Radiotelegrafist Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 ce este drept si eu am vazut metoda aceasta cu un singur tranzistor bipolar,era montat un kt838 iar clientul mia spus ca a mers cam doi ani in felul acesta,bineinteles ca eu nu am avut curaj si nici incredere sa fac experimentul acesta asa ca am facut montaj darlington,asta se intampla acum cinci ani. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 (editat) Şi eu sunt sceptic în privinţa ”diodei minune”...dar mă frământă ideea de a încerca...ce am de pierdut? O dioda ,un tranzistor...si câteva clipe din viaţa mea... Dar ce nu face omul pentru ”progresul tehnologiei”?!...Galileo Galilei şi-a sustinut teoria ...chiar si atunci când ardea pe rug...toţi din jurul lui ii spuneau că e nebun...pardon, eretic!! Îmi aduc aminte de o poezie care se învăţa in clasele primare în perioada ”epocii de aur”...se numeşte ”Cuiul” de Tudor Arghezi. Într-o vreme la-nceputSi-ntr-un leat nemaistiut, Care, nu pot sa însemn, Casele erau de lemn.Si ulucile de scînduri, Ca si azi, întinse rînduri, Puse strîmb si cap la capSi proptite cu protap.Dar zburau cu fiecareVînt mai tare, Case, garduri si patule;Si în timpurile toateGrijile erau destule.Le-adunai împrastiateSi-ncepea din nou si iarTruda muncii în zadar.Ca sa scoli din clatinareIarasi doagele-n picioareSi din nou sa le aniniCu te miri ce radacini.Nazdravan, cum altul nu-iUn baiat al nimanuiNascoci, atunci, un cui.Si l-a scos si aratat.Cuiul nou o saptamînaA umblat din mîna-n mîna.A fost strîns si pipait, pus pe limba, mirosit, Nici-un om nu întelegeCuiul teapan cum sa lege, Fara funii si curele, Scîndurile între ele.Nazdravanul si golanulÎl înfipse cu ciocanul.Zice unul: “- Dragul meu, Asa cui faceam si eu, Poate chiar mai dichisit, Însa, vezi, nu m-am gîndit. Editat Iulie 30, 2015 de elmar Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 nu are rost sa ne contrazicem ,certam,eu am incercat cu un tranzistor pe care il aveam,nu 508,si merge tv-ul de cateva zile pe forum sunt multii gica contra,care daca nu este cum zic ei nu merge, sa fac un video cu tv-ul? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Spor la depanare pe viitor!!! Nu acei :''multii gica contra'' ,care : ''nu este cum zic ei nu merge'' au proiectat aceste sasiu,ci alti :''multii giga'' ce proiecteaza asa ceva!!! Nicio inventie noua nu a aparut pe ''piata'' ,ci doar s-au adaugat fel si fel de ''apendice'' la original! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 mersi la fel daca incercai si nu iti mergea mai ziceam dar asa vb fara sa fi incercat Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Spor la depanare pe viitor!!! Nu acei :''multii gica contra'' ,care : ''nu este cum zic ei nu merge'' au proiectat aceste sasiu,ci alti :''multii giga'' ce proiecteaza asa ceva!!! Nicio inventie noua nu a aparut pe ''piata'' ,ci doar s-au adaugat fel si fel de ''apendice'' la original! personal nu am incredere in aceasta modificare , dar " alti :''multii giga'' ce proiecteaza asa ceva! " au proiectat si sasiul 11AK30 care are zeci de greseli de proiectare , unele la care au revenit ei , altele constatate de depanatori - nu asta este criteriul principal , ca este proiectat de cineva care se pricepe si trebuie respins orice artificiu si in industria auto sint proiectanti priceputi si investitii uriase - de curind in america au fost rechemate in service , pentru probleme din proiectare , peste un milion de masini Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Cu clientul care imi intra in atelier cu un sasiu 11AK30 la reparat .....nu vreau sa ma reintalnesc dinou prea devreme!!! Eventual cu alt aparat!! Asadar faceti cum credeti ;montati diode si ce doriti dvs!!! Eu raman la varianta cu BU808DF.....sau montajul echivalent lui cu doua tranzistoare...!!! Restul...d-zeu cu mila! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Stii cum sta treaba si aici .colegu' naetv?!?! De la plansa pana la produsul finit de multe ori pe ''traseu''se ''pierd'' multe cu sau fara buna stiinta!!! In ziua de azi,mai ales cu buna stiinta,urmarindu-se ca produsul finit sa fie cat mai ieftin!!! Ca exemplu,ai pus vreodata acest tranzistor intr-un sasiu 11ak30? : TRANSISTOR BU808DFI #6727495 Livrare în termen de 2-3 săptămâni de la comandă. DIVERSE TRANZISTOARE 401332LG RON 77,86RON 120,70 0 Bnuiesc ca NU ai dat 120 lei pe un BU808DFI si nici clientul nu ar fi fost de acord!!! Principiile de baza,pur teoretice sant una,realizarea practica e alta!!! De la inventarea roti pana in ziua de azi ,nu i s-au adus decat.....''imbunatatiri' .... si da,sant de acord,exista si foarte multe greseli de proiectare in orice domeniu dar unele lucruri nu functioneaza corespunzator decat intr-un singur mod!!! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Cu clientul care imi intra in atelier cu un sasiu 11AK30 la reparat .....nu vreau sa ma reintalnesc dinou prea devreme!!! Eventual cu alt aparat!! Asadar faceti cum credeti ;montati diode si ce doriti dvs!!! Eu raman la varianta cu BU808DF.....sau montajul echivalent lui cu doua tranzistoare...!!! Restul...d-zeu cu mila! Corect >>eu folosesc clona si pana acum nu a mai venit nici unul retur , am folosit si metoda lui IULIAN cu doua tz. in paralel la tv. parintilor si se pare ca rezista de vreun an ( 2 ori 2sd 2499 ) !! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 eu iau de la miv....BU808DFX-ALIEN si merg super ok am montat cu gramada si nam avut probleme nici odata in 7 ani de cind iau de acolo Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 tot de acolo am luat si eu dar pe cel mai scump:BU808DFX-JV si in 3-4 ore o crapat asta cu dioda vad ca nu a crapat pana acum Link spre comentariu
cornel1962 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 BU808DFX-JV folosesc si eu si tot de la miv, nu fac reclama , dar nu am avut probleme niciodata....daca se verifica totul in jurul lui si foloseste si pasta de transfer termic. Am vazut in postarea d-lui Harhas Florin ca foloseste BU808 Alien si o sa comand cu incredere. O zi buna la toti! Link spre comentariu
leo 17 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) si eu am tot cumparat de la la m...m bu pana acum e ok ..am luat teapa cu altele de la ei dar cu bu e ok pana acum Editat Iulie 31, 2015 de leo 17 Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Cui i-a mers cu un trz normal, o fi nimerit unul cu beta mare, suficient cît să răspundă ca cel original. E un caz rar. Editat Iulie 31, 2015 de zal Link spre comentariu
Metatron Postat Iulie 31, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2015 Buna dimineata! Am urmarit sa deschid acest topic doar pt. cei care doresc sa experimenteze si altceva in loc de 2 tranzistori+o rezsitenta si o dioda. Fiecare dupa placul si pofta inimii sale poate monta orice acolo pe sasiu,in locul lui bu808dfi. Pt. moment am observat ca singura persoana care a indraznit sa sparga,sa zicem in felul acesta,gheata, a fost domnul Emil 1986,si a si avut succes. E si normal sa fie asa pt. ca eu nu am deschis topicul,doar asa ca sa imi pun colegii de meserie sa arda tranzistorii si sa isi cheltiue banii aiurea. Daca cineva va mai face la fel ca domnul Emil 1986 (adica sa probeze metoda),si va constata cu stupoare ca metoda oferita de mine functioneaza suta la suta,il rog pe acela sau pe aceia care o vor face sa spuna si ei la randul lor aici in topic,la fel ca si domnul Emil 1986,ca DA,metoda functioneaza asa cum am descris la inceputurile topic-ului,si ca e folositoare eventual si pt. altii care vor dori sa o puna in practica. O zi sublima tuturor!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum