Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Litz Wire , IGBT-uri rapide, Diode ultrafast . . .

Vizitator K-Tronics

Postări Recomandate

Ma intereseaza si pe mine cativa metri de litz wire sau banda de cupru. Intentia este de a bobina un ETD59, pt frecvente de la 75khz-120khz, si nu stiu ce sa aleg. acum banda de cupru pe care o ai este prea ingusta pt fereastra disponibila a trafului, iar litz wire de 0.1 mm mi se pare prea grosa pt frecevnta de 120khz. As luat totusi litz wire vreo 6 metri metri (sper sa ajunga pt 9 spire primar si 10 secundar).
Astept un sfat si urmeaza sa revin cu o comanda ferma. 
Multumesc.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hyper2283

9

• dutu590

5

• nel65

4

• danzel67

3

Top autori în acest subiect

Vizitator K-Tronics

Poti sa folosesti litz wire. Pentru frecventa de 120kHz adancimea de patrundere in Cu este in jur de 0.19 mm deci diametrul maxim  pentru o utilizare eficienta este de 0.38mm. ( grosimea maxima, daca se foloseste folie).

Cablul litz wire are in total 200 fire x 0.2mm si se poate desface usor in 4 cabluri de 50 fire x 0.2mm , in cazul in care e nevoie de o sectiune mai mica (in primar de exemplu).

Folia de Cu de 30mm are latimea cam mica pentru carcasa de ETD59, dar mai am si ceva folie de 35mm x 0.2mm (20 RON/m). Daca se foloseste folie mai trebuie si izolatia intre spire. Se poate folosi banda adeziva izolatoare pentru transformatoare de 25 mm.

Link spre comentariu
Salut,

As dorii si eu 6 m de litz wire,
Str. Caporal Ivan Anghelache, nr 10, Bl M25, sc3, et1, ap80, sector 5, Bucuresti.
Pentru bobinare un ETD59, la +-90 volti. Sper sa ajunga.
Nr Telefon 0768731180

Multumesc.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări