Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare extrem de simpla pt. a inlocui BU808dfi

Metatron

Postări Recomandate

autorul topicului spune:Precizez ca tranzistorul poate fi orice vreti dvs.(bu508,bu208,bu2508df,1803),cu sau fara dioda sau rezistenta incorporata.

Da,unul dintre ele.....legat de celalat nu singur....!! Exact cum este in poza sau schema cealalta  din pdf!!!

Va trebuie doua tranzistoare  ca sa faceti doar unul ....darlington!!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

glumet ca de obicei nea mitica.bu808 costa 13lei+taxe curier

autorul topicului spune ca se poate inlocuii si cu alt tranzistor normal,am intrebat daca se poate folosi cel pe care il am eu recuperat pentru ca daca cumpar din magazin unul din cele mentionate de el tot acelas producator kinez are ca si bu808dfi

tot 2 tranzistori trebuiesc?

"Solutia ce o ofer este extrem de simpla si nu va costa nimic....doar pretul unei banale diode BA159. Exact ati auzit bine. Cum se procedeaza: Se pune o dioda ba 159 sau echivalenta cu catodul pe baza tranzistorului si anodul pe emitorul tranzistorului (bu2508df) ,asta-i tot"

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Dar in poza cati sant?!?! Nu doi +dioda si rezistenta?!?!  

Autorul topicului.....habar nu am ce a vrut sa spuna cu asa ceva!!! Eventual varianta colegului miticamy cu 2N3055 si ......descantecul de rigoare!! :rade:

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

am spus ca schema aia o stiu cu 2 tranzistori eu am intrebat daca pot folosi tranzistorul acela in locul celor mentionati de autorul topicului ca ii foloseste (singuri doar adaugand o dioda )in locul lui bu808dfi

s-au nu am inteles eu bine si el a spus ca foloseste cate 2 din cei mentionati de el pt a crea un darlinton

Solutia ce o ofer este extrem de simpla si nu va costa nimic....doar pretul unei banale diode BA159. Exact ati auzit bine. Cum se procedeaza: Se pune o dioda ba 159 sau echivalenta cu catodul pe baza tranzistorului si anodul pe emitorul tranzistorului (bu2508df) ,asta-i tot.

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Ideea e buna! Dar exista pe forum cam demultisor,postata de colegul Toni Marginean!!

Unde? Aici : http://www.elforum.info/topic/68790-echivalent-bu808/page-7     postata in 2012..... :95

[*]Posted Image

[*]Membri

[*]Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

[*]6.841 posturi

[*]Locatie:Oradea

Postat Acum 42 minute

Dar in poza cati sant?!?! Nu doi +dioda si rezistenta?!?!  

Autorul topicului.....habar nu am ce a vrut sa spuna cu asa ceva!!! Eventual varianta colegului miticamy cu 2N3055 si ......descantecul de rigoare!! :rade:

nu recunoaste nici in fata marii adunari nationale ca nu a fost atent !!!!!! :96

Link spre comentariu

Unii se prind cam greu , colegul care a initiat topicul zicea ca merge cu un singur tranzistor ne-Darlington gen BU508 + o dioda intre baza si emitor , nu are legatura cu schema de facut Darlington de mai sus . Ramane de verificat daca e asa . Eu presupun ca oricum mai trebuie modificari prin televizor , micsorate cele 2 rezistente de la driver pentru un curent ceva mai mare . Oricum daca merge e cu totul la limita si cand prinzi un BU508 cu beta mai zdravan ... altfel cine era prost sa foloseasca trafo driver cum e pus in milioane si milioane de televizoare daca merge fara ?

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Mai sunt discutii despre modificarea propusa cu 1 singur tranzistor pe ceva situri unguresti , nu colegul nostru a inventat-o . Totusi acolo se specifica tipul de tranzistor , ceva ON... nu BU508 , o fi avand beta mai mare si merge la limita

Link spre comentariu

Mai sunt discutii despre modificarea propusa cu 1 singur tranzistor pe ceva situri unguresti , nu colegul nostru a inventat-o . Totusi acolo se specifica tipul de tranzistor , ceva ON... nu BU508 , o fi avand beta mai mare si merge la limita

Drept dovada ca am fost ''atent'' ,nici in aceea schema nu este doar un tranzistor ci sant doi!! Unul este 2SC3807 in baza unui BU508  plus o dioda BA157 si o rezistenta de 47ohm!!!

Tot ''ansamblul'' respectiv ,inlocuieste BU808DFI!!! 

Hai sa fim seriosi ,vad ca deja o luam razna cu tot felul de aberatii .....!! Reinventam ''roata'' cu ON-uri cu beta mare si alte aiureli sau ce facem acuma?!?! Cred ca inventia tranzistorului darlington din anul 1953 este inca valabila.....sau colegul ce a deschis topicul a adus imbunatatiri .....

Link spre comentariu

Sasiul acesta - 11AK30- si variantele, a aparut , daca nu ma insel prin 2004....si , prin 2005 au inceput sa ajunga si la mine astfel de tv-uri cu BU808DF ars...tranzistorul era -totusi- destul de scump pe vremea aia asa ca am cautat alternative....pana sa implementez modificarea recomandata de d-l Toni am incercat cu o multime de modele de finali linii care existau atunci...cel mai bine se potrivea S2055 , direct , fara nici o alta modificare doar dublat condensatorul de 10 micro din baza...trebuia doar marit radiatorul cu o suprafata echivalenta cu cea existenta....am modificat asa 14-15 tv-uri....pana cand am procurat 2SC5388 la un pret rezonabil...respectivele televizoare au rezistat ani buni pana cand s-au intors la subsemnatul si atunci au avut parte de componenta originala....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări