Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare extrem de simpla pt. a inlocui BU808dfi

Metatron

Postări Recomandate

hout de la proc asa este si intra in baza la stx112 dupa el in baza bu808 am 2,1 de 8R2 si inca 1 de 27R pe urma este pus 8 volti in ele.

astea 2 trebuiesc puse de 10R?si dupa prima de 10R pus c de 100uf la masa?

greu la deal .........!!!!!!!!! :rade:

domnul palcu se referea la mult mai cunoscutul 11AK30 care are alimentarea driverului prin doua rez , inseriate , de 33 ohmi fiecare - recomandarea producatorului , care a constatat ca in timp sint unele probleme , este sa se schimbe acele rez cu 10 ohmi - recomandarea directa a producatorului - care a constatat ca proiectantul nu a luat in considerare si comportarea in timp chiar daca pe moment functioneaza normal - si multe alte recomandari de modificare pe acelasi sasiu , peste 160 dupa nr dat de ei fiecarei fise service bulletin

service bulletin (132) ON AK30 chassis.doc

11AK30 bulletin.rar

Link spre comentariu

da dm dan,am un ovp cu bu 808 care l-am schimbat cu tranzistor +dioda,11ak30 este al unui vecin si el nu are treaba cu incalzirea radiatorului dupa ce l-am schimbat,in schimb asta ovp se incalzeste mai tare ca 11ak30 dar merge

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua,am facut si eu schema cu 1803dhi si Ba 159,dupa 5 minute,cand s-a oprit,nu i-am pus antena,frigea de nu puteai sa tii degetul pe tranzistor,apoi am pus un montaj cu 2 tranzistori,dioda,rezistenta si merge de 4 ore si e doar putin caldut, aprox. 40 grade.Tv este Westwood ctv 2033 txt.C613 este 47/100v.

Editat de Savu Vio
Link spre comentariu

Am montat si eu astazi pe un sasiu 11AK20s cu tub mic de 37 cm un MD1803DFX fara sa pun nici o dioda, direct in locul lui BU808 si deja merge de 3 ore asa, temperatura radiatorului e mult, mult mai mica decat cea a integratului de BV.  Sa-l las asa ?  Pe tuburi de 51 cm daca fac treaba asta tranzistorul fierbe in maxim 5 minute, dar cred ca in cazul de fata o sa mearga si asa.

Link spre comentariu

Daca totusi constatati ca dupa montarea celui de al doilea radiator se incinge rau de tot,atunci puneti un bu808dfi original si cu asta basta.Deci pierzi timp sa maresti radiatorul si vezi daca se incalzeste. Daca da, ai picat de fraier.Nu mai bine in timpul in care mesteresti la radiator pt un rezultat incert mai adaugi un tranzistor pt un rezultat 100% corect?Ce va place sa va bagati in seama in loc sa mai puneti mana pe carte.

Link spre comentariu

Adevarul este ca ori am fost eu norocos dar bu luate de la miva n-am avut probleme pana acum.Cu alti semicond... de la ei am dat gres.La astia este ca la alba neagra.Faci teste pe banii tai...te-ncanta ca sunt ieftine s.a.md.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa mai zic.Ia uitati-va la ultimele comentarii la cei care au cumparat de la Mi***om.

eu chiar mai am in stoc cam 35 de bu 808 alien de la miv si am facut comanda de 100buc si restul merg si azi fara probleme de ce nu credeti daca nu cumparati doar trageti cu concluzia ca credeti pe cei care nu cumpara cumparati si vedeti cu ochii vostri 

sau mai stiu niste meseriasi pune bu si sa ars din alte cauze si da vina pe bu cai stift  :rade: sunt satul de astfel de meserias si nu ca nu sint stifturi sint destule ca am intilnit si eu chiar de la nea ilie de la panacota am luat vreo 4 buc si toate stifturi crapau in maxim 5minute dar am luat si bune de acolo

BU808 ieftine-10 ron- si de calitate la Pancota, la Nenea Ilie!

ia cumpara de acolo bu de asta si vezi ca crapa in maxim 5 minute dar cred ca nici atit nu dureaza

BU808DFI STM®

Pret: 10 RON

post-223979-0-17245400-1444943026_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu am luat de la noi de la Constanta odata.Am vorbit cu omul de acolo care estesi de meserie , mi-a garantat ca sunt bune si au fost vai de capul lor.Ca sa scap de ele am facut montajul ala darligton (i-am mai pus un tranz, in fata lui )

Link spre comentariu

de astea din poza de mai sus am pus si cite doua am zis ca sa resiste dar de unde tot 5 minute dura si sursa intra in protectie

Inseamna ca avea sub 100ohm BE,/ de la  Nenea Ilie insa nu am luat nici o piesa proasta,si comand de la dansul de prin 2008/

pai da ca ai luat de astea si sunt ok ca la miv numai ca la miv sint mai ieftine

post-223979-0-46467600-1444944236_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări