Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fabrica mea

Adrian Pruna

Postări Recomandate

Frumos dar in ambele cazuri si la debitare si la frezarea din top-ul paginii ceva pare in neregula, finisarea nu arata prea bine pare ca mai degraba a frecat nu taiat. Nu ar trebui totusi ceva lubrefiat putin la debitarea pe strung ?

Link spre comentariu

Pentru racire, ungere...

Cand practicam strungaria, pe vremea lui Ceasca, se lucra 90% cu racire cu emulsie...era mai "deranjant" dar f. "sanatos"...pentru cutit!

Editat de spik
Link spre comentariu

Eu am invatat ca daca apar marginile alea trase, fara contur clar, ceva este in neregula. Si da, eu folosesc mereu ungere la carbura (motorina/wd40) in principal ca sa tin materialul departe, sa nu se lipeasca si sa frece pe piesa.

Poate o fi normal in cazul de fata din cauza materialelor, dar eu ma alarmez cand imi iese ceva asa.

Doar intrebam, nu am dat cu parul.

Link spre comentariu

Folosesc emulsie doar la gaurire, respectiv la HSS. La cnc-uri unde este emulsie sub presiune si usi e altceva, dar la un strung deschis la turatii, se consuma imediat. Multa ramane si se evapora, se pierde prin stropire etc. Carbura de regula tine la uzare destul de mult, la materiale fantoma se duce (vechi, cu suduri etc). Se schimba si gata, se imputa la pret.

Link spre comentariu

O carbura buna rezista bine, dar emulsia e sfanta!

Din pacate nu mai este la moda la strungurile deschise!

La noi in atelier a revenit "moda", mai ales la masinile ce lucreaza "serie", se uzeaza cutitul mai greu, reglajele sunt mai rare, e mai OK asa!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

TCA-RG nu au fost dezastrosi comparativ cu AR-urile cautati un electrician intretinere -reparatii faceti rost de schema electrica sa faca revizie(clitatea suprafetei de contact presiunea de contact starea conexiunilor reglati releele termice ) e posibil sa functioneze mult si bine, la contactorii moderni nu se pre pot face reparatii sunt cu ,,clicuri,,

Link spre comentariu

Strunjire cauciuc pt montare pe janta din doua bucati. Asa, mai cu teama la-nceput, sa nu ma fugareasca prin atelier, dar a mers chiar OK.

post-246971-0-30268700-1494791896_thumb.jpg

post-246971-0-04494400-1494792015_thumb.jpg

post-246971-0-22347900-1494792106_thumb.jpg

Editat de Adrian Pruna
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări