Vizitator Mihai Gabriel_237052 Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 câți amperi poate scoate un transformator cu secțiunea de 5 cm și care cântărește 2,5kg? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Cîte ouă face o găină de 3 kg? Se aseamănă întrebările... Mai detaliat cred ca trebuie să întrebi Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Estimativ chiar se poate spune, si inca destul de precis, insa nu cati amperi ci cati VA...cam putin o sectiune de 5 cm pentru 2,5 kg, daca sunteti sigur ca ati masurat precis sectiunea, atunci cam 250VA, practic se poate conta pe 8...9 A in cazul in care exista o singura infasurare secundara cu 24V si sarma de 2...2,2mm^2. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 ...o sectiune de 5 cm...[...]...cam 250VA... De unde ai scos puterea aia? Sunt si eu confuz despre cum se poate ca un traf cu sectiune de 5cm sa cantareasca 2,5kg, dar cine stie, asa o fi, sau poate autorul topicului nu cunoaste de fapt ce-i aia sectiune sau s-a exprimat gresit sau poate doar a estimat el greutatea aia tinand traful in mana ( o metoda extrem de subiectiva )... Cum insa nu sunt madam hara n-am nici cea mai vaga idee ce putere ar putea avea traful ala. PS: Ce legatura are subiectul cu sectiunea de amplificatoare? Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 probabil omu a masurat laturile sectiuni si au vazut ca sunt de cinci si a uitat sa mai faca aria Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Trebuie sa facem distinctie clara intre alimentarea cu trafo si sursa in comutatie. Apoi pe cele doua categorii in parte putem spune ca (sau mai bine zis, eu spun) ca cel mai greu se va auzi mai tare/mai clar decat cel mai usor, daca amplifurile sunt din aceeasi clasa...nu comparam clasa A cu clasa D. Se face abstractie de la cazuri in care se toarna beton in amplifuri pentru a creste greutatea. (au fost cazuri recente) Probabil la fel se intampla si la amplifuri cu sursa in comutatie...dar comparatia sa fie intre doua care au sursa in comutatie si etajul final aceeasi clasa. Avand in vedere ca referirea la greutate a fost facuta pe tema unor amplifuri produse in "80, era clar ca e vorba de alimentare cu trafo, mai mult decat atat, acolo se discuta despre amplifuri japoneze, in aceea perioada cu mici exceptii erau toate in clasa A...Data viitoare cand faci o referire nu mai lua "din context" numai ce te intereseaza pe tine...citeste tot mesajul...proceseaza-l... Sanatate si Spor si din partea mea! La Bodega intra cine vrea si sta cat se simte bine... Scuze de off topic ..................... On topic: Oare cum arata acest trafo de 2,5KG cu sectiunea de 5cm2? Poate laturile de 5x5cm = sectiunea 25cm2...asa s-ar mai explica. Editat Iulie 27, 2015 de marius75 Link spre comentariu
vera Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Determinarea se poate face aproximativ, deoarece nu stim valorile exacte ale parametrilor luati in calcul de fabricant.Densitatile sunt date pt. tabla elth, cu izolatie oxizi, tip E1, E2 si E3. Editat Iulie 27, 2015 de vera Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Scuze, nu știu cum ai calculat dar µr nu ar trebui să apară acolo ! Poate mă înșel ( n-am apucat să verific relația ) , eventual dă mai multe detalii . Link spre comentariu
vera Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Formula este corecta. Am sa caut articolul original si daca-l gasesc, il pun aici. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Repet , n-am verificat , deci s-ar putea să greșesc. Dar înainte de a reface sau căuta calcule - o interpretare practică. Presupunem că în formulă toate valorile sunt constante în afară de µr și de P . Ar rezulta că la creșterea lui µr scade P ceea ce cred că ești de acord că nu e corect. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Îmi cer scuze , nu mă lasă să editez deși n-a trecut o oră. Scuze , trecuse o oră , dar nu se actualizase timpul. Mea culpa . Deci , mă mai gîndesc . S-ar putea să mă înșel dar n-am apucat să analizez pe-ndelete . Editat Iulie 27, 2015 de UDAR Link spre comentariu
vera Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Am prelucrat imaginea, de nu mai pot (de la 515 am sarit la 417kB)-munca este pt. negrii, masini si femei.Daca ma pui sa traduc, ma arunc de la et. 8, unde stau (nu stiu o iota nemteste). BB1.bmp Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Ai dreptate , este infernal de tradus. Google nu ajută neputând exporta textul... Totuși , la o lectură pe diagonală , mi se pare că neamțul cu pricina înmulțește mere cu pere ...Nu vreau să mă pripesc , traduc măcar în jurul formulelor . Pare că el înmulțește tensiunea la borne cu curentul de magnetizare ceea ce concordă cu ce am spus mai sus . Puterea ( aparentă ) de magnetizare scade evident că creșterea lui µr. Îmi fac acu un șpriț subțire , cu gheață ( deși la Cluj s-a mai domolit căldura ) și încerc să traduc cât de cât. Link spre comentariu
vera Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 (editat) Vai de mine, cum poti afirma asa ceva. Articolul este scris VON DIPL-ING W.A (nu dau numele, ca sa nu am belele). Eu sunt mai sarac (nu am gheata), o sa beau o bere de la frigider. Editat Iulie 27, 2015 de vera Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 27, 2015 Partajează Postat Iulie 27, 2015 Acu , tot după o traducere brutală , și eu sunt DIPL-ING și pentru aia nu-i niciun bai că mă contrazice cineva ( glumeam ) . Deci , încă nu sunt sigur dar sunt tot mai convins că e greșit . Confuzia vine - îți mai aduci aminte , tu ai postat paginile alea scanate din Fransua si Gheorghiu ( parcă ) - din pe unde se transmite puterea . La extrem , nu avem câmp electric în cupru căci rezistența tinde la zero și nu avem câmp magnetic în fier căci reluctanța tinde la zero. Și unde unul din factori se anulează , produsul se anulează . Sigur, putem să demonstrăm orice - înmulțind U cu I obținem o putere , înmulțind B cu H obținem o energie . Totul este care aia cu care aialaltă le înmulțim ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum