nimeni_altci Postat Iulie 21, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2015 Semnalul masurat are 5Mhz. Ce e si mai ciudat e ca pe modul 10x, nu e stricat palierul cand invart surubelul de compensare. O fi o sonda mai aparte. Voi incerca si cu alta. Mentionez ca in paralel cu rezistenta de intrare de 1M am pus un condensator de 10pF. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 21, 2015 Partajează Postat Iulie 21, 2015 La ce frecventa recomanda fabricantii de osciloscoape sa se faca compensarea? Eu cred ca uzual se face la frecvente joase (in general 1KHZ), cat despre sondele care au compensare si pentru inalta frecventa mai este. Fenomenele aparute atunci cand increci sa compensezi la 5MHZ sunt normale. Incearca sa compensezi cu un semnal de 1KHZ. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iulie 21, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2015 Multumesc frumos pentru sfat. Voi incerca asta, dar mai intai vreau sa fac cablajul facut de Ratza, pentru a elimina alte surse de erori. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 21, 2015 Partajează Postat Iulie 21, 2015 Măreşte distanţa dintre trasee înainte să-l corodezi. Pune măcar 15mil. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iulie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2015 Salut, Revin cu noi impresii. Am realizat PCB lui Ratza si cand am testat tot aveam acea problema. Asa ca am schimbat sonda cu una cumparata de pe internet si se pare ca merge ok acum, raportul de divizare este bun, deci totul in regula. Am o noua intrebare. Vreau sa fac un level shifter, ca in poza atasata. Operationalul de sus este cel prin care trece semnalul, deci trebuie sa aibe ca si cele din urma banda, slew rate, GBP, low noise, etc. Intrebarea mea este daca si cel de jos trebuie sa aibe aceleasi specificatii. Teoretic prin el trece doar semnal DC. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 24, 2015 Partajează Postat Iulie 24, 2015 Nu e neapărat nevoie de al doilea operațional. Pur și simplu înlocuiești R1 cu două rezistențe de valoare 2*R1 , una spre masă și una spre +5V. Există desigur și alte variante echivalente . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum