franzm Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Articolul din care sunt "decupate" formulele de la #12 se refera la transformatoare de iesire pt amplificatoare. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Foarte probabil . Dar , după părerea mea nu se schimbă fundamental lucrurile. Deși știu că în audio totul e altfel ..... Link spre comentariu
vera Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 @UDAR am luat ca exemplu, un transformator industrial. Nu l-am desfacut, deoarece este functional, asa ca nu cunosc mai multe date. Valorile pt. B si miuR le-am luat din literatura de specialitate. Sa presupunem, ca ac. valori, difera un pic. Este o estimare, nu este o determinare exacta.Maine, dupa ce imi scot o masea si daca mai sunt in stare, voi face calculul pt. un transformator de sudura (in paralel si cu ac. formule).@franzm:"Articolul din care sunt "decupate" formulele de la #12 se refera la transformatoare de iesire pt amplificatoare"si sunt valabile si pt. cele de retea (cu alte valori pt. parametrii care intervin in formule). Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 (editat) Colegul @flomar60 tocmai a construit și măsurat un transformator. Datele culese de mine din postarea lui sunt : P = 275VA , B = 1.2T ( a vrut 1.1 dar i-a ieșit mai mult ...) , F = 16cmp , l = 24cm ( Tolă E20) . Din valoarea inductanței determinăm µ ( total , că ăla ne trebuie ) . µ = (L * l ) / ( F * n^2) = ( 13.2 * 0.24 ) / ( 16*10^4 * 520^2) = 0.0073 E cam mare , corespunde unui µr de 5830 - poate inductanța e mai mică .... Dar să calculăm cu ăsta . Avem , îm membrul drept µ* P / ( 2*π*f*B^2) = 0.0044 mc adică 4400 cmc ! În stânga avem F*l = 16*24 = 384 cmc . E o diferență ! Chiar dacă inductanța e mai mică ( nu poate fi mai mică de 4-5 mH ) și deci µ e mai mic diferența e oricum spectaculoasă. PS Dată fiind ora , poate cineva vrea să verifice calculele. PS2 Și cu asta , cu excepția răspunsurilor la întrebări punctuale , eu mă opresc aici pe acest subiect căci nu mai am ce să adaug. Sigur se pot găsi exemple de toate felurile - puterile mai mici vor fi mai aproape de formulă, cele mari tot mai departe . Eu am argumentat , cred, suficient - din p.d.v. teoretic - că formula aia nu e corectă . Mai mult nu îmi vine în minte acum . Editat Iulie 28, 2015 de UDAR Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 ...@franzm:"Articolul din care sunt "decupate" formulele de la #12 se refera la transformatoare de iesire pt amplificatoare"si sunt valabile si pt. cele de retea (cu alte valori pt. parametrii care intervin in formule). Puteti pune tot articolul? Ca sa vedem ratinamentul pe baza caruia autorul a recurs la acrobatia matematica din citatul pus de dvs. (Vedeti si #21.) Promit sa-l traduc. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 L-ati bagat in depresie pe initiatorul topicului. Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 (editat) Va rog sa-mi stergeti postarea # 6 si apoi asta (fiind off topic ambele). Multumesc! Editat Iulie 29, 2015 de marius75 Link spre comentariu
vera Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 @franzm, te rog, o adresa de mail pe mp, ca sa-l pot trimite mai usor.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2015 Partajează Postat Iulie 29, 2015 http://www.jogis-roehrenbude.de/PPP-Trafoberechnungen.pdf Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Relatiile din articol se aplica numai transformatoarelor de adaptare a impedantelor ("transformatoare de iesire") ce lucreaza fara premagnetizare de c.c. Ele sunt atacate în curent de catre o sursa de semnal cu impedanta mare (tuburile finale) spre deosebire de transformatoarele de retea care sunt alimentate la o tensiune constanta (de la o sursa de semnal cu impedanta mica) si realizeaza adaptare de tensiune. Link spre comentariu
vera Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 (editat) @franzm, pe noi ne intereseaza, cum a ajuns autorul la acea formula (cred ca da explicatii in articol). Te rog, cand ai timp liber, tradu articolul (ai promis). Multumesc anticipat Editat Iulie 30, 2015 de vera Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum