avolocaru Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 Salutari, As avea nevoie de un set de ghidaje liniare cu lungimea de 1500 mm, de precizie redusa sa zicem in jur de 1mm si sa sustina cam 50Kg, ieftine. Ce recomandati? cu putin efort cred ca s-ar putea face si din doua bare de cornier! voi ce ziceti merita sa le cumpar sau mai bine sa-mi bat capul sa le fac? Merci! Link spre comentariu
avolocaru Postat Iulie 27, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2015 Nu are nimeni o parere? Link spre comentariu
bcristian Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Pai ce raspuns se poate da? Se pot face din cornier si rulmenti, ieftin si cu (multa) munca. Sau se pot cumpara mai scump si cu mai putina munca. La cnc-ul meu am o axa asa si una asa, tocmai pentru ca ma saturasem de munca Link spre comentariu
Swat Cat Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 nu stiu cat de drepte sunt barele acelea de cornier Link spre comentariu
bcristian Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 lungimea de 1500 mm, de precizie redusa sa zicem in jur de 1mm si sa sustina cam 50Kg La precizia asta se pot face si din fier beton indreptat la ciocan. In practica, eu am facut din cornier la un router pt lemn si precizia este mai mult decat suficienta. Problema e volumul mare de munca. Link spre comentariu
area51 Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 Daca iti este la indemana ar fi bine sa postezi link-ul acelui router. Poate "avolocaru" nu stie de el si ar fi bun ca inceput. Caietul de sarcini este destul de "subtire", poate se mai inspira din lucrarea ta. Link spre comentariu
bcristian Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 IMG_1557 by bcristian, on Flickr Mai sunt cateva poze in albumul respectiv. 2 Link spre comentariu
sandu2010 Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 Referitor la ghidajele din cornier, intr-adevar se face o economie substantiala chiar daca te chinui sa le aduci in plan! Poate ar fi de preferat cornier cu aripi inegale, zic si eu. http://www.rhcforum.ro/topic/31651-proiect-cnc-mechmate/ Un alt exemplu de CNC cu ghidaje din cornier (pe axa lunga). Multumiri utilizatorilor care incearca sa ajute! Link spre comentariu
avolocaru Postat August 7, 2015 Autor Partajează Postat August 7, 2015 Multumesc colegii, pentru inceput cred ca le voi face din cornier. nu este vorba de un cnc ci de o masa glisanta care ma ajuta sa aliniez niste piese. Sa vedm ce iese din acele piese si daca treaba-i buna, voi investi intr-un set de ghidaje noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum