Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu metru imens

powerlight

Postări Recomandate

Buna ziua dragi forumisti,am un proiect in gand care nu ma lasa in pace...in aproximativ 2 luni o sa ma mut impreuna cu prietena la apartamentul nostru iar eu cum sunt maniac cu tot ce tine de efecte luminoase mi-a trecut prin capul meu de om (nebun) :91  deoarece unul sanatos n-ar face asa ceva,sa fac un vu metru pe un perete intreg,peretele fiind liber;acum am nevoie de ajutorul vostru in a ma indruma cam de ce materiale am nevoie,nu de alta dar nu vreau sa fac un perete sa arate mai rau decat este.

Am nevoie de voi sa-mi spuneti ce fel de led-uri sa fie,ce fel de vu-metru/metre ce sursa,ce regulatoare etc etc sa fie ca la carte deoarece n-am chef sa-l desfac in fiecare zi pentru ca e vorba de un perete.

Eu o sa suprapun peste peretele respectiv inca un rand de rigips pe care voi monta suporturile pentru led-uri si ce mai este nevoie,in spatele lui fiind cablurile iar undeva in dreapta un fel de rack pentru toata tarasenia sursa mufe vu metre etc etc.

O sa va las cateva detalii care sper eu ca sunt suficiente si anume.

lungime perete 3,5m

inaltime 2.5m

materialul recipientului unde vor intra led-urile este din plastic(poza) apoi cu suruburi prins de placa de rigips.

pe un rand de la stanga la dreapta intra 50 recipiente adica 50 leduri.

in total 22 randuri x 50 leduri insemnand 1100 leduri  :qetrwe

Intrebari:

1-exista vreun vu-metru care sa fie capabil de a controla 22 led-uri?

2-ce led-uri sa fie?m-ar interesa cat mai luminoase

3-sursa?cati A?V?W?

4-poate rezista un bd139 la 50 led-uri?daca el este capabil de 3A?

Dati-mi ceva sfaturi utile de preferat in sensul bun deoarece am de gand sa-l fac cu orice scop.

Dati-mi idei mai bune poate ale mele sunt gresite....mai putin schimbatul recipientelor.

Astept pareri  :limb:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

VU metru, vumetru, dar cum sa fie pe orizonta pe verticala sau gen analog?

Mai pe intelesul tuturor eu vreau sa se aprinda de jos in sus cate un rand de 50 de led-uri 

Link spre comentariu

Scuze, nu am fost atent la desenul pus de tine in prima postare.

Te poti inspira de aici http://www.elforum.info/topic/2076-scheme-de-vu-metre/ schema care ti-ar conveni, cu mici modificari, numai ca ar trebui sa folosesti doar 19 randuri de leduri.

Posted Image

Pe fiecare canal se poate pune un tranzistor care sa comande sirul de leduri.

Daca te multumeste o astfel de schema, cu siguranta colegii forumisti te vor ajuta cu modificarile necesare in schema.

Link spre comentariu

Sunt in totalitate multumit,acum ramane de vazut componentele si restul,las in seama celor cunoscatori ce-i de facut.

O zi buna tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări