Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum in retea VS puterea debitata.

Postări Recomandate

Aici nu inteleg...daca pt 2*100w trebuie sa fie de minim 12 kg, pentru 2*600W trebuie sa aiba 50-60kg, ca altfel e falsa puterea declarata? :nas:

Am dat un exemplu oarecare, nu e chiar unul real. Totuşi există undeva pe net şi o formulă de calcul bazată pe greutate, evident e empirică, precum ghicitul în cafea.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri!

Pana la urma inteleg ca este vorba despre anumite diferente mici (dar multe) care au ca rezultat final o diferenta a calitatii sunetului redat.  Asadar cel care consuma mai mult se va auzi mai bine (sunet mai plin) decat cel care consuma mai putin, chiar daca amplifurile au puteri de iesire similare. Asta peste parametrii umftati de multe ori si dupa scaderea eventualei iesiri de tensiune catre alte aparate, (in general 100W trecuti prin siguranta generala a amplifului)...

Link spre comentariu

Voi studia schemele. Alegerea am facut-o deja, oarecum avand inca doua amplifuri din seria veche A-X, m-am gandit ca se merita raportul pret/calitate...Ce ma intriga pe mine este ca acelasi producator (jvc) dupa 2-3 ani lanseaza o noau serie A-X care consuma in retea aproape jumatate din cat consuma seria veche, dar are aceeasi putere debitata.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Nu te mai mira. Uita-te inainte in viitor fata de acel moment de timp si vezi rezultatul actiunii lor de atunci: JVC a iesit de pe piata HI-FI.

Pacat ca au ales calea asta, aveau un cuvant de spus la vremea respectiva...Mie imi par destul de trainice amplifurile lor, (excluzand radiatorul subdimensionat) :rade:

Pe site-uri de afara am gasit info ca JVC-urile au rezistat trecerii timpului mai bine decat alte marci concurente.

Subiectul asta  îmi aduce aminte de poanta cu tipul care pune pe masina fel si fel de dispozitive pentru economisit carburant , cu reduceri de x procente fiecare .

Cand le-a pus pe toate , dupa cativa kilometri , benzina a început sa iasa din rezervor :) !

Credeam ca este un atac mai violent la adresa subiectului :rade: In rest nu vad care ar fi problema daca s-ar face un pic de economie de curent, dar se pastreaza calitatea si puterea sunetului

Editat de marius75
Link spre comentariu

În audio JVC/Victor au avut realizări foarte bune comparaţi cu alte firme mai active propagandistic. Mai puţin cunoscuţi pe la noi, unde piaţa a fost dominată în anii 80 de Akai şi în 90 de Technics, alte mărci în afară de astea erau de cacao ptr ţugulani.

................

Economia şi calitatea sînt antagonice, sau cam ca cvadratura cercului, nerezolvată din antichitate pînă azi.

Editat de zal
Link spre comentariu

As fi curios cum suna capul de serie A-X9 de la JVC...as fi vrut sa-l am si pe asta :96 momentan disparut pe toate site-urile de vanzari, nici macar in istoricul site-urilor respective nu apare, sa-mi fac o impresie de pretul ultimei tranzactii. Oricum sunt destul de rare la vanzare, review-urile fericitilor posesori sunt bune spre foarte bune, dar nu exista aparatul la vanzare :rade: .

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări