Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-50V ( nu functioneaza protectia ) - Ajutor

Vizitator Aipt3k

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iartă-mă dar replica asta cu începătorii și născuții învățați are cele mai multe ”postări” pe acest forum. Nimeni nu te-a jignit și nu te-a acuzat că ești începător .

Pe de altă parte , dacă ești începător doar la electronică , nu și la logică , ar trebui să îți dai seama singur că nu poți fi ajutat fără să dai informațiile necesare . 

Ca să folosesc tonul tău - dacă aveam un glob de cristal să vedem ce ai acolo , nu te mai deranjam cu cereri de informații .

On topic . Dacă dai răspunsurile cerute, mai vedem . Dacă nu , succes ! 

Reiau cel puțin întrebările importante : cum ai măsurat 400mA , cât era tensiunea la ieșire în acel moment , ce putere are becul , ce transformator folosești ( tensiune/putere) ?

Link spre comentariu

Ufff ! Să recapitulăm . La #9 întreb ce curent ai la scurt . La #11 insist . La #12 îmi spui de curent de limitare de 400mA . La #14 îmi exprim nedumerirea că e scurt sau nu . Deci ?

Nu ai confirmat nicăieri în mod explicit că ai făcut scurt și nici nu ne-ai spus curentul de scurt .

Dacă ai mutat prea mult potențiometrul spre capătul cu 10kΩ trebuie un curent mare pentru a acționa protecția . De astea te-am și întrebat de transformator - să apreciez dacă poate furniza curentul ăla .

PS Ai pus un filmuleț . Nu-l pot vedea.

PS2 Da , sunt de acord și chiar cred că o va face dacă găsim motivul pentru care nu o face acum 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

OK , nu foarte elocvent . Totuși am văzut la un moment dat un 1.86A pe aparat . E posibil să nu fie suficient - nu pot aprecia cât de mult ai rotit potențiometrul . Din păcate nu am văzut curentul la primul scurt , cel cu potențiometrul la minim. După calculele mele trebuie peste 1A cu potențiometrul la minim și peste 10A cu el la maxim . Mă feresc să fac estimări mai exacte dar ăsta e ordinul de mărime . Se pare că la tine curentul de scurt este limitat de circuit ( sau de alte probleme în sursă pe care nu le pot deocamdată intui .) 

M-am mai uitat de câteva ori . Tensiunea coboară doar la 10.9V . E drept că aparatul ăla nu reacționează destul de rapid ...

Concluzia mea la acest moment este că nu în circuitul de protecție par a fi problemele.

EDIT . Nu știu ce ai înăuntru și nu vreau să te sfătuiesc prostii . De aceea nu-ți cer să faci scurt timp mai îndelungat ci , cum a zis @miticamy , să pui o sarcină suficient de mare - să zicem un bec de 55-60W - pe care să o poți lăsa câteva secunde să poți citi corect valorile curentului și tensiunii . Că multimetru cu memorare MIN/MAX nu cred că ai .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări