Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamp din amp

marius75

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa folosesc pe post de preamplificator un amplificator JVC A-X1, dar pe iesirea de casti are un fasait suparator. Am incercat sa trag semnal din iesirea pentru difuzoare cu rezistente de 33K  serie pe canale (individual R/L) dar am acelasi fasait plus bazait.

Momentan pe aceasta functie de preamp am amp-ul romanesc A350, care are zgomot zero pana aproape la volum maxim, deci cablurile/sursa de semnal si restul de amplificatoare nu au probleme. Culmea e ca A-X1 este singurul la care am problema asta ca fasaitul pe iesirea de casti. Nu ma intereseaza preamplificarea doza magnetica, doar un control al volumului si corectorului de ton pentru surse gen PC/CD player.

As vrea sa folosesc acest amp pe functia de preamp pentru ca se integreaza destul de bine cu doua dintre amplificatoarele din lantul audio, respectiv fratii mai mari A-X4 si A-X5. Acum ceva timp am facut modificari la etajul final al amplifului A-X1, dar fasaitul era prezent si inainte sa fac respectivele modificari.

Cum scap de fasaitul suparator?

Multumesc!

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

7

• elmar

1

• Marian

1

• cristian_draghiescu

1

marius75 :Doriţi să folosiţi un amplificator de putere (care furnizează30 W/8 Ω/canal) pe post de preamplificator, doar pentru corecţiade ton şi controlul volumului ?!Fără supărare, dar la asemenea "soluţii" recurg numai profanii !Cumpăraţi orice kit de preamplificator (şi care dispune de toatereglajele amintite) şi veţi fi absolut mulţumit.

Link spre comentariu

elmar : La fel face si fara cabluri conectate.

cristian dragicescu: Pai il am deja, daca as scapa de fasaitul respectiv ar fi ok...O sa il folosesc si ca amplificator (leg doua boxe mai mici la el), dar m-ar interesa si ca preamp...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Identifica intrarea amplificatorului final in interior si scurtcircuiteaza-o la masa, daca asa zgomotul dispare atunci acesta este generat de catre etajele anterioare de prelucrare a semnalului, daca zgomotul persista atunci este generat de insasi amplificator, in ambele situatii nu prea vad cine stie ce rezolvari, pentru ca asa cum Dl Cristian zice, ceea ce vrei tu sa faci nu prea se face...

Link spre comentariu

Dintre toate amp-urile care le am asta e singurul care are fasaitul asta pe iesirea de casti, iar eu tocmai pe asta il vreau ca preamp :rade:  (in locul celui romanesc) ca sa elimin din circuit mufele/cablurile DIN dar si pentru ca arata ok alaturi de restul. Va fi un 2:1 , atat amp pe timpul cat nu ascult muzica (alte activitati pe PC), dar si preamp pentru restul sistemului (numai cand ascult muzica). O intrare direct din PC, iar alta din EQ (care la randul lui are mai multe surse de semnal/Via un rec selector cu 3 intrari.

O sa fac asa cum ati spus...poate or fi ceva tranzistori din corectorul de ton, pusi din cei cu zgomot mare (inlocuiti de cineva inainte)...

Multumesc!

Editat de marius75
Link spre comentariu

Face la fel si fara corectorul de ton si fara mufa de la botunul de volum (cea care merge in etajul final). M-am jucat un pic si cu rezistentele inseriate cu iesirea pentru casti, fara rezultate...Ce am scapat un pic de bazaitul pe iesirea de difuzoare dupa ce am schimbat traseul pe unde venea firul de semnal catre corector (era aproape de alimentari). O sa-l folosesc ca si pana acum, pe post de amp...

Editat de marius75
Link spre comentariu

S-a redus considerabil fasaitul dupa ce am pus rezistente de 20 ohmi intre L (respectiv R ) si masa la iesirea pentru casti. Acum se aude foarte slab fasaitul (cand pun pauza la melodie) in conditiile in care amplifurile ce primesc semnalul audio din acest aparat sunt la potential aproape maxim. Interventie inspirata din A350, (actualul preamp) :rade: care are aceasta configuratie pe iesirea de casti (doar ca rezistentele folosite acolo sunt de 33 ohmi). Urmeaza sa mai ma joc cu valorile acestor rezistente...momentan am avut doar de 10 ohmi si am pus cate doua in serie...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Pana la urma am ajuns la valoarea de 15 OHMI pentru acele rezistente. Urmeaza sa-i montez mufe RCA pe partea din spate, cat mai aproape de iesirea din etajul final, pentru legatura o sa folosesc cablu ecranat de calitate, evident o sa pun si rezistente identice cu cele folosite pe iesirea de casti, dar vreau sa elimin portiunea de fire neecranate puse de producator intre etajul final si iesirea pentru casti.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Tot zgomotul de fond era de la impamantarea amplifurilor, insa in mod ciudat avea legatura si cu firul de semnal daca era sau nu conectat la pc/ cd player. Trebuie sa refac impamantarea...momentan merg fara...Acum tot sistemul e "silent dead" pana la volum maxim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări