Metatron Postat Iulie 27, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Ati vazut oameni buni ca am avut dreptate? Multi au vorbit ca o fi buna,ca n-o fi buna dioda magica,dar cine a probat (domnul Emil 1986), a vazut cu ochii lui ca merge,repet DOAR CU UN BU2508,BU508,1803,ORICE FINAL DE LINII PT. COLOR SI DIODA PUSA CUM AM SPUS EU,cu catodul pe baza si anodul pe emitor respectand cum am spus si verificand regimul termic al tranzistorului. Succese va doresc tuturor si cer umile scuze daca prin postarea mea am deranjat pe cineva. Totusi dupa ce veti proba si voi,doar si numai atunci, imi veti da drepate. O seara buna voua tuturor!! Ps: Chiar il rog pe Domnul Emil 1986 care a indraznit si a probat ceea ce eu fac de ani de zile,sa imi spuna si mie cat de tare i se incalzeste radiatorul tranzistorului,si sa imi comunice si mie cat l-a tinut pe dumnealui artificiul pe care eu l-am propus voua tuturor. Deoarece am citit mai bine ce ati postat voi, tin sa precizez din nou ca acest artificiu nu are legatura deloc cu schema domnului Toni Marginean pt. ca schema dumnealui propune 2 tranzistori+ o rezistenta+ o dioda. Ceea ce eu am oferit se refera doar la 1 singur tranzistor bu508,bu2508,1803,etc,ce vreti dvs. si o dioda ba159 montata cu catodul pe baza si anodul pe emitor. Atat, 2 piese mari si late. Editat Iulie 27, 2015 de Metatron Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 nu stiu cat de tare se incalzea cel original dar cu aceste radiatorul se incalzeste pe la 50-60 grade(este cald dar tii mana pe el) si am suplimentat radiatorul asta stock friind o tabla chioara de 1,3mm si lata de 5cm lunga de vre-o 12cm indoita la un capat si prins bu si in partea cealalta are lm-urile.acum o sa il tin mai mult sa vad si mai pun radiator iar daca frige la mana Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 vreti sa pun video sa vedeti tv-ul in functiune? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 http://www.nxp.com/documents/application_note/APPCHP4.pdf Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 http://www.nxp.com/documents/application_note/APPCHP4.pdf Colegu' miticamy,tot ce ai postat aici echivaleaza cu o .....BA157.... lipita pe final linii!!! Acolo e doar ....''teorie invechita'',depasita de ''noua tehnologie''!!! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Colegu' bughiu incercat si dv sa puneti o dioda la un tranzistor si sa inlocuiti cu el bu808dfi si pe urma vorboti Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 (editat) eu personal sant ,,satul,, de teorie,, la mine este valabila vorba ,,practica ca practica da teoria ma omoara,, deci personal voi pune in practica metoda diodei b-e cu prima ocazie cand voi gasi un 808 decedat, dar intrebarea mea e urmatoarea a pus cineva in practica de pe acest forum si ,,metoda mea,, 2 tranzistoare in paralel( b-b e-e c-c) cu dioda si rezistenta incorporate gen st1803df ,md1803df ,d1555,sau multe altele de preferinta identice,montate pe acelasi radiator ,personal am aplicat-o cu success si fara retururi ,metoda mi-a trecut prin cap cand ma saturasem de cumparat stifturi 808 5388 online si chiar local,si mi-am adus aminte cand eram ceva mai tanar si aplicat acesta metoda cu vechiurile blaupunkt f100 parca cu bu 208d 2buc in paralel,normal ca metoda cu dioda e mult mai rapida si mai ieftina si este de aplicat daca da rezultate,varianta mea la mine da rezultate de mai bine de 1 an si jumatate Editat Iulie 29, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 este si asta o idee. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Colegu' bughiu incercat si dv sa puneti o dioda la un tranzistor si sa inlocuiti cu el bu808dfi si pe urma vorboti Transmite-ti dvs ideea turcilor de la Vestel sau altor producatori de sasie tv! Poate ingineri lor proiectanti au ramas in ''urma'' cu tehnologia .....Asa sintem noi romani,inventivi si descurcareti in orice situatie!! ''Merge si asa''!!! Daca nu este motorina ,merge si cu ulei de rapita motorul diesel!! Cum si cat nu mai are importanta,bine ca merge!!! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 s-a dovedit ca merge si asa. nu cunosc motivul lor pentru care au pus bu808 si nu alt tranzistor simplu in schema,probabil ca asa i-a costat mai putin productia Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Dimpotriva,un BU808DFI sau echivalentul sau 2SC5388 este mult mai scump decat un bipolar simplu : BU508!!! Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Sincer nici eu nu vad logica functionarii cu dioda aia.Acolo trebuie amplificare mare si nu cred ca dioda rezolva asta. Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Preţul e dat de cerere si ofertă...dacă s-ar ”descoperi” că BU508D ar fi mai bun în locul lui BU808D ...sigur preţul lui Bu508 va creste si al BU808(devenind inutil) va scădea ... Apropos...n-a mai încercat nimeni până acum?(în afară de Emil)...eu am avut doua 11ak30 ...dar nu am avut timp de experimente...Clienţii se grăbeau... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Eu am reusit cu S2055 selectate din mai multe exemplare , dublarea condului din baza si radiator marit...tv-ul se comporta bine dar -cam la 2 ani- exemplarele modificate s-au intors si au avut parte de componenta originala....nici gand , insa , sa montez respectiva dioda la care se face referire....s-ar putea sa vina - week-end-ul asta- un Eurocolor pe 11AK30 si , de curiozitate, o sa fac testul cu un S2000A si dioda laudata...sa vedem.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum