Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fabrica mea

Adrian Pruna

Postări Recomandate

Plasma aia e o superscula. Este foarte bine lucrata și rezistenta. Iar in cazul unei defecțiuni este destul de ușor de depanat. Și încă un lucru bun la ea: are amorsare in hf. E sfânt la plasma,la fel ca la tig.

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

TIG life vs MIG life.

1. Scut moto sudat TIG cu Lincoln-ul

2. Proba MIG pulsat cu Fronius TPS-i 5000 fara pistolet push-pull; spectaculos aparatul, nu credeam sa mearga vreodata sudat aluminiul MIG fara CMT, fara push-pull, rezultand o calitate aproape de TIG, chiar comparabil.

post-246971-0-68354900-1509910977_thumb.jpg

post-246971-0-17442200-1509910983_thumb.jpg

Link spre comentariu

Porii aia de pe mijlocul cordonului sunt normali sau defect de sudura ?

Intreb pentru ca i-am intalnit si eu pe un cadru si am refuzat cadrul cu toate ca unele persoane au zis ca n-ar fi anormal.

4FmZfiI.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cea mai buna solutie pt. contactul de masa la masa rotativa ar fi un grup de perii de cupru grafitat care sa faca contact direct pe piesa sudata.In cazul in care se sudeaza piese cu forme atipice,acestea se fixeaza pe un platou,iar contactul de masa cu perii de cupru grafitat se realizeaza pe acest platou.Asta ca si sugestie.Suprafata de contact a periilor se calculeaza functie de curentul de sudura si de regimul de exploatare.

Alex

Link spre comentariu

Solutia constructiva aleasa de mine am vazut-o folosindu-se in regim industrial la robotii de sudura. Inclusiv piesa din textolit folosita impotriva rotirii.

Parerea mea e ca un cleste pus chiar direct pe piesa de sudat (fie el cel de tip menghina), are o suprafata de contact punctiforma.

Link spre comentariu

Nu vreau sa te contrazic,o fi fiind folosita si solutia asta............da' la automatele de sudura si robotii de sudura vazuti de mine (destul de putini),contactul de masa este realizat cu perii de cupru grafitat,direct,pe cat posibil,pe piesa sudata..Tu foloseste linistit solutia ta,ca sigur va merge,doar ca iti va termina universalul destul de repede.....daca bine mi-am dat seama,brida de alama va face contact pe axul pe care este fixat universalul......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări