mikee Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Buna seara, A folosit cineva bara triunghiulara de aluminiu din cablele de IT de energie electrica (trifazic) la construirea elementilor antenelor vhf-uhf,cum se comporta,merita efortul? Multumesc! Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Prin anii '80 am construit o antena tv yagi cu 7 elementi,dipol deschis, pe canalul 8.Pentru uhf am construit antena parabeam cu 22elementi pe canalul 34-36,directorii din cablu de aluminiu de 6mm, reflectorul si dipolul au fost facute din bara triunghiulara sudata (la una din cupru si din aluminiu la cealalta). Elementii au fost montati pe un suport cu sectiunea in T din otel pentru FIF si pe cornier de dural pentru UIF.Am fost multumit de "prestatia" antenelor,nu am avut aparatura dedicata sa stiu castigul exact sau alti parametrii. Link spre comentariu
leo 17 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 si eu am facut o antena tot din conductori de 6 mm montati pe teava de aluminiu de 3cm grosime ..directori i am aplatizat la jumatate si i am gaurit si apoi i am fixat printr un surub de bara aia de aluminiu . a fost ok si rezultate multumitoare ..stiu ca am urmat in detaliu constructia ei dupa o carte '' constructia de antene terestre'' parca asa se numea ..bafta sa ai ...vezi ca sau scos programele de pe releile terestre analog Link spre comentariu
mikee Postat Iulie 28, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2015 Multumesc dragilor pentru raspunsuri si experientele voastre (vio si leo). Pe mine am intereseaza pe 2m respectiv 70 cm (Rx-Tx) cat despre tv analogic sunt in tema, jobul meu este in domeniu. Deci daca cineva a folosit acele bare triunghiulare pentru elementi de antena in 145-146 & 430-440 MHz ce rezultate a avut ??? Multumesc si seara buna cu 73! Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Candva,demult ,cand toti faceau antene din astfel de material ,prezent pretutindeni pe santierele patriei,am facut o astfel de antena in cadrul clubului de la Casa Pionierilor. Stiu doar ca ''mergea'' dupa ce a mai bibilit-o profesorul. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 La inceputurile mele in ale radioamatorismului, am construit prima mea antena J pole din astfel de segmente si a functionat foarte bine. Stiu detaliile despre suprafata metalului unde se propaga semnalul rf si alte teorii insa cel mai important e ca antena sa fie acordata si construita corect ca si dimensiuni. Poate ne spui si noua in ce zona activezi in 2m. 1 Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 Nu vad absolut nici un motiv pentru care sa nu functioneze antena facuta din profilul respectiv. Mai ales ca e vorba de frecvente joase .Singurul impediment ar fi ca aluminiul respectiv este destul de moale , nu se preteaza a fi gaurit pentru prindere . Trebuie fixat cu un sistem de cleme pe boom daca va fi yagi , de exemplu . Acum depinde si ce tip de antena vrei sa construiesti , cu ce castig ... etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum