Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O modesta incinta pe 2 cai (copie )

kablu

Postări Recomandate

Dupa multe tentative de a incepe un proiect sau a cumpara ceava  cred ca am ajuns la liman :) . Azi am dorit sa cumpar difuzoarele ( jumatate ) , dar cardul bancar nu a fost de acord . Deci mai am o zi pana la “ziua  judecatii” .

Mai clar am ales un proiect pe 2 cai a lui TG  cu Peerless HDS-PPB version (838060) si cu ScanSpeak D2604/830000 . De ce acest proiect ? Simplu : momentan “camera de auditii” este una modesta de vreo 10m2 , nu vreau sa construiesc o viata intreaga boxe si sa investesc  in echipamente de masura deci copiez un proiect care a dovedit deja , nu doresc sa demonstrez vecinilor “cine o are mai mare “  , doresc doar sa ascult un pic de muzica cand ajung  pe acasa . Nu in ultimul rand imi place si dimensiunea lor , avantaj pentru mine cand mai fac o “schimbare “ in viata ( din pacate au fost cateva mutari majore si de ficare data o parte din “viata” anterioara s-a transformat in cadouri sau amintiri care nu mai pot fi reeditate )  .

Proiectul vreau sa-l finalizez pana in decembrie anul acesta , cel tarziu ianuarie , dupa aceea mai greu :( .

Ce am pana acum  : un computer , cat de cat cinstit , dotat cu o placa de sunet Delta44 ( luata mai bine de 10 ani ) , optimizata dupa articolele lui Leif Asbrik .

Ce nu am inca : amplificator … care trebuia sa fie unul pe lampi , din pacate nu am putut sa adun toate componentele de baza si am renuntat momentan la  idee ; proiect nou am deja ( cu IC ) , sper sa fie cu “finalizare”  ( am ales unul simplu , asa ca pentru unul care trece de la TBA810 si LM384 la ceva mai mare ) ; boxele de mai sus , in plan .

Ce vreau de la acest modest “setup” : cateva clipe placute alaturi de muzica pe care am ascultat-o prin anii 70-80 .

Deci  daca credeti ca puteti sa ma indrumati catre nu alt proiect bine documentat ( care poate fi dus la bun sfarsit si de un incepator in constructie de incite ) , care poate sa sune cumva ca si o pereche de Meloman + amplituner Delia ( asta a fost varful tehnologiei in ograda mea ) m-as bucura . Mai am timp pana maine , cand cardul prinde noi forte , si zarurile vor fi aruncate …

Daca nu , atunci va voi tine la curent cu xeorx-ul !

P.S. sunt constient ca boxele de mai sus nu vor avea acelasi sunet ca si Melomanul , dar ce sa fac daca atata pot :84

Editat de kablu
Link spre comentariu

Meloman, boxe Romanesti carora daca le faceau tweeterele mai calitative, erau de milioane!

Oricum asa cum au fost, dau clasa multor boxe de firme de prestigiu, actuale, de mii de euro bucata.

Link spre comentariu

Melomanurile mele au sfarsit tragic in pivnita casei mamei mele . Pentru restul exista M... card !

Am luat decizia finala , voi copia proiectul lui Troels Gravesen ( http://www.troelsgravesen.dk/Peerless_HDS830860.htm ) . Azi am comandat difuzoarele midbass ( deocamdata doar pentru ele am avut bani disponibili ) . Inaltele voi fi comandate in august sau inceputul lui septembrie , totul depinde de "sanatatea" portofelului .

Pana atunci va doresc o vara minunata la toti !

Link spre comentariu

incintele vor fi cam slabute in bas de unele singure,ti-as fi recomandat sa cauti un proiect cu SBAcosutics de 5' in aceeasi categorie de pret

la twetere ia vifa XT,nu doar la grafice sta mai bine

Link spre comentariu

Pentru mine este deja tarziu , dar poate alti cititori al topicului au o dilema asemanatoare si asa ei vor avea o sansa in plus cu SBA .

Eu am aplicat "kis princimple" si am incercat sa urmez un proiect simplu ,cunoscut , care si-a dovedit fiabilitatea in timp  ,  "permisiv" care sa ofere satisfactie unuia care asculta cea mai mare parte muzica in masina sau la "plastic" ( in ultima vreme nu am mai avut ocazia sa ascut ceva mai acatarii ).

Tweeterul va fi acela  mai scump ( vifa xt sau acelasi lucru numai cu eticheta ScanSpeak ) , chiar daca "mai scump" inseamna doar cativa banuti in plus .

CBi merci de sfat !

Link spre comentariu

Nu va descurajati, eu am facut cateva proiecte de pe site-ul lui Troels Gravesen si am fost multumit de rezultate. Daca respectati proiectul, cred ca rezultatul va fi cel care este descris de Troels. Spor la treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări