Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori LI-Ion 3,7V/3300mA

Postări Recomandate

Buna ziua.

Mi-a dat cineva cativa acumulatori LI-Ion recuperati dar inca buni si as vrea sa le fac un incarcator.

M-am documentat putin si am aflat ca ei trebuie incarcati separati cu un curent si tensiune cat mai stabile.

Am gasit pentru asta un integrat specializat si anume LTC4062: http://www.linear.com/product/LTC4062 si as vrea sa va intreb daca si unde-l gasesc sau daca ar exista un modul compact gata facut cu acest integrat, sa-mi recomandati altceva mai ieftin sau mai usor gasibil dar cu aceleasi performante cel putin, sau daca as putea gasi acest integrat prin vreun incarcator de telefon sau altceva.

Mentionez ca-s pe dinafara in domeniul incarcatoarelor pentru acumulatori, stiu doar ca valoarea curentului de incarcare trebuie sa fie 10% din curentul livrat de acumulator.

Multumesc anticipat binevoitorilor pentru orice ajutor.

Cu stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu pe langa incarcatorul universal pe care il am am testat electronica dintr-un powerbank ieftin(25lei) cu un acumulator 18650, ce contine un integrat TP4213 care face atat partea de step-up cat si partea de incarcare.  Incarca cu 1A descarca cu aprox 1,5A. Am incarcat in paralel 3 buc 18650 fara probleme de multe ori.

post-175948-0-77246200-1438104911_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări