Florinel TV Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 si ce face DSX80 are si piese de schimb de dai 945ron pe el , si nu face zd915 , la pretu acesta ar trebui sa munceasca el pe post de robot eu ma descurc de minune cu ZD915 , de ce sa dau dublu pe asta cind pot lucra cu zd912 la pret modest si ca sa cumperi numai scule scumpe atunci muncesti toata viata doar pentru a avea rafturile pline de ele , deci muncesti faci bani si cu bani cumperi o scula buna si tot asa la nesfirsit ma intreb cind isi mai scot bani cind faci o investitie de 50000 ron sau mai mult de atit cu atitea scule eu la a mele sia scos bani si am si trait din asta dar ma intreb daca cumparam atitea scule scumpe cind imi mai scoteam bani va spun eu In Veci poate stranepoti. dar si atunci mai trebuie cumparate ca tecnologia se schimba de la 1 an la altul si bagi bani in scule pina mori si tot nu ai ceti trebuie. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Vorbesti in totala necunostinta de cauza nu te supara.Toti banii i-am facut cu atelierul si am si trait.Si am ,,cateva,, aparate.Martechul e 3800 de euro pachetul full.Pe mine m-a costat mai mult si nici nu am full .Pentru unii e greu de inteles asta.Iar ca ZD915 este un jaf spun nu fiindca am vazut in poza ,am avut si am tinut-o vreo 3 zile si m-am bucurat ca am scapat de ea.La fel cu willem 4 pro care l-am vandut cu jumatate din cat am dat pe el asa m-a enervat ce jaf era.Era sa uit nu 945 lei am dat pe DSX80 ci aproape 1500.Nu mai spun cat a costat WMD3 si WMD1. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 si ca sa cumperi numai scule scumpe atunci muncesti toata viata doar pentru a avea rafturile pline de ele , deci muncesti faci bani si cu bani cumperi o scula buna si tot asa la nesfirsit ma intreb cind isi mai scot bani cind faci o investitie de 50000 ron sau mai mult de atit cu atitea scule Mai baieti,nu mai inflamati spiritele degeaba...poate unii castiga cat sa cumpere scule scumpe si sa si traiasca din ce castiga,ce e de condamnat in asta? Asta-i viata,e ca la spectacol,oricat de bogati ar fi toti,nu toata lumea incape in primul rand la spectacol...deci cumva se va face diferentierea,ca sa se umple sala si cum altfel decat cu pretul.Nu inseamna ca cei din randul 2 sau n-spe nu vad acelasi spectacol...difera doar conditiile. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Era sa uit nu 945 lei am dat pe DSX80 ci aproape 1500.Nu mai spun cat a costat WMD3 si WMD1. eu ma refeream la ala din link , nu la al tau care lai avut , si nu mam referit la tine cati cumperi scule de scule scumpe (eu mam referit la alti care nusi permit aceste scule destul de scumpe) , daca iti permiti este bine , eu am pus linku cu zd ca poate are nevoie cineva care nu are buget ca cum au altii , care isi permit , uite eu de examplu nu cumpar scule destul de scumpe ci le caut pe cele mai ieftine , ca ma descurc cu ele fara probleme , si cu sculele care le am nu mam plins niciodata ca am cumparato degeaba casi face treaba ei in felul ei. uite de exemplu miam cumparat osciloscopul de la miv.... cel mai ieftin si sta acolo in raft (il folosesc mai rar) ca nu prea am fost invatat cu osciloscop ma descurc si fara el , dar cind am o problema mai grava atunci ma ajuta foarte mult si muncesc mai putin decit trebuie fara el. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Eu chiar ma bucur pentru cei care isi permit asemenea scule scumpe traind doar din electronica iar aici nu fac referire doar la reparatii caci se mai pot face bani si realizand cablaje sau chiar proiecte intregi s.a.m.d.Un electronist poate lucra foarte usor ca si softist la o firma serioasa pe un salar foarte bun iar celelalte lucruri despre care am amintit,sa le faca in timpul liber iar daca nr. clientilor este unul semnificativ normal ca vin si banii insa atunci nu stiu cat timp liber ii mai ramane.In concluzie eu sunt convins ca cine isi permite sa cheltuie atatia bani numai pe un ciocan de dezlipit nu are grija zilei de maine.Apropo,ati dat careva click pe linkul pus de mine in postarea mea precedenta? Editat Martie 13, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
djvas Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Am dat eu click.. dar nu inteleg ce vrei sa spui cu acel osciloscop. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Pai am ajuns sa vorbim despre preturi mari sau foarte mari in acest topic si atunci... Link spre comentariu
djvas Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Mda... inteleg. Dar acel osciloscop nu prea se adreseaza depanatorilor... cel putin nu celor Radio-Tv consumer. Uite aici unul cu adevarat scump ( de fapt este cel mai scump osciloscop din lume dupa cunostintele mele si daca cineva are alte informatii va rog corectati-ma) 1 000 000 USD ... exact 1Milion de dolari.. http://teledynelecroy.com/100ghz/ Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Interesant,dar tinand cont ca acest topic se refera la cu totul altceva si avem o rubrica dedicata special AMC-urilor mai bine deschideti un topic pe aceasta tema acolo. http://www.elforum.info/forum/11-aparate-de-masura/ Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Daca nu ati avut DSX80 nu vorbiti.Cand va va trece prin mana jaful de ZD915 laudat de unii,SL916 de la Solomon si DSX80 atunci veti putea vorbi in cunostinta de cauza.Pana atunci sunteti pe langa subiect.Asa am fost si eu cand Adi(Tribex aici pe forum) imi spunea ca Metcalul bate la fundul gol Wellerul ca statie de lipit.Ei dupa ce mi-am cumparat si eu vazut cata dreptate avea.Aici nu e chestie de moft.Cand ai de lucru te ajuti cu scule de calitate.Stiu ca pentru unii strugurii sunt acrii.Legat de chestia cu snobii nu isi are loc aici.Crezi ca e usor sa scoti bani multi pe scule?Dar daca din asta traiesti nu te multumesti cu jafuri.Banuiesc ca nu ai lucrat niciodata cu asa ceva sa te poti pronunta. Am vrut sa-mi iau initial DSX80, desigur nu musai nou, nu traiesc din depanare. Gasisem sh, chitul de reparatie, adica letconul complet, fara maner cablu si mufa, la 350 lei. Dupa care m-am uitat dupa consumabile, a caror pret l-am pus anterior. Asa ca m-am lipsit... Daca are ceva in plus, fata de pistolul pe care l-am luat, mult mai ieftin, e puterea, 80W, fata de 40W. Chiar si asta se poate rezolva, folosind pentru incalzire suplimentara, un pistol de lipit. Apropo de DSX80, pe un alt forum, un depanator se plangea ca se cam infunda, asa ca ....as da oricand banii echivalenti, pe un multimetru de ex, sau o alta scula unde conteaza precizia, nu pe un amarat de letcon. Si da, sa tot ridici in slavi o firma, a carei produse sunt exagerat de scumpe, cand exista colegi care nu au bani poate nici de ZD, e dovada de snobism. PS Nu sunt musai zgarcit, sau nu-mi permit diverse chestii, doar ca fac o analiza zic eu obiectiva, inainte de a da banii pe ceva. Bani care sunt castigati profesand o meserie riscanta, sunt pompier. PPS Parerea unui depanator despre statiile de dezlipit Weller si DSX80... http://forum.softpedia.com/topic/1044761-recomandare-statie-dezlipit/ Editat Martie 14, 2016 de giongiu Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Eu chiar ma bucur pentru cei care isi permit asemenea scule scumpe traind doar din electronica iar aici nu fac referire doar la reparatii caci se mai pot face bani si realizand cablaje sau chiar proiecte intregi s.a.m.d.Un electronist poate lucra foarte usor ca si softist la o firma serioasa pe un salar foarte bun iar celelalte lucruri despre care am amintit,sa le faca in timpul liber iar daca nr. clientilor este unul semnificativ normal ca vin si banii insa atunci nu stiu cat timp liber ii mai ramane.In concluzie eu sunt convins ca cine isi permite sa cheltuie atatia bani numai pe un ciocan de dezlipit nu are grija zilei de maine.Apropo,ati dat careva click pe linkul pus de mine in postarea mea precedenta? Folosesc la servici printre altele si acel tip de osciloscop de vreo zece ani. Sa stii ca-si merita banii dar nu pt service. Si sa stii ca e cam depasit la optini. Eu si colegii mei preferam alte modele mai noi si mai potente (si binenteles mai scumpe). Daca nu ai utilizat mai bine nu te bagi la discutii despre scule scumpe. Editat Martie 14, 2016 de sesebe Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Parerile sunt imparite.Eu deocadamdata am folosit doar tresa absobanta si sunt multumit de ea deoarece cred ca este mai eficienta decat pompa fludor cel putin cand vine vorba despre curatarea locurilor de la suprafata.Cum eu nu repar nimica pentru altii nu imi fac griji ca se poate sa nu absoarba fludorul 100% din interiorul gaurilor iar apoi sa apara probleme dupa lipirea pieselor noi.Dar totusi metoda cu vacuum cred ca joaca intr-o liga superioara fiind de departe cea mai rapida si mai sigura. Ca tot se vorbeste aici despre ciocanul DSX80 am pus mai jos un videoclip tocmai cu acesta deoarece eu ma intreb in cat timp as dezlipi un afisaj ca si cel de acolo cu o tresa absorbanta de 1m si la final cat ar mai ramane din ea? Daca nu ai utilizat mai bine nu te bagi la discutii despre scule scumpe. Inca odata precizez ca nu acuz raportul calitate/pret al acestor produse nici din gresala.Banuiesc ca dvs. sunteti electronist cu pregatire daca folositi asa ceva la locul de munca dar eu nu sunt decat un simplu pasionat de electronica motiv din care n-as da atatia bani pe asa ceva nici daca mi-ar permite buzunarul.Daca eram electronist cu pregatire si doxa pe deasupra iar buzunarul imi permitea asemenea cheltuieli recunosc ca nici nu ma uitam la bani cand venea vorba despre asa ceva. Editat Martie 14, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
gauss Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Preturile la WELLER sant mari . Ca si la FLUKE . Si la alte marci , care produc cate ceva care are tangenta cu meseria sau pasiunea comuna a celor de pe forum . Probabil trebuie facuta distinctia intre hobby si profesie , sau un hobby practicat la nivel ( sau macar cu scule ) profesional . Marcile mentionate inainte au preturi mari ( pentru noi , in Romania ) pentru ca se adreseaza utilizatorilor profesionisti , individuali sau intreprinderilor . Acolo costurile sant absorbite in preturile produselor sau serviciilor pentru care este necesara dotarea respectiva . Au fost ( si vor fi ) discutii pro si contra . Ca parere personala , fiind detinator de ceva dotare , si folosire de zeci de ani ( macar WELLER , am avut inainte de ' 89 ) pot spune ca ofera calitate , confort si siguranta in utiltizare . Unele marci de top sant mai bune ca altele , aici intervine si experienta si subiectivismul utilizatorului . Bunaoara , personal sant fan JBC . Desi am si WELLER , HAKKO si alte marci . Toate sant scumpe , unele mai mult ca altele . Concluzia mea e ca cine - si poate permite " scule " bune , si doreste sa posede , nu trebuie sa ezite . Satisfactiile vor fi pe masura , nu trebuie s - o afle de la mine . Ce nu inteleg e curentul aparut pe forum , care spune ca trebuie sa faci din kkt . bici . Si sa si trozneasca . Cine are scule , nu e meserias . Ca se face treaba si cu ... nimic . Unele afirmatii sant ridicole , lipsite de bun - simt , chiar jignitoare . Fiecare - si cheltuieste veniturile cum doreste . Care e problema , ca unii au si altii nu ? Chemam pe altii sa ne faca lucrarile ? ... De parca e vreo instanta aici care stabileste competente , reguli si principii . Ma rog , unii asa cred . Dragi colegi , lasati si capra vecinului sa traiasca , chiar daca mananca mai bine . Ca nu din banii nostri mananca . E loc pentru toti si toate . Pentru orgolii si frustrari , mai putin . Ocupa tot spatiul liber , imediat ce ies " la rampa ". Cu scuze pentru off - topic , urez tuturor spor la treaba , fiecare cu ce are ! Editat Martie 14, 2016 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Apropo de DSX80, pe un alt forum, un depanator se plangea ca se cam infunda, asa ca ....as da oricand banii echivalenti, pe un multimetru de ex, sau o alta scula unde conteaza precizia, nu pe un amarat de letcon.Si da, sa tot ridici in slavi o firma, a carei produse sunt exagerat de scumpe, cand exista colegi care nu au bani poate nici de ZD, e dovada de snobism.Hai sa iti explic pe puncte sa intelegi.1.Orice letcon cu vacuum se infunda de aceea se vinde set de desfundare.La DSX80 distanta dintre capatul letconului si rezervorul unde se aduna fludorul topit este de 3,5cm.Gaura este de 2,1-2,2mm.Rezervorul este deci foarte aproape de varf si nu apuca sa se raceasca fludorul pana ajunge in rezervor. La ZD915 ca si la cel SL916 distanta este mult mai mare,gaura mai mica si se infunda de 4 ori mai repede.2.Ma acuzi de snobism fiindca spun ce e bun.Ca e scump.Atunci trebuia spus :recomandati stifturi ieftine si taceam.Faptul ca unii isi permit sau nu chiar nu e treaba mea.3.Ce analiza mai obiectiva iti trebuie decat sa iti spuna unul care le-a avut pe toate 3 ?Nu din poze postate de altii,clipuri facute de altii, nu din parerile altora ci incercand eu cu mana mea?Se poate mai obiectiv?Eu nu cred.4.Legat de ce se spune pe alt forum nu ma intereseaza ,intreaba acolo daca vrei .Haiu sa iti mai zic ceva.Eu am logan fiindca umblu foarte putin cu masina sub 10000km/an si atunci daca unul sta toata ziua in masina si din asta traieste sa ii zic ca e snob ca si-a luat BMW sau Mercedes?Asta este invidie si nu e ok.Am o familie de intretinut,actualmente un copil student in alta localitate si ma costa sa stii treaba asta.Dar nu pot lucra cu stifturi fiindca unii or zice ca sunt snob ca mi-am luat scule bune. Link spre comentariu
Vizitator thunderica Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 @Harhas Florin Eu ma refeream la ala din link , nu la al tau care l-ai avut , si nu m-am referit la tine ca-ti cumperi scule de scule scumpe (eu m-am referit la alti care nu-si permit aceste scule destul de scumpe) , daca iti permiti este bine .Eu am pus linkul cu zd ca poate are nevoie cineva care nu are buget ca cum au altii , care isi permit , uite eu de exemplu nu cumpar scule destul de scumpe ci le caut pe cele mai ieftine , ca ma descurc cu ele fara probleme , si cu sculele care le am nu m-am plins niciodata ca am cumparat-o degeaba casi face treaba ei in felul ei. Uite de exemplu mi-am cumparat osciloscopul de la miv.... cel mai ieftin si sta acolo in raft (il folosesc mai rar) ca nu prea am fost invatat cu osciloscop; ma descurc si fara el , dar cind am o problema mai grava atunci ma ajuta foarte mult si muncesc mai putin decit trebuie fara el. Si iarna nu-i ca vara! Inainte de Wellere si Fluke incearca o gramatica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum