Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

32LG5000-ZA imagine incorecta

c87dak

Postări Recomandate

Buna ziua, lcd-ul avea imaginea cu o accentuare puternica a culorilor, si indiferent ce reglaje ii faceam, aceasta nu se putea regla corect.

Dupa cca 10 minute de functionare se stingea imaginea, restul functiilor , sonorul erau ok.

Cautand pe forumuri am ajuns la modulul t-con si am vazut ca integratul AS15F se incalzea foarte tare, cablajul sub el fiind vizibil de o culoare mai inchisa.

L-am inlocuit cu AS15G (poate aici am gresit? trebuia cu -F?)

Acum nu se mai opreste imaginea, dar tot nu este corecta cu setarile de default. Am crecut luminozitatea de la 50 (default) la 90. Pe toate modelele de "useri" am facut la fel. Imaginea este clara si corecta. Dar dupa cateva minute de functionare reglajul luminozitatii revine la 50 (si imaginea nu mai este corecta...). Pe celelalte moduri de vizionare setarea luminozitatii ramane neschimbata, la 90. Doar pe modul in uz setarea revine la default, la 50.

Va rog sa imi dati un sfat (doua), nu am gasit pe forumuri dezbaterea acestei particularitati.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c87dak

2

• gabiz_ro

1

• stefank

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

daca postati o poza sau mai multe a imaginii incorecte ar ajuta la localizarea defectului , poate ati dat de un AS15 de proasta calitate

Link spre comentariu

Eu am inteles ca TV insusi pe modul de imagine selectat,adica ce e folosit in acel moment,scade singur reglajul de luminozitate de la 90 cat e setat de utilizator la 50,valoarea medie.Doar luminozitatea sau si alte reglaje sunt schimbate dupa acea perioada de minute?Este o perioada fixa?Faci niste reglaje aiurea,nu mai butonezi telecomanda sau butoanele,vezi dupa cat timp apare schimbarea.Repeti actiunea de cateva ori sa vezi daca apare exact dupa aceeasi perioada.Sa nu fie in demo sau mod magazin prezentare ceva.Sau ceva reglaje automate sau dinamice de lumina?Nu stiu daca are sau nu asa ceva

Link spre comentariu

gabiz_ro _ si alte reglaje revin la setarile standard : contrast, culoare, etc se modifica.

dan cod_ cred ca e ok, l-am luat de pe maicadomnului de la un magazin cu trepte multe(fara nume!)

am rezolvat_partial_ asa:

am intrat in meniul de service (OK pe tv si telecomanda in acelasi timp) si am crescut "sub brightens" pana la o imagine corecta. acum se vad toate modurile (standard, user, cinema, joc, magazin, chiar si pe "senzor inteligent" ) asa cum trebuie. in continuare, daca vreau sa fac un reglaj de luminozitate sau contrast nu il va memora. poate cu timpul se va mai lovi cineva cu mai multa experienta de problema asta si ne va impartasi si noua cate ceva.

este in functiune deja de 4 ore si merge bine.

ramane de vazut daca in timp va mai avea probleme .

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări