Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare extrem de simpla pt. a inlocui BU808dfi

Metatron

Postări Recomandate

@naetv , da am vazut dar dupa ce am montat Darlingtonul...

era un apropo la subiectul original , deocamdata eu am incredere mai mare in bu808 , 2sc5388 , sau darlington ..... dar este de incercat

Link spre comentariu

Normal ca este de incercat,pana acum curajul a penetrat doar 2 sau 3 persoane...,se pare. Orisicum,un ba159 avem cu totii prin casa,chiar putem spune ca le depistam si la o matura mai sanatoasa prin camera (atelierul) dedicat/a depanarii. Chiar am observat ca de cand am deschis topicul, multe persoane prefera sa posteze diferite scheme darlington ce inlocuiesc bu808,in loc sa lipeasca 2 picioare ale unei diode ba159,si sa fie atente apoi la regimul termic al tranzistorului pt. o mica perioada de timp. Este alegerea fiecaruia Doamne Fereste,eu nu judec pe nimeni,asa cum spuneam fiecare probeaza/monteaza ce doreste acolo, in loc de bu808. Cu adevarat se poate spune ca doar cei ce pun in practica sfaturile celor care au probat-o,pot vedea cu adevarat  valoarea ei de necontestat. Pai daca nu mergea cu dioda propusa de mine,nu apareau deja mesaje ca precum li s-au ars bu-urile din cauza ca au pus in practica metoda mea? Si,se vede ca nu se petrece acest lucru,ceea ce ar trebui sa de-a mult de gandit celor care nu au inca incredere deplina in ea,si celor care eventual inca o mai critica.

Editat de Metatron
Link spre comentariu

am pus si la 11ak30 astazi

am schimbat direct radiatorul care era o tabla de 1mm grosime de 7cm lungime si4 inaltime cu un rad de procesor k6 6x86

si c din baza schimbat

de la 12 pana acum merge incontinu

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

in sfirsit am avut astazi timp sa probez si eu metoda asta si chiar functioneaza ffoarte bine bravoo  :31 colegule Metatron

uite asa sta treaba cu

BU S2000              70 grade

TT2206                  60 grade

BU808DFX Alien    55 grade

2SC5793                55 grade

asta timp de 2 ore de functionare la fiecare bu testat si cu radiator rece probat fiecare bu radiatoarele fiind identice deci chiarrr functioneaza aceasta metoda

si pe aceasta cale mai zic ca erau Philipsuri vechi cu doua bu208 puse in paralel ci lucrau impreuna si eu am montat numai unul ca celalalt era in scurt si functionau ffoarte mult timp cu doar unul  :limb:

in ziua asta am facut testu cu bu-ul si a doua zi am pus bu808 alien luat de la miv...rom si merge si astazi ca clientu este vecinul meu si chiar azi lam intrebat daca merge (functioneaza) si este ok deci emil care este treaba la tine de nu tine bu808 eu am montat cu sutele de la miv.... si nu am avut probleme cu niciunu

Link spre comentariu

1 la 1000 al meu, nu a tinut,traful facea un jgomot ciudat cu bu808 radiatorul ajunge pe la 85 grade in 10-15min,lam suplimentat si in 30min tot se ridica temperatura la 85 si l-am laSAT pana a crapat.asta cu dioda magica merge de mult timp continuu si nu are 85 grade,nu am cu ce masura acum dar nu frige la mana

Link spre comentariu

iuliantv, mie , din 100 tv-uri mi s-au intors 10 in perioada de garantie - e o statistica facuta pe multi ani , uneori ceva mai mult alteori ceva mai putin...din acestea 10 doar jumatate prezentau defecte la piesele inlocuite de mine...dar treaba asta cu garantia mi-a crescut clientela de 2 ori...am pierdut putin , am castigat mult...

Link spre comentariu

in ultimii 10 ani am luat 808/5388  atat de la firma din alexandria cit si de la un mare magazin de pe maica domnului 58 si n-am avut probleme cu niciun tranzistor indiferent de producator,jv.pmc....fara modificari,daca simt ca sunt ceva mai calzi adaug un pic de radiator!

solutii intermediare sunt,au fost puse aici pe forum,dar nu schimba in mare functionarea in regim a bu 808/5388

parerea mea ca cei care se tot vaita de defectarea acestui tr nu schimba preventiv si ceva c-uri prin tv sau  nici macar nu masoara tensiunile pe acolo ori schimba dupa ce se defecteaza 808 de la miv sau din alta parte!

ca sa intelegeti: bu 808/5388 cu rez b-e =30-50-70 ohm n-o sa functioneze decat citeva minute,daca apuca

cele originale aveau R b-e=cca 270ohm,cele de acum chiar daca au in jur de 100ohm merg ok,unele chiar la 25-35grade

ca sa nu mai luati tzeapa,atunci cind cumparati 808/5388 luati multimetrul si masurati la magazin r b-e>/=100ohm

ca sa ajutati un tranzistor mai puturos,inlocuiti rezistentele de putere de 39ohmi din driver cu 10ohmi si montati 100mf dintre ele la masa daca nu e montat din fabrica

bafta!

Link spre comentariu

ca sa intelegeti: bu 808/5388 cu rez b-e =30-50-70 ohm n-o sa functioneze decat citeva minute,daca apuca

cele originale aveau R b-e=cca 270ohm,cele de acum chiar daca au in jur de 100ohm merg ok,unele chiar la 25-35grade

ca sa nu mai luati tzeapa,atunci cind cumparati 808/5388 luati multimetrul si masurati la magazin r b-e>/=100ohm

asta ovp al meu are pe hdrive 100r,de aceia ziceti?

unde ? era vorba de rezistenta baza emitor

Link spre comentariu

domnul ion zice :inlocuiti rezistentele de putere de 39ohmi din driver cu 10ohmi si montati 100mf dintre ele la masa

poate altii au inteles , eu unul - mai greu de cap - nu

cind te referi la ceva dintro alta postare citezi si subliniezi , sau copiezi si citezi doar ce te intereseaza - postarea a avut mai multe teme si fiecare se gindeste la ce crede el

in plus este vorba de rez de alimentare a tranz driver , care pe schema de "tv ovp oprava"  au 27+8,2 ohmi - sigur ai 100 acolo ?

Link spre comentariu

hout de la proc asa este si intra in baza la stx112 dupa el in baza bu808 am 2,1 de 8R2 si inca 1 de 27R pe urma este pus 8 volti in ele.

astea 2 trebuiesc puse de 10R?si dupa prima de 10R pus c de 100uf la masa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări