Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Offset operational

nimeni_altci

Postări Recomandate

Semnalul masurat are 5Mhz. Ce e si mai ciudat e ca pe modul 10x, nu e stricat palierul cand invart surubelul de compensare. O fi o sonda mai aparte. Voi incerca si cu alta. Mentionez ca in paralel cu rezistenta de intrare de 1M am pus un condensator de 10pF.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

15

• nico_2010

11

• ratza

7

• Barbu Paul

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La ce frecventa recomanda fabricantii de osciloscoape sa se faca compensarea?

Eu cred ca uzual se face la frecvente joase (in general 1KHZ), cat despre sondele care au compensare si pentru inalta frecventa mai este.

Fenomenele aparute atunci cand increci sa compensezi  la 5MHZ sunt normale.

Incearca sa compensezi cu un semnal de 1KHZ.

Cu stima

Barbu Paul

Link spre comentariu

Salut,

Revin cu noi impresii. Am realizat PCB lui Ratza si cand am testat tot aveam acea problema. Asa ca am schimbat sonda cu una cumparata de pe internet si se pare ca merge ok acum, raportul de divizare este bun, deci totul in regula. Am o noua intrebare. Vreau sa fac un level shifter, ca in poza atasata. Operationalul de sus este cel prin care trece semnalul, deci trebuie sa aibe ca si cele din urma banda, slew rate, GBP, low noise, etc. Intrebarea mea este daca si cel de jos trebuie sa aibe aceleasi specificatii. Teoretic prin el trece doar semnal DC.

post-195068-0-48635300-1437729531_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e neapărat nevoie de al doilea operațional. Pur și simplu înlocuiești R1 cu două rezistențe de valoare 2*R1 , una spre masă și una spre +5V. Există desigur și alte variante echivalente .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări