dan cod Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Ma bucur ca se poate adapta fiindca nu prea are rost sa platesc o sapca de bani pentru statia dubla fiindca eu lucrez rar. Statia dubla are doar o sursa si o pompa de vacum in plus, pompa ce o iau aproape pe nimic cred din dezmembrari auto si de alimentat gasesc eu ceva la 12v, si daca pica tot nu e 1000 de lei cu TVA si transport: http://www.tme.eu/ro/details/pensol-sl916-pp/statii-de-lipit-accesorii/sorny-roong-industrial/In plus cred ca se amortizeaza ciocanul de dezlipit in timp, la fiecare in functie de cat de mult e utilizat, fiindca si pompele manuale costa mult daca vrei calitate si tresele de cupru costa ceva, si e bine sa ai din ambele cateodata, si oricum chiar daca se amortizeaza in foarte multi ani (cum e cazul meu) macar ai placerea de a lucra cu asa ceva in loc sa depui efort mai mare (cum e cazul meu). Deci m-am hotarat sa cumpar statia sl20e si pistolul sl916d2, pentru statie cumpar si cateva varfuri mai mari de tip dalta si despicate pentru a lucra mai usor.Dar la pistol nu stiu daca nu am cumva nevoie de duza cu orificiu mai mare sau filtru de rezerva? Concret nu scrie cu ce duza vine dar banuiesc ca e de 1mm si mai sunt cu 1,2 si 1,5. Voi ce ziceti? Iar pentru curatare varfuri ce spuneti ca e mai bun: burete umed, perie antistatica http://www.tme.eu/ro/details/sld-08pk/protectii-antistatice-altele/ sau span metallic http://www.tme.eu/ro/details/sr-scrub/bureti-si-produse-pt-curat-varfurilor/ ?E bine sa ai varfuri de diferite dimensiuni asa ca merita luate cateva. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Burete de celuloza OK.Asa ceva am acasa cateva bucati.Sper sa dea rezultate. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 (editat) E bine sa ai varfuri de diferite dimensiuni asa ca merita luate cateva. Pentru ciocanul de lipit am luat 4, dar pentru pistolul de dezlipit nici unul. La care din ele te-ai referit? PS multumesc mult pentru indrumari, am comandat statia recomandata si pistolul de dezlipit. Editat Martie 10, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 La cel de dezlipit.Eu tin tot timpul vreo 3 modele pe stoc.Cu ala cu care scot traful linii se lucreaza greu la pini desi si mici. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Pe langa varfurile pentru pistolul de dezlipit, ar fi mai trebuit comandate si ceva filtre, plus tubul de sticla. Filtrul se infunda destul de rapid, mai ales daca la lipirea componentelor s-a folosit colofoniu. Pe langa filtrul din pistol, am mai montat unul improvizat, la intrarea in statie, un filtru de benzina folosit la auto. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 uite statie de dezlipit ieftina si buna http://magazin.dioda.ro/ro/statii-de-dezlipit/3744-statie-de-dezlipit-digitala-zd-915-lut0069.html rog sa nu se recomande reclama Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Eu in loc de tuburile de sticla mi-am facut la strungar din aluminiu.ma saturasem sa le tot schimb din cauza ciobirii sticlei la margine.Acum nu mai am treaba.Mi-am facut 4 bucati si le am pe viata.Filtre de pasla trebuiesc sa ai rezerva sigur ca da.Legat de sacaz eu am renuntat sa mai folosesc.Ajunge cel din fludor . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 http://magazin.dioda.ro/ro/statii-de-lipit-dezlipit/4215-statie-de-lipit-zd-917.html Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 uite statie de dezlipit ieftina si buna http://magazin.dioda.ro/ro/statii-de-dezlipit/3744-statie-de-dezlipit-digitala-zd-915-lut0069.html rog sa nu se recomande reclamahttps://www.youtube.com/watch?v=mqd6Qg-ZrgoBuna fiindca nu ai lucrat cu altceva.Eu am tinut-o 3 zile si am revandut-0.Am lucrat cativa ani cu Solomon SL916 si a fost ok nu se compara cu ZDul asta.Apoi am trecut la weller care le da clasa astora.Oricum pistolul de la ZD cu cel de Solomon nu poate fi comparat. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Pun o poza cu filtrul suplimentar improvizat. Apropo de ideea inlocuirii tubului de sticla, cu unul metalic, ideea nu e rea. Am vazut un letcon de dezlipit, care folosea asa ceva, dar din inox. Chiar si cel din sticla mai merge refolosit. Cand se lipeste prea mult fludor pe interior, merge topit cu un pistol de lipit, sau letcon. Dupa operatie, sticla ramane surprinzator de curata. Cu ciobitul inca n-am avut probleme, e drept ca nu folosesc prea des pistolul. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Pe langa varfurile pentru pistolul de dezlipit, ar fi mai trebuit comandate si ceva filtre, plus tubul de sticla. Filtrul se infunda destul de rapid, mai ales daca la lipirea componentelor s-a folosit colofoniu. Pe langa filtrul din pistol, am mai montat unul improvizat, la intrarea in statie, un filtru de benzina folosit la auto. Filtru am comandat, varfuri inca nu (cand am timp) cred ca cel de 1,5mm ajunge, nu stiu daca cel de 1,2mm foloseste... Tub de sticla nu am comandat, nu stiam ca crapa... Din ce cauza? Eventual fac unul de metal la strungar dupa idea userului dan cod. La filtru de benzina m-am gandit si eu la intrarea in pompa vacumatica, acum trebuie sa ma interesesz de pompa daca aveti idee de la ce masini merge bine sau la ce sa ma uit? Editat Martie 11, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Eu am facut de aluminiu din mai multe motive.1.Este usor.2.Nu adera cositorul la eu si se curata usor.3.Se incalzeste usor.Tubul de sticla eu le ciobeam la desfacere si la curatire.Personal cred ca filtrul de pasla din tub si cel de la intrare in statie sunt suficiente. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Despre pompa de vacuum nu stiu ce sa zic. Eu am primit-o de la un coleg de forum, asa ca nu stiu de la ce model de auto provine. Eventual o sa fac o poza, sa vezi cum arata. Cu siguranta insa or mai fi si alte modele ce si-ar face treaba cu brio . Asa arata pompa... Apropo de acest model, are un consum destul de mare, undeva peste 50W. Din cauza asta, am avut ceva probleme, deoarece am folosit doua surse in comutatie, care insa nu faceau fata sa alimenteze atat pistolul cat si pompa. Asa ca am trebuit sa fac ceva modificari, folosindu-ma de comutatorul din pistol, care are doua contacte, unul NI si unul ND.In mod normal, e folosit doar cel ND, care alimenteaza pompa cand e apasat comutatorul. Dupa modificare, daca comutatorul nu e apasat, e alimentata rezistenta pistolului, cand e apasat, e deconectata rezistenta si alimentata pompa. Cum insa statia ta e probabil cu traf retea, poate o sa duca simultan si pistolul si pompa, daca nu, stii acum ce solutie ai Editat Martie 11, 2016 de giongiu Link spre comentariu
adydep Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Vă zic eu:filtrul de benzină din poză era folosit la Olcit-uri.Dacă nu se mai găsește acel model-cu ștuțuri unul în ptelungirea altuia-mai e un model de filtru de benzină,cu ștuțuri la 90 grade,folosit pe Tico. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 giongiu - eu vreau sa alimentez pistolul de dezlipit sl916d2 la statia de lipit sl20e in locul ciocanului de lipit (alternativ), partea de vacum o voi alimenta fara indoiala separat cel mai probabil cu transformator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum