Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezlipirea pieselor de pe placi

Vizitator mirell2000

Postări Recomandate

Eu am spus doar ca mi se pare mai deosebita de celelalte deoarece poseda ecran tactil,port usb s.a.m.d. dar nu ca acestea sunt cele mai mari avantaje ale sale.Am vazut ca WMD3 poseda si  aer cald,numai sa posede si infrarosu mai lipsea :rade:.Dar eu daca era sa fiu un electronist profesionist cred ca imi achizitionam statii de lipit separat cu aer cald,infrarosu si vacuum in caz ca imi permitea buzunarul.Dar fiind un biet amator si la inceput de drum :95 ................................

Link spre comentariu

Am WMD3 am WMD1,am WSD81,WECP, am cu IR,am alta cu aer cald si doua PACE MBT si un Metcal MX500 deci am destule.

Intr-adevar aveti o adevarata colectie de statii.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Va salut,

Am vazut o metoda de recuperat piese de pe PCB zic eu destul de simpla:un compresor de aer,un pistol de aer si un letcon,incalzea fludorul pe terminal si apoi dadea aer din pistolul de aer de la compresor...zbura fludorul imediat si apoi scotea componenta respectiva.

Link spre comentariu

@viorelpicu Nu este mai bine  cu letconul si tresa absorbanta sau pompa fludor iar pentru  SMD-uri o statie cu aer cald sau chiar  numai o suflanta  daca va inteseaza doar sa recuperati piese?

Link spre comentariu

Va salut,Am vazut o metoda de recuperat piese de pe PCB zic eu destul de simpla:un compresor de aer,un pistol de aer si un letcon,incalzea fludorul pe terminal si apoi dadea aer din pistolul de aer de la compresor...zbura fludorul imediat si apoi scotea componenta respectiva.

Cu compresorul pe cositor incins,ca sa ne sara in ochi.Metoda criminala.
Link spre comentariu

o "plăcere" şi mai mare să cauţi pe jos 'ijde mii de "gândăcei" semiinvizibili! :rade:

vreau să dezechipez o străveche placă de 386. aşa de străveche, că are pe ea o tonă de circuite logice, începând cu 7400 şi terminând cu rami statici de 1 kb!

să văd dacă-mi merge figura cu pixul... că am câteva fără mină! :rade:

Link spre comentariu

S-a amintit de statii de dezlipit scumpe, care probabil isi merita banii, daca le folosesti zilnic . Recent am vrut sa cumpar asa ceva, dar m-am lasat pagubas. Doar letconul de dezlipit Weller, de 80W, costa vreo 600 lei, sh. Nu amintesc de pretul consumabilelor...

Asa ca am renuntat, am cumparat de la TME un pistol de dezlipit Pensol, mult mai ieftin, vreo 200 lei. Statia am improvizat-o dintr-o sursa reglabila si o pompa de vid auto, folosita la inchideri centralizate. Am masurat temperatura cu multimetru, folosind senzorul de tip K, din pistol, am reglat tensiunea pana cand termometrul de pe multimetru, a indicat cca 400 grade C. Pistolul se comporta excelent, singurul dezavantaj, puterea cam mica, 40W, dar chiar si asa am reusit se dezlipesc componente de pe cablaje multistrat.

Stiu ca unii vor stramba din nas, dar daca nu folosim intensiv asa ceva, cred ca ne putem face treaba, cu bani putini. 

Exista la Mivarom, un pistol de dezlipit, chiar mai ieftin, la cca 100 lei, de 80W, de la statia ZD915, care probabil isi face treaba onorabil, avand in vedere pretul.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Am avut toata statia completa inainte de weller.Se poate lucra cu ea.Oricum e mult mai bun pistolul asta decat cel de ZD.Incomparabil.Spun fiindca am avut si ZD 3 zile si am vandut-o sa scap de ea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări