vor fi ) discutii pro si contra . Ca parere personala , fiind detinator de ceva dotare , si folosire de zeci de ani ( macar WELLER , am avut inainte de ' 89 ) pot spune ca ofera calitate , confort si siguranta in utiltizare . Unele marci de top sant mai bune ca altele , aici intervine si experienta si subiectivismul utilizatorului . Bunaoara , personal sant fan JBC . Desi am si WELLER , HAKKO si alte marci . Toate sant scumpe , unele mai mult ca altele . Concluzia mea e ca cine - si poate permite " scule " bune , si doreste sa posede , nu trebuie sa ezite . Satisfactiile vor fi pe masura , nu trebuie s - o afle de la mine . Ce nu inteleg e curentul aparut pe forum , care spune ca trebuie sa faci din kkt . bici . Si sa si trozneasca . Cine are scule , nu e meserias . Ca se face treaba si cu ... nimic . Unele afirmatii sant ridicole , lipsite de bun - simt , chiar jignitoare . Fiecare - si cheltuieste veniturile cum doreste . Care e problema , ca unii au si altii nu ? Chemam pe altii sa ne faca lucrarile ? ... De parca e vreo instanta aici care stabileste competente , reguli si principii . Ma rog , unii asa cred . Dragi colegi , lasati si capra vecinului sa traiasca , chiar daca mananca mai bine . Ca nu din banii nostri mananca . E loc pentru toti si toate . Pentru orgolii si frustrari , mai putin . Ocupa tot spatiul liber , imediat ce ies " la rampa ". Cu scuze pentru off - topic , urez tuturor spor la treaba , fiecare cu ce are ! Fii onest si spune ce statie de dezlipit folosesti, daca folosesti. Repet, statie de dezlipit, ca despre asta discutam... Eu n-am nimic cu nimeni, nici nu sunt in postura vulpii amintita de un coleg, doar am convingerea ca se poate face treaba buna si fara scule foarte scumpe. Iar DSX80, mi se pare prea scump, la ce stie sa faca, punct! E a doua oara cand acuz pe cineva de snobism, pe forum, primul fiind...chiar dumneata, intr-o discutie veche de ani buni, despre multimetre. Nici nu suporta comparatie un multimetru, cu un amarat de letcon, chiar am spus anterior ca as da ceva bani pe un aparat de masura. Poate am gresit atunci, poate gresesc si acum, dar stiu colegi de forum, foarte buni meseriasi, care n-au multimetre, statii, osciloscoape de sute de euro. Daca cineva a inteles din postarile mele ca sunt invidios, sau nu-mi permit una sau alta, sa fie sanatos. Editat Martie 14, 2016 de giongiu Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Oameni buni, dar nu vă obligă nimeni să cumpărați ce vi se pare scump !!! Nici eu nu am multimetre Fluke sau osciloscoape de top, deși mi-aș dori, dar eu nu trăiesc din depanare și nu s-ar justifica. Deschideți dacă vreți un topic cu scule ieftine, dar bune și lăudați-le acolo....sau deschideți la Bodegă un topic cu ce vă frământă, nu aici. Sculele ieftine sunt pentru amatori sau utilizare ocazională, cele profesionale sunt pentru cei ce trag pe ele toată ziua. Cam asta e ideea....nu mai poluați cu offtopic. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 As vrea sa readuc putin topicul pe o linie mai tehnica si sa lasam deoparte partea (subiectiva sau obiectiva) a banilor, deoarece am o intrebare tehnica care sa mai racoreasca atmosfera: Pentru vacuum la pistolul de dezlipit ce parere ce parere aveti de pompa asta: http://airpon.en.ningboexport.com/jesus/productshow/detail/airpon-236882.html ? Aici documentatie suplimentara si clipuri cu teste: https://proto-pic.co.uk/12v-vacuum-pump/ Preturi fara curier depinde cine aduce: https://www.robofun.ro/pompa_vid sau poate mai aduc aici http://www.jola.ro/ro/componente/92-pompa-vacuum-12v.html La o conversie din inch Hg in mm Hg rezulta ca pompa asta are cam 400mmHg fata de 500 cat are o statie de dezlipit pensol sl20-r... Oare sa fie insuficient, cat au alte statii de dezlipit? Ii rog pe cei care doar dezbat preturi sa lase pe cei care vor sa faca ceva sa se poata informa. Multumesc pentru intelegere! Judecand dupa consum, sub 1A, adica vreo 10W maxim, mi se pare mica. Asa cum spuneam anterior, pompa auto pe care o folosesc, consuma cca 50W. Poate e mult, dar in momentul in care filtrul de pasla, nu mai e nou, reuseste inca sa extraga fludorul topit. Cum depresiunea creeata e mai greu de masurat, poate colegii ce au statii de dezlipit, pot oferi ceva informatii referitoare la cat consuma motorul pompei, atat in gol, cat si in sarcina. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 deschideți la Bodegă un topic cu ce vă frământă, nu aici. Perfect de acord. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Oameni buni, dar nu vă obligă nimeni să cumpărați ce vi se pare scump !!! Nici eu nu am multimetre Fluke sau osciloscoape de top, deși mi-aș dori, dar eu nu trăiesc din depanare și nu s-ar justifica. Deschideți un topic cu scule ieftine, dar bune și lăudați-le acolo....sau deschideți la Bodegă un topic cu ce vă frământă, nu aici. Sculele ieftine sunt pentru amatori sau utilizare ocazională, cele profesionale sunt pentru cei ce trag pe ele toată ziua. Cam asta e ideea....nu mai poluați cu offtopic. De ce sa deschid eu un topic cu scule ieftin, ti se pare ca asta e despre scule scumpe ? Eu cel putin am incercat sa ofer idei si solutii, bazate pe ce-am experimentat, altii doar privesc de sus, pe ...amaratii, ce nu-si ...permit, cred ei, una sau alta. Si daca tot stramba unii din nas, cand aud de ZD915, promit sa cumpar pistolul si sa fac o statie home made, doar de dezlipit, mai ieftina ca si chinezaria. Ca sursa de inspiratie pentru cei ce poate nu-si permit sa dea nici 400 lei, pe asa ceva. Editat Martie 14, 2016 de giongiu Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 As vrea sa readuc putin topicul pe o linie mai tehnica si sa lasam deoparte partea (subiectiva sau obiectiva) a banilor, deoarece am o intrebare tehnica care sa mai racoreasca atmosfera:Ii rog pe cei care doar dezbat preturi sa lase pe cei care vor sa faca ceva sa se poata informa.Multumesc pentru intelegere! Uite, eu nu am statie de dezlipit si sunt interesat de toate aspectele privind acest subiect, deci vreau sa ma informez de raportul dintre pret si utilitate, ce si cum sa-mi cumpar, este locul potrivit sau nu? Poate nu ma pricep atat de bine la anexe si datele lor tehnice dar vreau sa stiu de ce o statie care costa de 10 (zece) ori mai scump ca alta este DOAR de 3-4 ori mai buna si asta nu o pot afla decat de la cei ce le-au folosit sau le au. Multumesc pentru intelegerea diversificarii subiectului si acceptarea opiniei tuturor. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Nu folosesc . Ma rog , poate o data pe luna . Un JBC . Ieftin ca braga , peste 1.000 EURO . Mai mult de fandoseala ... am mai scris . Daca are cineva dubii , pot sa - i trimit foto cu statia , in privat . N - am timp , si probabil ( sigur ) nici abilitati sa - mi fac o statie cu mana mea . Cred ca nici varsta ... Sant doar un robot " lipitor " . Lucrez mai mult cu THT ( componente ) . In particular ... La job - ul actual , 90 % sant SMD , iar pentru acestea este dotare . De multe mii de euro . Zeci ... gama completa , inclusiv reball , reflow etc . Dar este a " fabricii " , si nu am comentarii . Nu m - am " laudat " niciodata cu ce au altii , prin locuri unde sant vremelnic prezent . Nici n - o iau in seama ( dotarea ) , nu este A MEA . Privind cursul discutiei din topic , cer scuze daca am fost gresit inteles . Cer scuze mai ales dvs . , d - le GIONGIU , nu mi - a fost in intentie sa va lezez in vreun fel . Nici macar sa am pareri la adresa ... Stiti foarte bine acest lucru . N - am facut , nu fac si nu voi face niciodata aprecieri ( mai ales defavorabile ) la adresa vreunui user ( mai ales la adresa dvs . , v - am apreciat public , prin postari , lucrarile ... se poate dovedi cu link - uri ) . Nu e scopul meu , nu fac asa ceva nici in viata reala . Am vrut doar sa enunt o parere , privind un " trend "de pe forum , si mi - o pastrez . Nu vad de ce cei cu " scule " n - ar fi meseriasi , sau ar avea vreo vina ca poseda . Aluzii , insinuari , mistocareli " fine " de cartier ... genul " eu imi fac treaba cu multimetru de 10 RON cu tot cu baterie , letcon de 5 RON etc . Nu - s prost ca altul care are mai scumpe ... " Capul " conteaza , sculele nu lucreaza singure ... mirari de marginea santului " da ' ala ce face de banii aia " , de parca producatorii ar fi cretini retardati , si nu stiu ca se face treaba cu scule de 1.000 ori mai ieftine , sa vina sa - i invatam noi etc . Vezi topicul cu fuzibile BUSMANN , si altele . E parerea mea , si nu abdic de la ea . Altfel , numai de bine ! P .S . - pentru dl . GIONGIU Editat Martie 14, 2016 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum