Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esab cady modul diode

Daniel Daniel Johny

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Daniel Daniel Johny

4

• danzel67

2

• nickrvl

1

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Raspunsul il dau tot eu..Pe placa modul secundar are o bobina de sudura ajutatoare.Aceasta se incarca cu energie si usureaza sudarea.Eu qm gasit bobina topita si tolele de ferita departate.Dar se pare ca acela era intrefierul.Eu am lipit intrefierul si nu qm mai tinut cont de inceput si sfirsit.Deci a plesnit dioda pe recuperare din cauza tensiunii prea mari pe ea ,indusa de circuitul de arc force..Am gasit niste poze pe net cu modulul si am aranjat bobina cum a trebuit sa fie.Am montat 3 stth 6004 si am sudat brici...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Raspunsul il dau tot eu..Pe placa modul secundar are o bobina de sudura ajutatoare.Aceasta se incarca cu energie si usureaza sudarea.Eu qm gasit bobina topita si tolele de ferita departate.Dar se pare ca acela era intrefierul.Eu am lipit intrefierul si nu qm mai tinut cont de inceput si sfirsit.Deci a plesnit dioda pe recuperare din cauza tensiunii prea mari pe ea ,indusa de circuitul de arc force..Am gasit niste poze pe net cu modulul si am aranjat bobina cum a trebuit sa fie.Am montat 3 stth 6004 si am sudat brici...

Salut,

Banuiesc ca este vorba de bobina L1 din schema de mai jos, nu ?  Mai ai vreo poza cu modulul secundar ? Ma intereseaza si pe mine C3, C4, D1 si ceva date despre L1.

Multumesc !

post-186942-0-22084400-1453674544_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Domnule Daniel, mai aveti pozele ?  Va rog !

Acea trebuie sa fie bobina ridicatoare de tensiune, ajuta mult la amorsare.

Care sunt valorile concrete ale schemei, daca se poate?  Vad ca aveti o mare experienta practica in acest domeniu  ! 

De exemplu, la Fronius, cam asa arata circuitul de dublare:post-186942-0-15512200-1455403375_thumb.jpg

Se repara si acestea ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări