XAN77 Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 (editat) Se pare că trebuie să schimb aspiratorul și sunt un pic în dilemă vizavi de tipurile de aspiratoare. Din ”fericire” bugetul îmi limitează opțiunile. Să zicem că pînă în 500 de lei. Dar mai nedumerit sunt de tipuirle de filtre și ușurința schimbării lor, dacă se găsesc, preț etc. Inițial mă gîndeam la ceva fără sac, cred că sunt cele cu multicyclone, care au niște filtre HEPA care nu sunt chiar ieftine. Apoi m-am uitat după cele cu sac, preferabil de hîrtie, să se poată schimba mai ieftin dar și pe la acestea observ filtre în afara sacului. Editat Iulie 23, 2015 de XAN77 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Nu vă recomand în niciun caz aspiratoarele cu filtru HEPA, care se laudă în principal cu ușurința golirii prafului strâns, comparativ cu aspiratoarele ,,clasice,, cu sac. Toate bune, până când filtrul HEPA se va îmbâcsi cu praful mai fin și va duce la diminuarea debitului de aspirație, forțarea la maximum a motorului și costuri suplimentare pentru cumpărarea unui filtru nou.Asta doar dacă nu sunteți dispus să suflați mereu cu aer comprimat filtrul după fiecare golire..... Prezența unor filtre suplimentare de pâslă în afara sacului se explică prin faptul că sacul tot mai ,,scapă,, în cameră din praful mai fin (responsabil de blocarea prin îmbâcsire a filtrului HEPA) și mai este un al doilea filtru ce previne evacuarea în aerul refulat a prafului de cărbune provocat de periile de cărbune de la motor. Ar mai fi ca opțiune aspiratorul cu barbotare în apă (fără sac sau filtru) dar nu am verificat personal eficiența unui asemenea aspirator, deci nu vă pot da o părere personală....plus că acest model este și voluminos și mult mai scump... Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2015 Deci se pare că tot la cele cu sac ajung. Eventualele filtre suplimentare cred/sper că se pot schimba ieftin. Mai rămîne să văd un model la care pot pune saci de hîrtie. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Filtrele suplimentare sunt de obicei dintr-o pâslă similară cu cea care se folosește pe post de filtru la hote, dar ceva mai deasă.....se găsesc ca și componentă consumabilă.Unele modele sunt dintr-un burete cu pori foarte mici.Filtrele respective se pot spăla cu apă și se înlocuiesc doar când se deteriorează. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Eu cu cateva luni in urma mi-am cumparat un aspirator Samsung Aquatic, care filtreaza in apa. De aspirator sunt foarte multumit, aerul ce iese din aspirator este intr-adevar foarte curat in comparatie cu aspiratoarele cu sac. Insa aspiratorul Samsung Aquatic are dimensiune / greutate mai mare in comparatie cu un aspirator standard. Mai trebuie avut in vedere si faptul ca aspiratorul se poate folosi doar in pozitie orizontala. Aspiratoarele mele vechi cu sac le mai foloseam si in pozitie verticala, cand ma urcam pe scara sa aspir lucruri la inaltime. Diferenta fata de aspiratoare cu sac mai este ca la Samsung Aquatic, dupa fiecare utilizare, trebuie sa arunci apa din interior si sa speli interiorul (dureaza cam 10 minute la mine), apoi sa lasi piesele din interior la uscat. In rest, din cate stiu de la prieteni, nimeni nu recomanda aspiratoarele fara sac din aceasta categorie de pret (500 lei). Exceptie sunt aspiratoarele fara sac de la Dyson care sunt foarte bune, dar preturile acestor aspiratoare incep pe la 1200 lei. La aspiratoare care functioneaza cu saci de hartie, am observat in ultima vreme ca toti producatorii dau impreuna cu aspiratorul si un sac din material textil ce se poate desface si curata, insa nu recomand folosirea acelui sac din material textil, recomand doar folosirea sacilor de hartie. Cateodata cand nu mai este acasa un sac nou de hartie atunci se poate folosi sacul din material textil, insa pe termen lung nu este idee buna (spun asta din propria experienta). Curatarea sacului din material textil este dificila, gradul de puritate a aerului devine tot mai scazuta chiar si dupa golire, iar dupa o vreme pot sa apara si mirosuri neplacute. Eu inainte de Samsung Aquatic am folosit un Philips Jewel care are deja peste 10 ani si inca functioneaza bine, la care in ultimii ani am trecut de la folosirea sacului din material textil la saci de hartie. In mod normal as recomanda mai departe modelul respectiv, insa in ultimii ani de cand Philips a mutat productia acestor aspiratoare in alta tara, de atunci a scazut foarte mult calitatea aspiratoarelor din acest model si cam toate sunt cu probleme. Asta am remarcat la rude si prieteni care au aspirator Philips Jewel cumparat in ultimii 3-5 ani. Toti ceilalti care au acelasi model de aspirator - dar cumparat cu 8-10 ani in urma, nu au nici in ziua de azi probleme cu aspiratoarele lor. Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Am un aspirator fara sac Philips de circa un an si functioneaza excelent ( putere de aspirare foarte buna ) . Dupa fiecare folosire ( saptamanal 4 camere ) preful din recipientul colector este golit iar recipientul fi un burete dinaintea filtrului hepa sunt spalate/clatite cu apa si detergent de vase . La circa 3luni filtrl hepa este suflat cu aer si apoi spalat cu apa si detergent de vase . Pana acum filterele se prezinta ca noi fara depuneri permanente de mizerie . Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 25, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2015 Cu un aspirator cu sac nu ar fi mare upgrade față de ce am acum, de aceea speram să fie o soluție bună cele fără sac, dar complicat cu filtrele, oarecum. Mulțumesc pentru părerile expuse. Momentan am un Zelmer 1500W cu sac textil, care merge bine și datează din 2003. Nevasta s-a săturat de el, mai ales de tubul flexibil, care la îmbinarea cu țeava metalică s-a flexat și obturează debitul de aer, trebuind să fie ținut cu mîna. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 Aceeaşi problemă o am şi eu cu aspiratorul meu, un Vortex Smiley de prin 2007, care merge ca-n prima zi de funcţionare. Doar furtunul i s-a rupt de nici nu mai ştiu câte ori, de-a ajuns la doar un metru lungime . Beleaua e că nu sunt compatibile toate furtunurile între ele la mufă şi pentru el nu am găsit de rezervă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum