Vizitator Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Eu am auzit ca functioneaza si cu 2N3055 dar trebuie un descantec on-line care costa cat un BU808, de aceea nu a prins la depanatori. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) autorul topicului spune:Precizez ca tranzistorul poate fi orice vreti dvs.(bu508,bu208,bu2508df,1803),cu sau fara dioda sau rezistenta incorporata. Da,unul dintre ele.....legat de celalat nu singur....!! Exact cum este in poza sau schema cealalta din pdf!!! Va trebuie doua tranzistoare ca sa faceti doar unul ....darlington!!! Editat Iulie 27, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) glumet ca de obicei nea mitica.bu808 costa 13lei+taxe curier autorul topicului spune ca se poate inlocuii si cu alt tranzistor normal,am intrebat daca se poate folosi cel pe care il am eu recuperat pentru ca daca cumpar din magazin unul din cele mentionate de el tot acelas producator kinez are ca si bu808dfi tot 2 tranzistori trebuiesc? "Solutia ce o ofer este extrem de simpla si nu va costa nimic....doar pretul unei banale diode BA159. Exact ati auzit bine. Cum se procedeaza: Se pune o dioda ba 159 sau echivalenta cu catodul pe baza tranzistorului si anodul pe emitorul tranzistorului (bu2508df) ,asta-i tot" Editat Iulie 27, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Dar in poza cati sant?!?! Nu doi +dioda si rezistenta?!?! Autorul topicului.....habar nu am ce a vrut sa spuna cu asa ceva!!! Eventual varianta colegului miticamy cu 2N3055 si ......descantecul de rigoare!! Editat Iulie 27, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) am spus ca schema aia o stiu cu 2 tranzistori eu am intrebat daca pot folosi tranzistorul acela in locul celor mentionati de autorul topicului ca ii foloseste (singuri doar adaugand o dioda )in locul lui bu808dfi s-au nu am inteles eu bine si el a spus ca foloseste cate 2 din cei mentionati de el pt a crea un darlinton Solutia ce o ofer este extrem de simpla si nu va costa nimic....doar pretul unei banale diode BA159. Exact ati auzit bine. Cum se procedeaza: Se pune o dioda ba 159 sau echivalenta cu catodul pe baza tranzistorului si anodul pe emitorul tranzistorului (bu2508df) ,asta-i tot. Editat Iulie 27, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Ideea e buna! Dar exista pe forum cam demultisor,postata de colegul Toni Marginean!! Unde? Aici : http://www.elforum.info/topic/68790-echivalent-bu808/page-7 postata in 2012..... [*] [*]Membri [*] [*]6.841 posturi [*]Locatie:Oradea Postat Acum 42 minute Dar in poza cati sant?!?! Nu doi +dioda si rezistenta?!?! Autorul topicului.....habar nu am ce a vrut sa spuna cu asa ceva!!! Eventual varianta colegului miticamy cu 2N3055 si ......descantecul de rigoare!! nu recunoaste nici in fata marii adunari nationale ca nu a fost atent !!!!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Unii se prind cam greu , colegul care a initiat topicul zicea ca merge cu un singur tranzistor ne-Darlington gen BU508 + o dioda intre baza si emitor , nu are legatura cu schema de facut Darlington de mai sus . Ramane de verificat daca e asa . Eu presupun ca oricum mai trebuie modificari prin televizor , micsorate cele 2 rezistente de la driver pentru un curent ceva mai mare . Oricum daca merge e cu totul la limita si cand prinzi un BU508 cu beta mai zdravan ... altfel cine era prost sa foloseasca trafo driver cum e pus in milioane si milioane de televizoare daca merge fara ? Editat Iulie 27, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Mai sunt discutii despre modificarea propusa cu 1 singur tranzistor pe ceva situri unguresti , nu colegul nostru a inventat-o . Totusi acolo se specifica tipul de tranzistor , ceva ON... nu BU508 , o fi avand beta mai mare si merge la limita Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 o sa incerc cu tranzistorul pe care il am din recuperari si cu dioda sa vad daca merge si cat Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Mai sunt discutii despre modificarea propusa cu 1 singur tranzistor pe ceva situri unguresti , nu colegul nostru a inventat-o . Totusi acolo se specifica tipul de tranzistor , ceva ON... nu BU508 , o fi avand beta mai mare si merge la limita Drept dovada ca am fost ''atent'' ,nici in aceea schema nu este doar un tranzistor ci sant doi!! Unul este 2SC3807 in baza unui BU508 plus o dioda BA157 si o rezistenta de 47ohm!!! Tot ''ansamblul'' respectiv ,inlocuieste BU808DFI!!! Hai sa fim seriosi ,vad ca deja o luam razna cu tot felul de aberatii .....!! Reinventam ''roata'' cu ON-uri cu beta mare si alte aiureli sau ce facem acuma?!?! Cred ca inventia tranzistorului darlington din anul 1953 este inca valabila.....sau colegul ce a deschis topicul a adus imbunatatiri ..... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Sasiul acesta - 11AK30- si variantele, a aparut , daca nu ma insel prin 2004....si , prin 2005 au inceput sa ajunga si la mine astfel de tv-uri cu BU808DF ars...tranzistorul era -totusi- destul de scump pe vremea aia asa ca am cautat alternative....pana sa implementez modificarea recomandata de d-l Toni am incercat cu o multime de modele de finali linii care existau atunci...cel mai bine se potrivea S2055 , direct , fara nici o alta modificare doar dublat condensatorul de 10 micro din baza...trebuia doar marit radiatorul cu o suprafata echivalenta cu cea existenta....am modificat asa 14-15 tv-uri....pana cand am procurat 2SC5388 la un pret rezonabil...respectivele televizoare au rezistat ani buni pana cand s-au intors la subsemnatul si atunci au avut parte de componenta originala.... Link spre comentariu
paun nelu Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 http://www.elforum.info/topic/68790-echivalent-bu808/page-7?do=findComment&comment=1212768 Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 http://www.elforum.info/topic/68790-echivalent-bu808/page-7?do=findComment&comment=1212768 este o diferenta intre bobina de pe traf in baza unui tranzistor si o simpla dioda BE la un tranzistor obisnuit de linii - raportat la subiectul din titlu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 am facut artificiul cu dioda la un tranzistor simplu(cel de care am zis)si vad ca merge tv-ul.imaginea corecta Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Acum sa vedem cat rezista !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum