Vizitator Wasp Postat Aprilie 8, 2004 Partajează Postat Aprilie 8, 2004 Vreau sa imi fac amplificator pentru chitara electrica(nu am posibilitatea sa imi cumpar si oricum placerea e mai mare daca il fac eu) si amplificatoarele pentru chitara se fac cu lampi. Am cautat lampile de care am nevoie si le-am gasit pe site-uri straine la ceva de genul 20$ bucata.Lampile sunt : 5Y3GT, 6V6GT si 12AX7. Nu stiu daca au echivalente care se gasesc si la noi sau oricum sa fie la preturi acceptabile si daca aveti idee unde as putea gasi ceva echivalent cu ele as fi recunoscator. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 8, 2004 Partajează Postat Aprilie 8, 2004 Amplificatoarele pentru chitara ar trebui sa se faca numai pe lampi pentru ca diferenta fata de alea pe tranzistoare este foaaaarte mare (in special in cazul in care vrei si un pic de overdrive). Se pare ca ti-ai ales un amplificator de ~5W in clasa A. Ti-ar ajunge pentru repetitii acasa. 5Y3GT este o lampa pentru redresare (dubla dioda) (trebuie sa aibe un echivalent rusesc dar nu-l stiu acuma trebuie sa ma uit intr-o carte) 6Y6GT este pentoda finala - cam greu de gasit - ai putea sa incerci in locul ei 6V6GT (sau echivalentul rusesc 6Pi6) 12AX7 este ECC83.Decat sa le cumperi de la Vitacom - unde oricum nu cred ca ai sa gasesti decat ecc83 - mai bine cauta pe la prieteni sau in targ si daca nu gasesti 5Y3GT pune doua diode in locul ei.Transformator de iesire ai? Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 eu ma ocup cu ampuri de chitara pe tuburi.da mai multe detalii in privinta asta.si fiindca esti in bucuresti poti sa asculti niste ampuri facute de mine.poate pot sa te ajut cu ceva... Link spre comentariu
Vizitator Wasp Postat Aprilie 9, 2004 Partajează Postat Aprilie 9, 2004 12AX7 s-ar putea sa il gasesc intr-un radio vechi si singura problema ar mai fi 6V6GT pe care nu stiu de unde sa il iau si nu am pe schema nimic despre transformatorul de iesire Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 10, 2004 Partajează Postat Aprilie 10, 2004 6V6GT are echivalent rusesc 6Pi6. Daca vrei poti sa pui in loc un EL84 (6Pi14) care are baza noval (9 pini). Amandoua pot fi folosite cu un transformator de iesire din radiouri vechi cu EL84. Link spre comentariu
Vizitator Wasp Postat Aprilie 10, 2004 Partajează Postat Aprilie 10, 2004 Mersi mult. Daca nu reusesc sau nu merge ceva mai las mesaj Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 10, 2004 Partajează Postat Aprilie 10, 2004 Atentie ca 6V6GT nu corespunde cu EL84 la pini. Gasesti un catalog si scheme si un forum foarte bun despre amplificatoare de chitara pe lampi la http://www.ampage.org/ Link spre comentariu
Vizitator Wasp Postat Aprilie 15, 2004 Partajează Postat Aprilie 15, 2004 Am facut rost de 6PI14 si de transformatorul de iesire asa ca nu mai am nevoie decat de ECC83.Mai are echivalenti ECC83-ul in afara de 12AX7, ca sa stiu ce sa caut? Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 16, 2004 Partajează Postat Aprilie 16, 2004 mah omule cu 6p14p nu scotzi decit undeva pe la 5w.sa nu itzi inchipui ca e cine stie ce.el84 este echivalent cu 6p14p pin la pin.dar deastea se gasesc pe toate drumurile in tv-uri cu lampi.acolo este pl84 care are tensiunea filamentului la 12,6v in loc de 6,3v ca el84(pl-12,6v ,el-6,3v).shi in loc de 12ax7 poti sa folosesti destule in locul ei.la ce faci tu acolo poti sa folosesti ecc85 din blocul de fm(daca are) din radioul bunicii tale.bafta! Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 16, 2004 Partajează Postat Aprilie 16, 2004 Dupa cu a spus Overdrive, se mai pot folosi ecc85 sau ecc81 care au castigul in jur de 60, sau ecc82 care are castigul 20. ecc83 are castigul 100. Un echivalent rusesc in afara de tensiunea de filament este 6H2Pi (6N2Pi). Lampa asta se alimenteaza cu tensiunea de filament (6,3V) la pinii 4 si 5 , la fel ca 6Pi14, iar pinul 9 se conecteaza la masa (este un ecran). Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 19, 2004 Partajează Postat Aprilie 19, 2004 ptr wasp:man vrei traful ala de iesire de 25w?ti-l dau gratis.iti platesti decit transportul.zi-mi daca nu ca mi-l cere altul. Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 19, 2004 Partajează Postat Aprilie 19, 2004 Ptr Overdrive: de unde ai traful, mai exact cu ce lampi a mers sau ce impedanta are in primar? Presupun ca e push-pull. Daca nu ai cui sa-l dai as fi foarte bucuros sa-l iau eu pentru ca am un proiect de 20W cu 2x6V6.Numai bine! Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 20, 2004 Partajează Postat Aprilie 20, 2004 a fost de la un amplif de 25w cu 4 x pl84 de la un combo hohner caruia i-am luat carcasa ca mi-e trebuit.traful il dau la wasp ca el a fost primul dar iti caut si tie unul ca mie imi mai pica in mina.eu mi le fac singur pe miezuri toroidale.acum am terminat unul ptr 200w pe care il fac cu 6 finali GU-50. Link spre comentariu
Vizitator Andrei_T Postat Aprilie 20, 2004 Partajează Postat Aprilie 20, 2004 Eu stiu o firma care face transformatoare toroidale la comanda si foarte ieftine: unul de 120W m-a costat ~11euro. Se numeste Petra este din Iasi. Mi-au facut si unul de iesire de 63W pe care-l folosesc cu doua 6L6GC/JJ si suna excelent. http://www.petra-toroid.ro/ Raspund foarte repede la mailuri. Intr-o saptamana mi-au facut si trimis doua transformatoare. Bafta! Link spre comentariu
Vizitator seamaster Postat Mai 10, 2004 Partajează Postat Mai 10, 2004 am de vanzare, evident daca te intereseaza :5 bucati x General Electric 6080 ( sua )5 bucati x Heintz and Kaufman 12AT7 ( sua )1 bucata x 5Te4C ( urss )salutari.gabreil Vreau sa imi fac amplificator pentru chitara electrica(nu am posibilitatea sa imi cumpar si oricum placerea e mai mare daca il fac eu) si amplificatoarele pentru chitara se fac cu lampi. Am cautat lampile de care am nevoie si le-am gasit pe site-uri straine la ceva de genul 20$ bucata.Lampile sunt : 5Y3GT, 6V6GT si 12AX7. Nu stiu daca au echivalente care se gasesc si la noi sau oricum sa fie la preturi acceptabile si daca aveti idee unde as putea gasi ceva echivalent cu ele as fi recunoscator. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum