Daniel Daniel Johny Postat Iulie 21, 2015 Partajează Postat Iulie 21, 2015 Salut.Stie cineva cu ce as putea inlocui modulul mcf 300.04b?Am o dioda pe recuperare dusa.ms. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iulie 23, 2015 Partajează Postat Iulie 23, 2015 Daca ai rabdare si il desfaci vei gasi in modul 2 diode 150EBU04. cu multa munca si atentie se pot inlocui. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat August 12, 2015 Autor Partajează Postat August 12, 2015 Am inlocuit cu o dioda 150ebu 04 si am sudat 3 minute si a plesnit.Intrebarea e de ce? Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Raspunsul il dau tot eu..Pe placa modul secundar are o bobina de sudura ajutatoare.Aceasta se incarca cu energie si usureaza sudarea.Eu qm gasit bobina topita si tolele de ferita departate.Dar se pare ca acela era intrefierul.Eu am lipit intrefierul si nu qm mai tinut cont de inceput si sfirsit.Deci a plesnit dioda pe recuperare din cauza tensiunii prea mari pe ea ,indusa de circuitul de arc force..Am gasit niste poze pe net cu modulul si am aranjat bobina cum a trebuit sa fie.Am montat 3 stth 6004 si am sudat brici... Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Acea trebuie sa fie bobina ridicatoare de tensiune, ajuta mult la amorsare. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Octombrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Da ea este.multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
danzel67 Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Raspunsul il dau tot eu..Pe placa modul secundar are o bobina de sudura ajutatoare.Aceasta se incarca cu energie si usureaza sudarea.Eu qm gasit bobina topita si tolele de ferita departate.Dar se pare ca acela era intrefierul.Eu am lipit intrefierul si nu qm mai tinut cont de inceput si sfirsit.Deci a plesnit dioda pe recuperare din cauza tensiunii prea mari pe ea ,indusa de circuitul de arc force..Am gasit niste poze pe net cu modulul si am aranjat bobina cum a trebuit sa fie.Am montat 3 stth 6004 si am sudat brici... Salut, Banuiesc ca este vorba de bobina L1 din schema de mai jos, nu ? Mai ai vreo poza cu modulul secundar ? Ma intereseaza si pe mine C3, C4, D1 si ceva date despre L1. Multumesc ! Link spre comentariu
danzel67 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Domnule Daniel, mai aveti pozele ? Va rog ! Acea trebuie sa fie bobina ridicatoare de tensiune, ajuta mult la amorsare. Care sunt valorile concrete ale schemei, daca se poate? Vad ca aveti o mare experienta practica in acest domeniu ! De exemplu, la Fronius, cam asa arata circuitul de dublare: Se repara si acestea ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum